![]() |
Kurcze, my***347;la***322;em, ***380;e doczekam si***281; dzi***347; napis***243;w i obejrz***281; 3 odcinek 3 sezonu Atlantis (le***380;y ju***380; na dysku) a tu eeeeeeeeeee...
Id***281; spa***263; w takim razie ;) |
Cytat:
czyli strony 11 mam nie czytać :D PS dobra uwaga z tymi spoilerami :spoko: już się ściąga: || http://img49.imageshack.us/img49/9701/aaapd7.jpg ładna prędkość :) |
Cytat:
Ile razy mam przerpaszac ;P Kurde ciekawe za ile beda napisy do ATLANTISA bo mi sie nudzi ;) Pifko chlodne jest, pizza sie robi to ATLANTIS by sie do tego idealnie zdal ;> |
Odcinek fajny :spoko:
Mimo, ***380;e wiedzia***322;em jak si***281; sko***324;czy ;) |
Cytat:
Kurde, szkoda że powiedziałeś co będzie :/ |
Kurde sorki :( To kurcze nie mozemy tu sobie komentowac odcinkow... No bo nigdy nie wiadomo czy ktos jeszcze nie ogladal....Chyba ze ustalimy jakis czas od momentu wypuszczenia odcinka...;) Szkoda bo mozna by bylo sobie wymienic sie pogladami. Ale sorki jeszcze raz..
a o jakich spojlerach mowisz? |
Cytat:
:bicz: Administracja wprowadziła spojler, żeby go używać :bicz: |
No panowie wreszcie jakies zwyciestwo :> ORI SHIP & WRAITH SHIP is DOWN !!!! YEA !!! :>
SORKI za brak edycji.... |
Stargate.SG-1.S10E03.WS.DSR.XviD-DIMENSION
Stargate.Atlantis.S03E03.WS.DSR.XviD-DIMENSION Napisy do SG-1 10x03 juz sa wiec mozna zabierac sie za ogladanie ;> Co tez wlasnie RIGHT NOW czynie ;) |
TU znajdziesz wszystko...
|
A kto mi powie kiedy są premiery odcinków? Bo ostatnio przegapiłem drugie odcinki sezonów 10 SG-1 i 3 Atlantis (przegapiłem = obejrzałem nieco później)? ;)
|
Na to to raczej Ball musiałby odpowiedzieć ;)
Cóż, urządzenia (DHD) można przeprogramować - gorzej z zapewnieniem koniecznej energii do wytworzenia tylu tuneli. Przecież do jednych Wrót/tunelu wymagana jest już niezła elektrownia ;) |
A jak wytłumaczyćie czyn Carter która użyła broni do pokonania replikatorów i uruchomiła wszystkie wrota jednocześnie? Tzn Ball jej w tym pomógł ale już w serialu tego nie pokazali...
|
Cytat:
|
O, by***322;a/jest na ten temat ca***322;a dyskusja na GWrota. Stan***281;***322;o bodaj***380;e na tym, ***380;e wybieraj***261;c 1 symbol na Ziemi, zapalane s***261; wszystkie GW z tym pierwszym symbolem w adresie. W miar***281; wybierania kolejnych, gaszone s***261; niew***322;a***347;ciwe - na ko***324;cu zostaj***261; jedne i formowany jest tunel.
Zalet***261; tej teorii jest to, ***380;e w miar***281; t***322;umaczy to co widzimy w serialu, wad***261; natomiast, ***380;e nie podejrzewam zaawansowej technicznie rasy o blokowanie ilu***347; tam Wr***243;t przy wybieraniu adresu. Przy tej ilo***347;ci Wr***243;t okaza***322;o by si***281;, ***380;e nikt nie mo***380;e nigdzie przej***347;***263;, tylko wszyscy pr***243;buj***261; wybiera***263; adresy ;) Co do obracania Wr***243;t, to pro***347;ciej to wyt***322;umaczy***263;: Ziemianie kombinowali jak mogli by uruchomi***263; Wrota. A na innych planetach s***261; DHD ;) |
Cytat:
|
Takich dziwol***261;g***243;w jest wi***281;cej - jakim cudem dzwoni***261;c z A do B ju***380; po wybraniu pierwszego znaku zatrzaskuje si***281; pierwszy chevron u "adresata"? Przecie***380; po 1 znaku system jeszcze "nie wie" do kogo dzwoni***281;?
