![]() |
Słabe źródła masz :fiu:
Ale nie polecam - obraz nawet, nawet, ale jak mi facio powiedział "Zwiozdnyje Wrata - Wsieliennaja" to wymiękłem. |
Tak Fail :D ciekawe czy fajne kopie :D
PS jakoś w swoich źródłach nie widzę tych odcinków :| |
http://universe.socjum.pl/blog/91
Cytat:
|
Tak. Z butami.
|
Ascendował?
|
właśnie skończyłem seans i ogólnie odcinek dobry :) no i końcówka rzeczywiście dość zaskakująca. Jedyne co mi się trochę nie podobało, to to, że pozostawiona trójka jakoś tak sobie wróciła, ni z gruszki ni z pietruszki :)
|
Ep.16 obejrzany :)
Wypadło przeciętnie, z kilkoma smaczkami. Bardzo zaciekawiło mnie to co zobaczyłem na 10 sekund przed końcem odcinka... doktorek zniknął/wyparował z krzesła ? |
Szkoda tylko, że to wprowadzenie zajęło im połowę sezonu. Zresztą ja nie mówię wow - może był ciekawszy od poprzednich SGU, ale ja im ze względu na nazwę nie obniżyłem poziomu, tylko odnoszę cały czas SG1, czy SGA. A tym nie dorównuje nawet do pięt...
|
No ba :) po tym odcinku (pamiętając niestety te poprzednie) WOW ! Oby tak dalej.
Jednak musieli nas wprowadzić w temat, charaktery i hierarchię w grupie a także odkryć ciut technologii aby zaczęło się coś ciekawego dziać, taki dobry fundament miejmy nadzieję. |
Właśnie skończyłem oglądać i jestem nastawiony pozytywnie :) poprzednie odcinki też były ok, w końcu musi być jakieś wprowadzenie... a tutaj dużo akcji i fajnie się ogląda :) polecam
|
Właśnie się ukazał kolejny odcinek SG Universe S01E11.
|
No tak... :D
|
fajnie - Stargate (Extended Cut) [Blu-ray], ale mimo wszystko nie w 3D, więc się nie chwal :D
|
Cytat:
http://www.amazon.com/Stargate-Exten.../dp/B000HIVOI2 :) |
A ja obejrzałem po raz chyba trzeci, przynajmniej bez reklam :spoko:
|
Ja też :szczerb: ale kiedy ja to widziałem? Jakoś pół roku temu więc przynajmniej nie musiałem z pudełka wyjmować :D
|
Mam to na DVD. :]
|
TVP 1, piątek 05.02.2010 20:25
Cytat:
|
Też tak sądzę, myślę, że prawdopodobnie wróci z innym podejściem.
Jego ego może być jeszcze większe a jego charakter jeszcze mroczniejszy... :D lub ...wróci posłuszny zbity kruszon z podwiniętym ogonem. :D |
w sumie to twoje rozumowanie jest logiczne :P
|
Cytat:
|
W kosmosie? :O
|
porwa go kosmici
|
no i pułkownik zaszalał... zostawił doktorka na obcej planecie :|
ciekawe, co teraz... |
To był serial - szkoda, że nie istniał naprawdę. :mruga:
|
Nie przesadzajcie, odcinek bardzo fajny... jakby wycięli część pierwszej części, to by było o wiele lepiej.
Jak dla mnie 6/10... szczególnie za ostatnie 15 minut... :) |
Cytat:
akcja z doktorkiem mi się podobała, będzie mieć teraz dużo czasu na studiowanie tego złomu. |
Justice - wybitnie wciągający, całe 2/10:
- +1 za pozbycie się na chwilę szalonego i wrednego 'naukowca'; - +1 za to, że drzwi robią tak fajnie: bzybuszyyyyyyyyyyyy. |
Eee... no co Wy? M jak miłość nie lubicie?
:D |
a tak na marginesie, co z wątkiem z poprzedniego odcinka?
myślałem, że nastąpi jego kontynuacja, a tu klops... :blee: a odcinek 9 to masakra... chyba najgorszy z całej serii. |
Łooo znaleźli prototyp krzesła i nikt nie ma ochoty na nim siadać bo nikt nie chce być ofiarą...
