Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Terminator Salvation (Terminator Ocalenie) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/terminator-salvation-terminator-ocalenie-81482/)

woitas 16.06.2009 20:01

do dzisiaj pamiętam, jak z wypiekami na twarzy oglądaliśmy u kumpla na video T1.
to było coś... 100 lat świetlnych wyprzedzało dzieło stworzone przez MCG :|

maly6 16.06.2009 22:31

Cytat:

Napisany przez woitas (Post 1030054)
do dzisiaj pamiętam, jak z wypiekami na twarzy oglądaliśmy u kumpla na video T1.
to było coś... 100 lat świetlnych wyprzedzało dzieło stworzone przez MCG :|

Kurcze ale w młodzi jesteście i fajnie wam:) Ja T1 oglądałem w kinie dzięki znajomej, która wpuszczała z biletami (no i kasjerce też:)) bo inaczej na widło to trzeba było poczekać jeszcze parę latek. T2 to juz na widle się oglądało ale to nie to samo jak w kinie było. Widło stało się modne i pewnie dlatego wybraliśmy zamiast kina, zresztą juz nie pamiętam :)

Pozdrawiam

Burt 23.06.2009 21:01

Oglądałem, i stwierdzam, że bilet do kina na ten film powinien kosztować 5zł, wtedy bym nie narzekał. Generalnie @sobrus, napisał już moja opinię.
Mam nadzieję, że wersja reżyserska bedzie bogatsza tak choćby jak we wspomnianym już "Władcy Pierścieni".
Nawet nie próbuje porównywać tego filmu z T2, bo sie nie da. Tak, w tym filmie panuje sielska atmosfera. Spodziewałem się czegoś w rodzaju początku T2 gdzie pokazana jest bitwa z terminatorami chodzącymi po "dywanie z kości i czaszek". Terminatory z Salvation są tek nieporadne aż śmieszne.
Takich "baboli" jest w tym filmie masa.

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1029944)
Dodatkowo roboty zamiast zabijać ludzi - łapią ich (po co?)

Chyba do nauki i kopiowania ludzi przy tworzeniu i udoskonalaniu zwykłych terminatorów i szpiegów. Tak wywnioskowałem. :idea:

Aha, bo bym zapomniał.
Transplantacja serca pod gołym niebem na pustyni - bezcenna. :rotfl:

sobrus 23.06.2009 21:11

A wiesz, ja obejrzałem sobie jedynkę i faktycznie Kyle tam mówi ze terminatory łapały ludzi do obozów pracy. I wypalały na skórze znaki.
Pod tym względem zwracam honor, ale baboli jest masa.
Przyszłość jest pokazana zupełnie inaczej. W dodatku Kyle mówi w jedynce że ludzie wychodzą tylko w nocy. W salvation jest na odwrót - wychodzą w dzień.
To niech sie zdecyduja, bo wątpie żeby przez 10 lat maszyny straciły termowizję :)
W dodatku pokręcili całkiem chronologię.

W jedynce T800 to nowy model z roku 2029.
W trójce prototyp T800 na bazie sierżanta Candy wymyślili ludzie w 2003. (scena ucięta ale jest na YT).
W czwórce T800 powstał w 2018.

Kurde niech się zdecydują kiedy ten T800 powstał bo między 2003 a 2029 jest spora różnica :sciana:

Pomijam że Kyle wyraźnie mówi w jedynce że tylko 2 "osoby" zostały wysłane w przeszłość, a wszystkie wehikuły czasu zniszczono. Więc na jedynce powinno sie skończyć. Nikt więcej z przyszłości miał już nigdy nie przyjechać ;)

Nie dziwie sie ze zmienili konwencję filmu (i nie nazywa sie to T4) - T3 był w dzień sądu więc nie ma sensu wysyłać Arniego w przeszłość do 2014 (kolejne części pokazują wydarzenia z lat 1984, 1994 i 2004). Ale zmienić styl tak bardzo...

icemac 30.06.2009 11:48

nie podobał mi się, przereklamowany, ale jako zapychacz można było obejrzeć ;)

sobrus 30.06.2009 12:00

Ja mam juz tego dość, czemu kino akcji jest PG13. Słyszałem ze nowe rambo ma byc PG13.

Nie no, przecież nie każdy jest nastolatkiem! Nie chodzi mi o bezsensowną brutalność czy wulgarny jezyk, ale niech to kino bedzie poważne, głębsze, a nie bajka dla dzieci nastawiona na efekty.
My już doskonale wiemy że mogą zrobić na ekranie dosłownie wszystko, ale żeby to miało jeszcze jakis sens :D

W pierwszej części Rambo zabił chyba tylko jednego człowieka a mimo to najlepsza część i filmem akcji na pewno jest. Efektów specjalnych tam brak.
Nawiasem mówiąc w książce Rambo zabija częściej (w samoobronie, ale to zaszczuty żołnierz więc zabija dość sprawnie) i na końcu książki sam zostaje zabity (a raczej dobity) przez swojego dowódce.
A my bedziemy mieć Rambo V ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:41.