Tylko we wrotach na Ziemi pier***347;cie***324; z symbolami obraca si***281; podczas wybierania adresu, na innych nie. I nie jest to wina tego konkretnego egzemplarza wr***243;t, na wrotach, kt***243;re zast***261;pi***322;y te pierwsze by***322;o to samo. |
Cytat:
Trudno określić dokładnie zasady działania Wrót, bo dokumentacja Pradawnych nie jest dostępna, a scenarzyści zmieniają zasady działania w zależności od potrzeb scenariusza ;), ale podejrzewam, że: - Wrota można wyłączyć ręcznie, - system zabezpieczeń nie pozwala na wyłączenie Wrót, jeśli "coś" znajduje się w tunelu (pamiętacie jak Jack "trzymał" tunel wkładając lufę pistoletu do tunelu?) - wbudowany system oszczędzania energii ;) po pewnym czasie nieużywania tunelu wyłącza go. Tu zresztą też jest coś dziwnego. SGC łączy się z inną planetą i rozmawia przez radio z drużynami SG. Fale radiowe poruszając się w tunelu uważane są za "coś" i powodują podtrzymanie tunelu. Ale ciągnąc dalej tą myśl, Wrota nie powinny się w ogóle same zamykać (światło itp). No, ale coż, Pradawni mieli swoje sposoby na rozróżnienie, co przesyłamy celowo, a co wpada przypadkiem :D |
Cytat:
|
Cytat:
Skoro byłoby tak, to dlaczego w pierwszym sezonie gdy porwano Skaarę i żonę Daniela (nie pamiętam jak się pisze jej imię ;) ), przemienili się w Goa'uldów, opuszczali Chulak, to najpier przeszedł Apophis, potem długo, długo nikt (w międzyczasie SG1 i SG2 odparli atak wrogich jaffa) a wrota "czekały" na Skaarę ;) Takich przykładów można się doszukać jeszcze duuuużo, wystarczy zwrócić na ten szczegół uwagę. |
To jest chyba jedna z rzeczy o ktorej nie ma co debatowac bo jest UNKNOW ;)
|
Cytat:
Tak mi się przynajmniej wydaje |
Cytat:
Pamiętam ten odcinek Atlantis ;) Ale czasem przez wrota przechodzą 2 osoby (nie z bazy SG) i wrota zamykają się natychmiast. Czasem też przechodzą 2 osoby, w kolejce są następne 2 osoby, które tak się rozgadały, że wrota na nie "czekają".. Skąd one "wiedzą" kiedy czekać, a kiedy zamykać tunel? ;) Zastanawiałem się nad tym odkąd skończyłem 1 sezon SG i do tej pory nie wymyśliłem ;) |
Cytat:
|
Cytat:
megaupload pozwala na upload plików powyzej 250MB, ale zadoić takie można tylko posiadając konto premium - absurd. :\ |
Jesli chodzi o Dlugosc MAX to maja tam jakis okreslony czas przez jaki moga utrzymywac "WORMHOL" ;) 37min czy cus chiba ;) A jesli chodzi o krotkie wylaczanie no to pewnie jak wychodza ze STARGATE COMMAND to jak wszyscy przejda to w bazie wylaczaja pewnie. Bo nie kojarze czy jest jakis "DYNX" ktory wylacza tunel miedzy wrotami....No nie wiem....
|
Cytat:
|
Ale wyt***322;umaczcie mi jedn***261; rzecz:
Sk***261;d wrota wiedz***261; kiedy si***281; zamkn***261;***263;? Bo czasem zamykaj***261; si***281; zaraz gdy przejdzie ostatnia osoba, a czasem s***261; d***322;ugo otwarte i "czekaj***261;" na kolejne osoby ;) My***347;l***281;, ***380;e wiecie o co chodzi :) |
I Korolev :( Ehh no szkoda szkoda. JAk bysmy mieli te wszystkie BRYKI to to juz by byla jakas jedna mala flanka w miare w miare. No moze nie przeciwko ORI ale przeciwko np statkom rojom to juz w kilka takich statkow dawalibysmy chyba rade spox....