O ile wiem Jacko już miał kilka razy mix w głowie i mogliby użyć do tego kamieni komunikacyjnych i głowy Jacko ... przeca nie musi nikt ze statku wkładać tam głowy. A o ile pamiętam ziemia dostała w spadku wiedzę Asgardu - oni mieli technologię usunięcia z pamięci wiedzy Pradawnych... Napisałbym lepszy scenariusz niż oni... :sciana: |
Nooooo ostatnie dwa ( chociaż chyba wszyscy zgodni ) wpisy potwierdzają i moje wrażenia co to tego serialu . A taka szkoda , bo nic ciekawego w Sci-fi ( nawet V nowy jakiś inny )
|
Moje ogólne wrażenie dotyczące tego serialu - jakby nie do końca przemyślany. SG to pewien schemat, musi być temat przewodni (Wojna z Goauld, Wojna z Wraith, Ori) oraz podróże na różne planety i poznawanie różnych kultur. No i zawsze sezon "mocno" się zaczyna. A tutaj mamy rozpaczliwe "mieszanie" po statku (Atlantydę jednak lepiej opanowano, no ale tam był McKay...).
|
Stargate Universe [01x09] Life
Ocena 1/10 1 to tylko za pioseneczkę, bez tego było by 0/10 |
Co ja tu chciałem? A, Life... Jakbym chciał oglądać life, to bym oglądał m jak miłość, klan, czy inne tego typu gówno... Tak, pisałem już gdzieś - ten serial nie tylko nie powinien, ale nie ma prawa nazywać się Stargate. A jeśli nie mają własnych pomysłów na nazwę, to mogę zaproponować "Nie wiemy, czym wypełnić 42 minuty odcinka, to 3 minutowy scenariusz rozciągamy w czasie". Mamy więc pioseneczki, niekiepskie może, ale po dwa razy. Mamy lesbijki, zazdrosnego męża, czy świeżutkiego ojca z kilkuletnim dzieckiem. Nie mamy sajens-fikszyn, and any action at all. Ocena:
0/10 |
Odcinek: Life
Łoooo matko... aż mi się pisać nie chce... 3/10. |
nie ma gdzieś na necie petycji w sprawie wyje*ania go z tego serialu?
chętnie podpisze... |
Eli jest ok :P
Odcinek 8 jak narazie najlepszy 9/10 |
odcinek 8 zaliczony i jak do tej pory to chyba jeden z najlepszych w serii...
w końcu coś się dzieje... niestety, nie zabrakło także pieprzenia pana Eli' ego... |
przydałoby się, bo scenka w kuchni to u mnie przeleciała na przewijaniu.
wkurza mnie ten koleś, wybitnie źle dobrana postać, która nie pasuje do tego serialu. |
Bardzo możliwe woitas... :D
Odcinek: Time Pierwsze 20 minut dobre, potem pier...nie Eliego... ale on wqwi...cy jest... pier...li jak baba... już miałem nadzieję, że i on i ta głupia Chloe kopną w kalendarz... |
no nuda... ciekawe, czy koleś z premedytacją wystuka żonkę od tego drugiego? :P
|
Odcinek: Earth
No nudny... ostatnie 10 minut... coś tam ciekawego pokazują, ale poza tym nuda... Oglądam sobie SG1 dla przypomnienia i to, co pokazują w SGU... bez komentarza... |
Działa. Dzięki wszystkim za pomoc. :spoko:
Cytat:
|
Dokładnie, po prostu szuja no ... ||
|
więc zachęcał Younga, żeby wziął swoich kumpli na prom... :D
Pozbyłby się wszystkich naraz. Doktorek jest postacią... zupełnie inną niż McKay czy Carter. |
Cytat:
|
ciekawi mnie, czy doktorek wiedział, co będzie?
jeśli tak, to akcja z promem była niezłym kur*twem :P |
Ocena 3/10 trochę lepiej, ale to jeszcze nie to co SG-1
|
hmm.. Ten odc. Był raczej mniej nudny ;P
10/10 za momenty ostatnie + przelot przez słońce ;P Ps: Ktoś z was mówił że jak wlecą w te słońce nie będzie nudnie .. No WLECIELI A nudno hm... na razie nie jest :D |
Ten odcinek w stosunku do poprzednich był całkiem fajny.
|
Obiektywnie muszę przyznać, że odcinek lepszy od poprzedniego. Za bardzo mnie to nie zdziwiło, bo od poprzedniego to już nic nie mogło być gorsze. Nie żeby pojawiła się jakaś szaleńcza akcja, ale nuda była jakby mniej nudna.
