![]() |
Jeśli nie słuchają, są bite. Wyrywa się im zęby. Głodzi się je. (Między innymi o zwykłych, małych kotkach mowa). Mam znajomych pracujących w cyrku (ci co witają wchodzących, i wychodzących) i opowiadali mi straszne rzeczy.
|
no tak, i jeszcze je prądem traktują... Ale zoo też jest złe i też ludzie chodzą. Problemem jest tylko to że zwierzęta same się nie obronią.
|
Cytat:
|
Ale te dwa miejsca są złe według mnie, w obu miejscach zwierzęta są na pokaz, tylko w jednym miejscu są bardziej bestialsko traktowane.
|
Cytat:
W cyrku mają zapewnione jedzenie. Przeważnie mogą się schować. W zoo jest o wiele ciszej. Te światła ich nie oślepiają. Nie tresuje się ich do występów. Czasem w zoo jest im lepiej niż w środowisku naturalnym... |
Mnie się cyrk nigdy nie podobał, ani ten "zwierzęcy", ani ten "ludzki". Ale jeśli już to powinni tam tresować tylko takie abominacje: [klik]
|| |
Tych to normalnie w klatkach po rynkach obwozić.
Pręgierz też dobry pomysł, ale nie taki co kat leje, jeśli ktoś według władzy narozrabiał, to się go na 2 dni przyczepia, a ludzie sami wiedzą jak mocny wpier.dol spuścić. || |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:51. |