|
no mi tez lezka poleciala za prometeusza :D
|
Cytat:
Asgard - Kumple ale tez czesto albo nie maja WOLNYCH statkow albo czasu czy cus ;) No ale ze wszystkich ZIOMALI to w sumie najlepsi no i moi ulubiency ;> Np Vasir na pokladzie Odysei or Hermiod na pokladzie Dedala. To sa KOZAKI ;> Mam nadzieje ze jeszcze zobacze jak FLOTA ASGARDU posieje ZAMET I ZNISZCZENIE we wrogich szeregach ;> Pradawni - No nie tylko Jackson, Ten chlopczyk Orlin co to nam pomagal i mu glowke rozsadzalo przez wiedze pradawnych bo mial za maly HDD ;) No i OMA DE SAL czy jak to sie tam pisze nie ;) No i Anubis tez chyba nie ;> No bylo kilka spotkan niestety zadnego na "STALE" PRADZIADA nie mamy co by nam mogl poradzic czy pomoc (Ehh ten ich KODEKS). A gdy mamy teraz w szeregach wroga ta ADRIE (a.k.a. ORISAI) to jakis PRADZIAD by nam sie przydal..... Noxowie - Eh te lesne ludki. Nie widze ich w AKCJI... No ale moze moze.... Furlingowie - ???? No ciekawe jakimi WOJAKAMI sie okaza :> Ale wiecie co mnie kurde wkurza ! ;) Co sobie skolujemy jakis statek to go zara tracimy. ORION myslalem ze powojuje dla nas nie raz a tu BOOM nie ma go :( Albo teraz ten zdobyczny STATEK ROJ. No tak sie cieszylem ze mamy konkret FRACHTOWCA ;) ktory wynagrodzil by strate np wlasnie ORIONA a tu znow DUPA ZBITA ! :/ Kiedy my sie dorobimy kurde jakiejs Konkretnej FLOTY?! Przynajmniej cos konkretniejszego niz DEDALEk....;> |
Cytat:
|
Powiem tak:
Asgard - naś kumple Prawdawni - teoretycznie ich też spotkaliśmy (chodźby Jackson jak się w energię zmienił) Noxowie - było kilka odcinków z nimi Furlingowie - ? Jedna wielka niewiadoma |
No Mac tez jestem ciekaw kiedy pojawia sie Frulingowie no i Noxowie tez mogli by cos zadzialac bo te technologie chyba leczenia i niewidzialnosci mieli opanowane prawda, co moglo by sie przydac... No ale z tego co pamietam to oni raczej PEACE RASA byli niz do wojenki ;) No zobaczymy zobaczymy kto nam pomoze skutecznie w walce z "SEKCIARZAMI" ORI ;)
P.S. PROSBA.Ma ktos moze ta wersje SG co byla dodana kiedys do FOCUSA pelnometrazowa Uncut zdaje sie PL bo mi gdzies wcielo plytke :( Czy ktos by byl tak dobrym ZIOMEM i jakos mogl podeslac VIA Polska Poczta or jakos inaczej VIA net jak sie da..... |
Mo***380;ecie pr***243;bowa***263; ;)
Sloty si***281; zwalniaj***261;, ale trzeba sobie upilnowa***263; :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Na megaupload mam komunikat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jednak nie ***347;ci***261;gn***281; - za free z megaupload mo***380;na ***347;ci***261;ga***263; pliki max 250MB. :smutny:
http://www.megaupload.com/premium/ |
Cytat:
|
normalnie skończyłem sezon 9 SG - JESTEM W SZOKU
mega-giga wrota i co teraz ? cholera ściągam sezon 10 || |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Tu SG, z torrent***243;w bootlegi, dyski w szwach p***281;kaj***261;. :D Dzi***281;kuj***281; za pozdrowienia. :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
http://gwrota.com/page.php?id=271 |
Noxowie mogliby pom***243;c w walce z Ori bo oni spoko nawet byli ;)
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
A tak BTW, ciekawe gdzie Noxowie si***281; podziali ? |
Cytat:
What if these Gods, the Ori || |
claudia black wymiata.
ogl***261;da***322;em 2 odcinek i ry***322;em ze ***347;miechu ogl***261;daj***261;c scenki z jej udzia***322;em. czuj***281;, ***380;e zrobi niez***322;***261; furor***281; w tym serialu. |
Cytat:
Pozdrowienia dla joujoujoua |
Hallowed are the Ori !