Więc dla zachęty w odróżnieniu od ubiegło tygodniowego 0/10 dzisiaj dam całe 2/10. A niech ma. Za to użytkownicy forum Tok'ra oceniający serial SU mają u mnie pełne 10/10 - czytając ich opinię bawię się doskonale. |
Jak Wam się Light podobał?
Lepiej niż poprzedni... najlepsze ostatnie 2 minuty... rozmowa Younga z Rushem... :D 7/10 za ostatnie minuty... :mruga: |
ale on nie ściąga napisów wg nazw tylko hashy...
|
Cytat:
Widać pliki masz do kichy nazwane ;) |
Do czego dopasowujesz? Na Hataku masz dopasowane do różnych źródeł, wybierz odpowiednie. Abstrahując od jakości tłumaczenia synchro jest całkiem całkiem.
A jeśli masz nietypowe źródło i występuje taki efekt, to tylko ręcznie, kawałkami filmu... |
:'( niestety. W SubEdit robiłem wcześniej tak jak napisałeś i nie pomogło. Zainstalowałem Napiprojekt ale nie działa.
Cytat:
|
Użyć Napiprojekt. Albo w subedit stosować pasowanie geometryczne poczatek avi ctrl+f1, koniec avi ctrl+f2 zgode z fps z tego co pamietam.
|
problem z napisami
Może to nie jest miejsce na to pytanie ale jestem fanem SG-1 i SG:A więc pomyslałem jak nie tu to gdzie? Dopasowuję napisy w SubEdit-Player i na początku i końcu są ok ale w środku się rozjeżdżają. Co zrobić? :help:
|
Ciemność... ale oświetlenia na cycki starczyło... :mruga:
Ciemno nie mieli, bez przesady... zaraz im wody zabraknie całkowicie jak wszystkie laski wezmą się za prysznic... brakowało mi tylko, żeby ta lala po prysznicu panikowała, że nie ma prądu do lokówki/suszarki. Nuda... 2/10... może wlecą w tę gwiazdę i będzie ciekawiej... |
niestety zgadzam się... nie czepiam się scenariusza, ale w moich odczuciach dobór obsady jest do niczego.
aktorzy zupełnie do mnie nie przemawiają. swego czasu psioczyliśmy na ekipę SG:A lecz to co się dzieje tutaj... :sciana: jak już powiedzieli poprzednicy: nuda, nuda i jeszcze raz nuda... chcę SG-1 :buu: |
Stargate Universe [01x04] Darkness
Ocena 1/10 Ten serial jest coraz gorszy... |
Co się czepiacie? Kryzys jest, więc oszczędzają na czym się da. Nawet na oświetleniu planu. :szczerb:
A po diabła płacić tylu aktorom, jak można uśmiercić połowę i już jest taniej? :> |
w 5 odcinku lepiej jednak niech wleca w to slonce, beda miec duzo "light" a my spokoj od tego serialu.
ps. doszly sluchy, ze tata senator z odcinka pilota byl fanem sg1,ale po przeczytaniu scenariusza 1szej serii, jedynie logiczne bylo samobojstwo. co by nie musial grac w 20 odcinkach tego gniota. 01x13 Faith - Rush naprawia antene na statku, ku ogolnemu zdziwieniu lapia transmisje radia maryja,przez co wiara znow wraca w serca bohaterow, ze bedzie lepiej. |
Żeby tylko nie okazały się lepsze od serialu...
