Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Spotify nareszcie w Polsce! (https://forum.cdrinfo.pl/f26/spotify-nareszcie-polsce-92094/)

nowa28 26.01.2015 11:28

Jak dodasz sam utwór to pojawi się tylko on, jak dodasz cały album to u mnie pojawiają się w mojej muzyce wszystkie utwory z albumu, chyba, ze jakieś odhaczę z listy, ale w sumie ja słucham tylko na tablecie i w telefonie. Na kompie może być ciut inaczej, ale nie dam sobie ręki uciąć :)

DarkSlide97 26.04.2016 11:00

Pomyślałem, że mogę sobie potestować to ustrojstwo, zwłaszcza że jest za darmo...

Ściągam, rejestruję się i tak...

Interfejs przejrzysty, nie pogubiłem się w ogóle, to zdecydowanie na plus.
Na razie poznajdowałem wszystko to, co mam na dysku, fajnie że nie trzeba ściągać a od razu jest :) I że można sobie pozapisywać całe albumy (myślałem, że są same playlisty w jakieś dziwnej kolejności a tu zaskoczenie)

Właśnie włączyła mi się pierwsza reklama, to zdecydowanie minus. Dobrze że można cholerstwo wyciszyć.
Jest masa składanek, jakiś remasterów, deluxów itp. Trudno to jednak uznać za wadę.

Nie ma za to *****nej cenzury w kawałkach! I to jest wielki plus, każda cenzura to gówno :taktak:
Z jakieś playlisty można przechodzić od razu do artysty/albumu - świetny bajer, strasznie przydatne to jest.

Jednak jakość muzyki nie jest taka jaką mam w f2000... Niektóre kawałki brzmią płasko, w niektórych perkusja jest przytłumiona...
A coś czego kompletnie nie rozumiem to brak jakiegokolwiek EQ/korektora... Przecież jego wbudowanie nie jest jakieś strasznie trudne, a przydałby się naprawdę bardzo...

Więc reansumując: wybór muzyki na plus, jakość na minus, od biedy można posłuchać, ale nie ma masy opcji. Może na premium jest EQ, wie ktoś?

Berion 26.04.2016 11:28

Kup abonament to nie będzie reklam... Jakość jest 96KHz. To nie jest serwis wolontaryjny żebyś sobie posłuchał muzyki za darmo. Nie chcesz płacić i mieć lepszą jakość to wysłuchuj syfu. ;]

EQ masz wbudowany w aplikację od sterowników (AC97/HDA).

DarkSlide97 26.04.2016 11:46

Wiem, że mam ale ten EQ jest biedny :P W foobarze mam 18 pasmowy, do tego Channel Mixer, Resampler i takie tam bajery :P
Chodziło Ci chyba o 96Kbps a nie 96Hz :P

Berion 26.04.2016 14:22

Oczywiście. 96KHz to dla nietoperzy albo psów czy innych orek. :D

misiozol 26.04.2016 17:52

A dziewczyny wygladem przypominajace orki one slysza ?? lol2

Berion 26.04.2016 23:56

Tego nie wiem, musiałbym bardzo dokładnie zbadać. Chociaż... ;p

M@X 27.04.2016 05:08

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1359240)
A dziewczyny wygladem przypominajace orki one slysza ?? lol2

One slysza tylko jak ktos oywiera lodowke. O trzeciej. W nocy. W sasiednim wojewodztwie.

ed hunter 27.04.2016 09:57

One zawsze są a diecie, nic nie jedzą i zastanawiają się ile kalorii ma papieros. :szczerb:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:43.