I am a Prior of the Ori. || |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja si***281; czuj***281; pozdrowiony, reputa w drodze... :fiu:
|
Pozdrowi***322;em si***281; ju***380; wczoraj z innego ***378;r***243;d***322;a ;)
Ale innym si***281; mo***380;e przyda***263; :) |
Pozdrowienia dla Maca i innych fanów SG-1 ;)
|
Cytat:
|
O kolejne odcinki cza zassa***263; ;)
No i ca***322;y 1 sezon obejrzany ;) |
Cytat:
|
kurde prawdziwa jadka zaczyna sie od sezonu 8 :D
mo***380;e wieczorem zobacze 9x01 :D |
Kurde miec nowe odcinki SG 10x02 i SA 3x02 na dysku i nie ogladac bo trzeba czekac na napisy. To trzeba miec silna wole ;)))
|
Zatrzyma***322;em si***281; na SG1 9x10 i SGA 3x01 i poczekam sobie do nast***281;pnego miesi***261;ca bo mnie limity zatrzyma***322;y ;)
PS. @frog i @Matefusz, dzi***281;ki za screeny :piwo: |
:)
Stargate.Atlantis.S03E02.WS.DSR.XviD-DIMENSION Stargate.Sg-1.S10E02.WS.DSR.XviD-DIMENSION.avi :) |
a ja zaraz sobie zerkne na SG1.8x15 :)
|
Cytat:
|
Widz***281;, ***380;e grono zwolennik***243;w serialu ro***347;nie :)
Tak trzyma***263; :piwo: |
Witam
ju***380; w tamten weken obejrza***322;em 1 odcinek 3-go sezonu Atlantisa i 1 odcinek 10 sezonu SG1 z napisami, czekam na kolejne odcinki z niecierpliwo***347;ci***261; Pozdrawiam |
Wlasnie obejrza***322;em 5 odcink***243;w stargate (sezon 1) pod rz***261;d :D
Serial wymiata :D W***322;asnie znalaz***322;em fajn***261; strone z tapetami z serialu: http://www.thescifiworld.net/wallpap...lesnuytens.htm |
I jeszcze coś ode mnie :)
Cytat:
http://img527.imageshack.us/img527/5167/sg1rk9.th.jpg |
MacGyver prosze o to kilka screenow. Jak dla mnie jakosc OKi mozna bez problemu ogladac.
Stargate SG-1 [10x01] Flesh and Blood http://img269.imageshack.us/img269/2...loodpg3.th.jpg http://img99.imageshack.us/img99/153...ood1jz7.th.jpg Stargate Atlantis [03x01] No Man's Land http://img484.imageshack.us/img484/6636/slandgm2.th.jpg http://img109.imageshack.us/img109/297/sland1gv1.th.jpg |
napisy s***261; od na stronce http://hatak.pl
|
Stargate.Atlantis.S03E01 mam go jako***347; nie zbyt zach***281;caj***261;ca ... ale idzie obejrze***263;, ciekawe kiedy napisy si***281; pojawi***261; :D
|
Cytat:
Ja oglądam w tej, jak będzie w DVDripie to też sobie ściągne :) PS. Stargate.Atlantis.S03E01.No.Mans.Land.Part2.WS.DSR .XviD-DIMENSION.avi wkrótce ;) |
M***243;g***322;by kto***347; z Was wrzuci***263; kilka screen***243;w z:
Stargate.SG-1.S10E01.WS.DSR.XviD-DIMENSION Stargate.Atlantis.S03E01.WS.DSR.XviD-DIMENSION Bo zastanawiam si***281; czy ogl***261;da***263; w tej w***322;asnie wersji czy mo***380;e poczeka***263; na DVDRip'a :hmm: |
Cytat:
wniosła trochę świeżości i humoru do tego serialu przy czym zrobiła przy okazji taką furorę, że scenarzyści nie śmieli nawet nieuwzględniać jej w kontynuacji serialu. w efekcie strafiła do czołówki obsady :D widziałem zapowiedzi i wygląda na to, że R. D. Anderson zagości w 10 serii :D |
