![]() |
Ja pierdziu, to było chyba z 2 piętro czyli jakieś 9 metrów w dół na beton,
a jeśli 3 pietro to ok 12 metrów w dół na beton... Widzę tak, ręka w kawałkach, łeb zbity a jak spadł na placka to pewnie i coś wewnętrznie mogło pęknąć, a gada się, że pijakom nic się nie dzieje... |
On chyba wygrał nagrodę Darwina. |
To jest tak prawdziwe jak Klan... Swoją drogą jakie grubasy....
|
k***a |
Ciekawe na ile to jest żart...
|
Cytat:
https://pbs.twimg.com/profile_images...475d26fab.jpeg |
Cytat:
|
|
Trzeba czekać na filmik, myślę że Rosjanie w końcu coś takiego udokumentują...
|
Gaz wybuchnie dopiero, jak do butli dostanie się tlen (jak go zassie). Gazu wtedy pewnie już są resztki, ale to nie ma większego znaczenia.
Bum będzie duże. Widziałem w realu palący się tak acetylen z butli - gdzie wszyscy uciekli, a tylko jeden podszedł i zwyczajnie zakręcił zawór. Ogień poszedł po wężach spawalniczych. Mam kumpli, którzy za młodu świrowali i podpalali benzynę w baku motocykla. Zapałką. Zgasić to można było wyłącznie zakręcając korek. Jeden warunek - bak musiał być pełny, lub prawie pełny. Robili to wielokrotnie. |
wybuch? hmm coś jak trochę granat odłamkowy chyba, mógłbyś dostać kawałkiem w bebechy :szczerb:
|
Mnie zastanawia jedno jak mocny byłby wybuch jakby ten płomień zassał, ile wtedy może być gazu w butli. Druga kwestia zawory w butli nie mają jakiegoś zabezpieczenia przed cofającym się płomieniem?
|
Teoretycznie taka butla nie ma prawa wybuchnąć...teoretycznie.
Przynajmniej dopóki jest w niej gaz pod ciśnieniem. Gorzej, jak się skończy i płomień wessie do środka, wtedy bum. Podobnie np. w pożarze - wybuchnie dopiero, jak się nagrzeje i ciśnienie ją rozwali. Tu gnojki pewnie dobrze wiedziały o co kaman. |
sama butla jest dość bezpieczna, ale jakby tak zawór puścił...
|
Tym razem faktycznie przeżyli.
Tym razem. :> |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:08. |