![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Humor O wszystkim, co bawi i śmieszy :) |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ten ostatni przypadek jest coraz mniej aktualny - coraz więcej ludzi zarabiających więcej otrzymuje swoje pensje na kilka kont. Mam znajomą w dziale windykacji jednego z banków, która właśnie tak robi - pobiera wypłatę na dwa oddzielne konta. Dlaczego? właśnie dlatego, że pracuje w banku
![]() Co do pozostałych przykładów, z zasady jest to niezgodne z ustawą o ochronie danych osobowych. Istnieje jedno ale - większość osób nie czyta podpisywanych umów i zgadza się na wszystko co jest tam zawarte jak leci. W związku z czym większość ludzi ma podpisane co najmniej kilka zgód na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych, w tym przekazywanie ich w tych celach do innych podmiotów gospodarczych. Takie wszędodzielenie się swoimi działaniami samo w sobie nie jest czymś złym - jak ktoś chce się pochwalić zakupami, to może to zrobić pisząc "kupiłem to i to", a może i w ten sposób. Gorzej, że to kształtuje pewne postawy, przede wszystkim bierność. Co kto podsunie, to biorę. I nawet lepiej, trophy będzie. Mówi się dziś, że starsi ludzie są podatni na sugestie, marketing itp. Aha... Mój dziadek niedawno otrzymał telefon z propozycją przedłużenia umowy na internet. Powiedział, że nie ma sprawy, ale ma otrzymać jasną i klarowną umowę, którą da się zrozumieć (dobrze zresztą widział, że nie ma co na taką liczyć - ale dał konsultantce szansę). Po kilku dniach zjawia się kurier, któremu rzecz jasna niezwykle się spieszy, im się zawsze od progu spieszy, z kilkoma kartkami zadrukowanymi drobnym maczkiem - standard. Umowa pojechała skąd przyjechała, ku niepomiernemu zdziwieniu pani konsultantki, która myślała że zasada zaangażowania przeważy nad niedotrzymaniem obietnicy - a tu dupa... Dobrze by było, gdyby przy podpisywaniu umowy w salonie sprzedawca miał obowiązek głośno i wyraźnie odczytać wszystkie zgody. Jakby ludzie posłuchali co podpisują, to w dużym odsetku zrezygnowaliby z wyrażania zgody. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Gra w formacie ISO nie działa | jack107 | Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole | 0 | 14.02.2011 14:34 |
Innominecredimus gra WWW cRPG | helion2004 | Gry | 3 | 01.10.2008 18:21 |
chyba mnie w serwisie wysmieja, ale... :D | tot | Napędy optyczne CD | 6 | 30.11.2005 19:23 |
Priston Tale - gra mmorpg | Smartek | Off topic | 5 | 23.06.2004 23:19 |