![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Humor O wszystkim, co bawi i śmieszy :) |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 | ||
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Myślę, że tutaj sytuacja jest inna. Co innego sprzedawać samochód za 2 złote, co innego sprzęt komputerowy za sumę, za którą już można podobne urządzenie kupić (bo za 10 złotych dysk twardy się kupi, oczywiście używany i o innych parametrach, ale jest to możliwe). W tym momencie można to traktować jako rodzaj promocji sklepu i złożyć zamówienie w dobrej woli. Jedyne rozgraniczenie, które bym tu postawił, to pomiędzy osobami, które kupiły jedną, ewentualnie ze 2-3 sztuki, a 'hurtownikami' biorącymi po 20-30. Z tym, że raczej prawo takiego rozdzielenia nie przewiduje.
Tak czy siak, nie widzę tutaj specjalnej możliwości, aby sklep mógł 'wywinąć' się od konsekwencji. Nawet jeśli udowodni, że to pomyłka (a niby jak), bo i czemu za pomyłkę płacić ma nie ten, kto ją popełnił? (utrata korzyści to również strata) ---- EDIT Myślę, że jednak sprawa rozejdzie się po kościach, bo wydaje mi się, że sklep zareagował prawidłowo. Świadczą o tym chociażby te dwa komentarze: Cytat:
Cytat:
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 24.11.2009 o godz. 09:19 |
||
![]() |
![]() |
Tagi |
allegro śmieszne aukcje |
|
|