|
Cytat:
A tak poza tym, to bardzo fajne streszczenia. :spoko: |
Cytat:
1x01- 03 Air - poznajemy nowych aktorów i miejsce akcji, na statku brakuje powietrza i wieje nudą. 1x04 Darkness - brakuje mocy, wysiada nawet oświetlenie. To już nie nuda, nie dzieje się nic. Jedynym przejawem działalności Rusha jest wydzieranie ryja. 01x05 Light - Eli chwali się się funkcją latarki w swojej komórce szerszemu gronu. 01x06 Water - Właściwie woda też się kończy... Co słabsze osobniki na statku popełniają samobójstwo. 01x07 Earth - trochę więcej czasu dla rodzin pechowych pasażerów statku, czyli trochę retrospekcji z Ziemi. Co słabsze osobniki wśród fanów Stargate zaczynają popełniać samobójstwa. 01x08 Time - wszystkiego brakuje, to i czasu zaczyna brakować... McKay sika po nogach: tyle zagadek, tle emocji... I co było w tej rakietce? 01x09 Life - odkryto na statku obcą formę życia. Po bliższym badaniu okazało się, że namnożyły się karaluchy, które ktoś nieopatrznie przywlókł w bagażu. Ktoś przypadkiem zastrzelił Rush'a. Przewrotny tytuł... 01x10 Justice - ktoś zeżarł podwójną porcję ściśle wydzielanych racji żywnościowych. Najmniejszy na statku postuluje o powołanie komisji śledczej. 01x11 Space - komisja śledcza po emocjonującym dochodzeniu wykrywa sprawcę i puszcza skrytożercę w dalszą podróż na piechotę. 01x12 Divided - członkowie załogi statku dzielą się na pary, czyli wątek erotyczny. Wreszcie coś się dzieje, ale i tak za dużo nie widać, bo to PG 14 przecież jest. 01x13 Faith - niektórzy na statku mają jeszcze nadzieję, że coś się poprawi. Niektórzy fani również... Choć już niewielu... |
Poczekajmy jeszcze, bo mi się nie chce klikać znowu. :szczerb:
|
Aż tak źle ? Jeszcze nie oglądałem... :(
|
Cytat:
Cytat:
|
dzisiejszy odcinek bije nuda poprzednie na leb, wiekszosc na przewijaniu bo ckliwych momentow nie znosze,a to zaloga 1/3 odcinka nagrywa smuty o sobie,1/4 odcinka kapitan uzywa kamienia i smuci do zony na ziemi,do tego ciemno i ponuro bo nie ma zasilania. i brak im pomyslow. w sumie jak scenarzystom :P
ocena serialu wg mnie 1/10 jak dotad. ps. moze planuja juz zakonczyc serial bo koncowka jest prawidlowa. |
Cytat:
|
z kałem ?? xd
Wątpie xD + wątpie żę wątpie ! Oni by to w próżnie wywalili .. ;P tak samo jak w sg-1 ... ps. Ja chcę wiedzieć co to !! ps.2 Nic niemówili że wywalą w próżnie ps. jakby już wywalali to by statek był pozpawiony zasilania , które by na destiny przeznaczyli IoI ! !! |
Cytat:
Cytat:
zaplułem monitor ! :) |
Kapsuła z fekaliami. W końcu statek zaczął być eksploatowany...
|
No właśnie .. Tajemnic wsadzają dużo .. a niedają ich rozwiązań .. jeśli w 4 episodzie nie będzie wyjaśnienia tej całej "kapsuły" to przestaje chyba oglądać . i koniec .. nie nie żart ..
Na pewno nie bo jutro o 14 robie z kumplem (18+) strone/forum o sg Universe ;) Ps. To co wie kto co to była za "kapsuła" ?? |
Za dużo upchnąć? NIC się nie dzieje...
|
Oj mylisz się .. widziałem całe 2 serie (- pare odc) i sgu też oglądam ..
Po prostu próbowali za dużo upchnąć w 2,5 h .. no co .. tu jakiś piaskowy obcy , tu inna planeta , tu zegar , tu kapsuła , ... po prostu za dużo :P |
Ty chyba nie ten serial oglądałeś...
|
No a jak .. xD Fajny serial ale za dużo tajemnic .. za wcześnie .. jak nieprzestaną to zaraz im się pomysły skończą ! ... ;P
|
mam wrażenie, że zaraz dostanie nerwowej sraczki jeśli się nie dowie :D
|
McKaY uspokój się... nikt tu nie wie więcej niż Ty na ten temat.
|
Wątpie .. tam będzie o braku energii więc na pewno nie .. a wątpie żeby to był ten postrzelony bo po takim oberwaniu by ręką nie mógł ruszyć .. CO TO ****A BYŁO ?? BO NA PEWNO NIE WROTA .. xD Please powiedzcie !! xD
|
Zapewne dowiesz się w następnym odcinku :)
|
hmm.. Jak na mnie to (sry za te słowo xD) za***isty odc. ;) ..
