![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
do dzisiaj pamiętam, jak z wypiekami na twarzy oglądaliśmy u kumpla na video T1.
to było coś... 100 lat świetlnych wyprzedzało dzieło stworzone przez MCG ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Bywalec
Data rejestracji: 13.10.2005
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Precz z internetem
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() ![]() ![]() |
Oglądałem, i stwierdzam, że bilet do kina na ten film powinien kosztować 5zł, wtedy bym nie narzekał. Generalnie @sobrus, napisał już moja opinię.
Mam nadzieję, że wersja reżyserska bedzie bogatsza tak choćby jak we wspomnianym już "Władcy Pierścieni". Nawet nie próbuje porównywać tego filmu z T2, bo sie nie da. Tak, w tym filmie panuje sielska atmosfera. Spodziewałem się czegoś w rodzaju początku T2 gdzie pokazana jest bitwa z terminatorami chodzącymi po "dywanie z kości i czaszek". Terminatory z Salvation są tek nieporadne aż śmieszne. Takich "baboli" jest w tym filmie masa. Chyba do nauki i kopiowania ludzi przy tworzeniu i udoskonalaniu zwykłych terminatorów i szpiegów. Tak wywnioskowałem. ![]() Aha, bo bym zapomniał. Transplantacja serca pod gołym niebem na pustyni - bezcenna. ![]() Ostatnio zmieniany przez Burt : 23.06.2009 o godz. 21:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A wiesz, ja obejrzałem sobie jedynkę i faktycznie Kyle tam mówi ze terminatory łapały ludzi do obozów pracy. I wypalały na skórze znaki.
Pod tym względem zwracam honor, ale baboli jest masa. Przyszłość jest pokazana zupełnie inaczej. W dodatku Kyle mówi w jedynce że ludzie wychodzą tylko w nocy. W salvation jest na odwrót - wychodzą w dzień. To niech sie zdecyduja, bo wątpie żeby przez 10 lat maszyny straciły termowizję ![]() W dodatku pokręcili całkiem chronologię. W jedynce T800 to nowy model z roku 2029. W trójce prototyp T800 na bazie sierżanta Candy wymyślili ludzie w 2003. (scena ucięta ale jest na YT). W czwórce T800 powstał w 2018. Kurde niech się zdecydują kiedy ten T800 powstał bo między 2003 a 2029 jest spora różnica ![]() Pomijam że Kyle wyraźnie mówi w jedynce że tylko 2 "osoby" zostały wysłane w przeszłość, a wszystkie wehikuły czasu zniszczono. Więc na jedynce powinno sie skończyć. Nikt więcej z przyszłości miał już nigdy nie przyjechać ![]() Nie dziwie sie ze zmienili konwencję filmu (i nie nazywa sie to T4) - T3 był w dzień sądu więc nie ma sensu wysyłać Arniego w przeszłość do 2014 (kolejne części pokazują wydarzenia z lat 1984, 1994 i 2004). Ale zmienić styl tak bardzo... Ostatnio zmieniany przez sobrus : 23.06.2009 o godz. 21:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie podobał mi się, przereklamowany, ale jako zapychacz można było obejrzeć
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam juz tego dość, czemu kino akcji jest PG13. Słyszałem ze nowe rambo ma byc PG13.
Nie no, przecież nie każdy jest nastolatkiem! Nie chodzi mi o bezsensowną brutalność czy wulgarny jezyk, ale niech to kino bedzie poważne, głębsze, a nie bajka dla dzieci nastawiona na efekty. My już doskonale wiemy że mogą zrobić na ekranie dosłownie wszystko, ale żeby to miało jeszcze jakis sens ![]() W pierwszej części Rambo zabił chyba tylko jednego człowieka a mimo to najlepsza część i filmem akcji na pewno jest. Efektów specjalnych tam brak. Nawiasem mówiąc w książce Rambo zabija częściej (w samoobronie, ale to zaszczuty żołnierz więc zabija dość sprawnie) i na końcu książki sam zostaje zabity (a raczej dobity) przez swojego dowódce. A my bedziemy mieć Rambo V ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 30.06.2009 o godz. 12:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
ocalenie, salvation, terminator |
|
|