Cytat:
|
Panowie walić napisy! Zrozumie się wszystko bez napisów. Już zasysam:
Stargate.SG-1.S10E01.WS.DSR.XviD-DIMENSION Stargate.Atlantis.S03E01.WS.DSR.XviD-DIMENSION Cytat:
Claudia Black :uscisk: |
Cytat:
|
Cytat:
|
No to zobaczymy jak ORI wjezdzaja nam na tylki a my dajemy dyla :> tylko ciekawe w ktora strone damy :>
Stargate.SG-1.S10E01.WS.DSR.XviD-DIMENSION Stargate.Atlantis.S03E01.WS.DSR.XviD-DIMENSION Juz sie sciagaja :> NIE NO JAK TO WCIAGA ! 10min obejrzalem i chce sie do konca.... ale jednak zaczekam na napisy bo co nie ktore kwestie nie KOMPRENDE do konca a chce miec jasnosc sytuacji :> IT`s nice to be back in STARGATE WORLD :D |
Cytat:
a więc to już dziś SG1 10x01 :) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja nied***322;ogo zaczne ogl***261;da***263; stargate, jeszcze ***380;adnego odcinka nie widzia***322;em no mo***380;e poza jednym kt***243;ry lecia***322; na RLT2 po niemiecku :D
|
cholera i juz mi edita wcielo...
jak dobrze pojdzie moze zdolam jeszcze luukn***261;***263; odcinek 5x01 || |
ja w***322;a***347;nie zaraz zaczne patrze***263; na odcinek 4x20 :)
|
ja ciąglę prę do przodu z oglądaniem SG-1 - aktualnie 4x17.. i nie mogę się doczekać w sumie tego SGA, bo mam już cały jeden sezon i tak sobie bezczynnie to leży razem z resztą Stargate'ów :) No nic, wracam do oglądania, jeszcze spoooro przede mną. Serial wciągnał mnie jak bagno, cały wolny czas poświecam praktycznie na śledzenie przygód naszej żądnej przygód czwórki z SG-1 :D
PS. Nie zapominajmy o Hammondzie z Texasu :) |
@scalak77 na www.hatak.pl s***261; napisy do wszystkich odcink***243;w SG-1 i SGA napewno co***347; z tej stropny wybierzesz sobie
pzdr |
Witam
ja mam ju***380; za sob***261; 9 sezon***243;w SG1 i 2 sezony SG Atlantis, ogl***261;***322;danie sko***324;czy***322;em 2 miechy temu, mam tylko ma***322;***261; pro***347;b***281;, jak kto***347; ma poprawne napisy do sezonu 6 SG1 to bym prosi***322; o przes***322;anie ich na maila scalak77@wp.pl Teraz czekam z niecierpliwo***347;ci***261; na 1 odcinek SG1 10-tegfo sezonu, bo tamten si***281; zako***324;czy***322; do***347; ciekawie |
@frog, przeczytaj 65 post w tym temacie ;)
|
MacGyver ty tam nie zapomnij o Atlantisie ! Po 8sezonie moglbys zaczac go wplatac miedzy SG zwykle. Mowie ci fajnie sie uzupelniaja i lacza niektore odcinki. MUSISZ co by byc w pelni w swiecie SG ;) Moze z poczatku porownujac do SG bedziesz mowil ze bleee te SGA ale potem naprawde ciekawie sie rozkreca i MCKey ma ciekawy humorek jak Onilek prawie i inne takie sprawki ze seriale jak dla mnie teraz rownie daje rade jak zwykle SG.
|
Cytat:
|
No to jeszcze 3tygodnie i WE ARE BACK :> A raczej ONI BACK ;) SG Motherf.... ;) Ja nie wiem jak oni moga tak kazac czlowiekowi czekac ;>
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:16. |