Powiedzcie mi co do cholery odleciało w 3 ep. od Destiny ?? , Z opisu z 4ep. myślałem że to " Puddle jumper na sterydach " Ale widać że to nie to .. Powiedzcie mi co to albo ku**a napisze do MgM albo Do któregoś ze scenarzystów .. pierwszym razem nie widziałem ale teraz na kompie już widać .. co to do cholery jest ?? |
dajmy im szansę, SG-1 to to nie jest, ale bądźmy dobrej myśli... mam wrażenie, że sam siebie oszukuję :P
|
A ten doktor Rush to totalna porażka jest...
|
Byłoby to trochę nielogiczne gdyby nie było skoczków :) co jak co ale ten statek był zbudowany wg kultury pradawnych i wg mnie cechy charakterystyczne dla Atlantydy powinny na tym statku być więcej niż widoczne :)
3 odcinki i narazie średnio mnie to ruszyło ale poczekamy zobaczymy, SGA z dużo większą pompą zaczęli... a dobór aktorów i ich gra (zwłaszcza psychika) była super, zwłaszcza doktorek Rodney McKay i jego uczucia do Samanthy Carter || |
raczej nie ma skoczkow, sa 2 wachadlowce. nie zapominajmy,ze sa to statki bezzalogowe.
|
Może właśnie o to w tym chodzi. Przecież ten ich przywódca (który zamienił się świadomościami w 3 odcinku) powiedział, że to nie są kompetentni ludzie etc. Eli mnie wkurza. Grał w grę komputerową gdzie był język pradawnych a teraz jest na misji... eh.
|
A ja się pytam gdzie są kurdę skoczki na tym statku ? przecie mało nie zdechli na tej pustni... jaki jest sens istnienia takiego molocha (i to na dodatek ekspedycyjnego) bez małych mobilnych pojazdów ? Ci ludzie zachowują się tak jakby nie mieli pojęcia o doświadczeniu ludzi na Atlantydzie ...
|
@woitas pewnie gwiezdne wrota ;)
|
zastanawiam się, cóż to za cholerstwo oderwało się na końcu od statku... :hmm:
|
Pożyjemy, zobaczymy.
Dać im szansę! :D Doktorek "Rasz" mnie wqrwia trochę... McKay to była postać! :mruga: |
lepiej niech sg:u skasuja jak zaraz dollhouse, ten serial to jedna wielka nuda. zamiast akcji to dramat, czy to ma byc kopia lost czy desperate housewives.
o ile epizod 1x03 pustynia itp sa nudne same w sobie, to ckliwe spotkanie cipy z mamusia poprzez kamienie pradawnych juz bylo dramatycznie nudne. a jeszcze zeby bylo bardziej nudno epizody 1x07 i 1x09 maja cale byc o spotkaniu ludzi z wlasnymi rodzinami. mysle, ze stargate sie calkowicie wypalilo. to co dzieje sie w 3 epizodach po tytulem air, gdzie brak im tlenu mozna bylo upchnac w 1 epizod i zlac kolejne epizody, ktore beda poswiecone zanikom energi itp. i wtedy naprawde bylby to dobry epizod. z episode guide na tv.com widac ze kazda katastrofe mozliwa na statku chca rozpisac na caly episod. zapowiada sie totalna nuda |
Zasadniczo nuda... Z SG1 i SGA ma wspólny tylko pierwszy człon nazwy.
|
Są i napisy.
Ciekawy odcinek. Szczególnie ostatnie 10 sekund... :D Przewiduję, że będzie mroczny jak BSG a coś mi się kojarzy też ze ST:Voyager, którego bardzo lubiłem... tylko tu będą musieli poznać 'stateczek' :) |
Jest już Stargate Universe S01E03. Przyjaciele z Hataku pracują nad napisami.
|
Propozycja przyjęta. :taktak:
|
Cytat:
--------- Proponuję aktualizację tematu na: Kod:
[Serial] Stargate SG-1, Stargate Atlantis oraz Stargate Universe |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:21. |