![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Humor O wszystkim, co bawi i śmieszy :) |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
West Coast Player
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Sposoby na telemarketerow
1.Jeśli chcą wam udzielić pożyczki, powiedzcie, że właśnie ogłosiliście
bankructwo i przyda się parę groszy. 2. Jeśli na dzień dobry pytają się "Jak się Pan / Pani dzisiaj miewa?" - opowiedzcie o chorym kocie, zepsutej pralce, złamanym paznokciu, problemach z erekcją itd. 3. Jak telemarketer się przedstawi, poproście o przeliterowanie imienia, nazwiska i nazwy firmy. Zapytajcie, gdzie się mieści, ile zatrudnia osób, jaki mają kolor ścian, jaki system operacyjny na kompach itd. 4. To działa tylko dla przeciwnych płci: Jak telemarketer(ka) się przedstawi, odczekajcie chwilę i zapytajcie "A co Pan / Pani ma na sobie?" 5. Zakrzyknijcie ochoczo: "Roman!!! Wiem, że to ty, no nie zgrywaj się. Dobra dobra, ty stary koźle" 6. Mów nieustannie "nie". Wypracuj równe tempo, delikatnie zmieniaj modulację głosu. Postaraj się robić to tak długo, aż się rozłączą. 7.Jeśli dzwonią w sprawie jakiegoś programu lojalnościowego i zachęcają do zwerbowania znajomych i przyjaciół, powiedz schizofrenicznym głosem: "Nie mam przyjaciół. Czy chciałbyś zostać moim przyjacielem. Bardzo chciałbym, żebyś został moim przyjacielem." 8.Jeśli dzwoni pralnia dywanów, zapytaj, czy potrafią usunąć. Krew. A krew kozy? A ludzką? 9. Kiedy telemarketer poprosi o numer karty kredytowej, albo inne informacje osobiste, poproś go/ją o rękę. Jak się zmiesza, wytłumacz, że nie możesz podać takich informacji nieznajomemu. 10. Powiedz, że nie masz czasu I poproś o numer domowy telemarketera. Jak powie, że nie może udzielić takiej informacji, zapytaj, czy to dlatego, że nie lubi, jak ktoś go w domu niepokoi. Jeżeli przytaknie, krzyknij, że ty też i rozłącz się. 11. Każ im wszystko powtarzać. Wielokrotnie. 12. Powiedz, że jesz właśnie obiad I zapytaj, czy mogą poczekać. Przełącz ich na głośnik i wydawaj bardzo głośne odgłosy uczty i libacji. Pobrzękuj sztućcami, zaproś sąsiada. 13.Każ im przefaksować wszystkie informacje. Zmyśl numer. 14. Powiedz telemarketerowi, że słuchasz, ale powinien wiedzieć, że nie masz na sobie żadnego ubrania. 15. Powiedz, że niedosłyszysz I poproś, żeby mówili głośniej. Głośniej!!! 16. Każ im mówić bardzo wolno, bo chcesz zapisać każde słowo.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Nie prościej odłożyć słuchawkę?
|
|
|
|
#3 |
|
Szperacz
Data rejestracji: 26.06.2005
![]() |
Albo podniesc lsluchawke i po uslyszeniu kto dzwoni powiedziec ze dodzwonil sie do uzedu skarbowego
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
albo do rużowej landrynki i podać cene 9,99 zł za minute
|
|
|
#5 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
trzeba bedzie wyprobowac... to z obiadem brzmi ciekawie - przynajmniej nie trzeba sie wysilac
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak, wszystko pięknie, ale oni ostatnio puszczają krawczyka z taśmy.
jakiś patent na to ? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Ja mało takich telefonów miewam - ale w ostatni piętek miałem dwa w takiej samej sprawie - pierwsze pytanie - czy mam pomiędzy 25 a 39 lat, następne rok urodzenia i właściwe pytanie ...ilu stacji radiowych z muzyką słuchałem w ostatnim miesiącu (albo tygodniu) przez conajmniej godzinę. Moja odpowiedź ( w 100 % prawdziwa !!!) - brzmiała 0 (zero) !!! Ale się zdziwili !! A to szczera prawda bo naprawdę od jakiegoś czasu radia nie słucham żadnego (czasem się coś zdarzy - mecz czy coś innego - ale to bardzo rzadko).Najlepiej jak zadzwoniła Pani z TP (po tym jak podpisaliśmy umowę z Tele2) i próbowała mnie namówić na abonament darmowe wieczory - prawie się z nią pokłóciłem, bo mi wmawiała, że wszyscy będą musieli odejść z abonamentu standartowego) A jak kiedyś dwa razy też zadzwonili z propozycją chyba tego abonamentu - 60 minut gratis - to kończyło się na tym, że ja się pytałem: - ale naliczanie jest sekundowe z OPŁATĄ początkową - one na to, że tak - no to ja, że to przecież wychodzi zazwyczaj drożej - ... i w tym momencie chyba zauważały, że trafiły na zorientowanego i przyznawały mi rację I jeszcze słówko o akwizytorach - bardzo rzadko się u nas pojawiają - ale właśnie w piątek był jeden z perfumami - kręcił jak diabli, najpierw mi dał do ręki myślałem, że to gratis, później się okazało, że to kosztuje 30, ale mi sprzeda po 15 - na końcu miałem go dosyć, a to co sprzedawał jakoś na markowe mi nie wyglądało I to tyle Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Heavy Metal
Data rejestracji: 11.06.2004
![]() |
cześc
Miałem podobną stytuacje z akwizytorem który sprzedawał dekodery C+ -dzwonek do drzwi -(akwizytor) proszę to dla pana ja mu na to dziękuje i wziąłem paczkę i zatrzasnąłem mu drzwi przed nosem musiał byc w delikatnym szoku bo dopiero po ok 3 min zadzwonił ponownie do drzwi i zaczął mi tłumaczyc że trzeba podpisac umowe itd..... ja mu powiedziałem to po co mi mówi że to prezeny oddałem mu dekoder i nawet już nie zadzwonił do żadnego z sąsiadów wyparzł z bloku jak oparzony |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2003
![]() |
ja ostatnio zrobilme tak
zadzwonila do mnie pani zeby mi mowic o tym jaka fajna emerytura bedzie jak im swoje pieniadze oddam nawijala 10 minut poczytm stwierdzilem ze ktos zadzwonil do dzrzwii zagdalme sie i dopiero teraz podnioslem sluchawke i czy by mogla powtorzyc hehehe i zaczela powtarzac hehehhe
|
|
|
#10 | |
|
Mistrzunio!
Data rejestracji: 17.05.2005
![]() |
Cytat:
Dobre! Muszę kiedyś to zastosować...
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
Bardzo wierzący?
A ma ktoś jakiś sposób ciekawy na Świadków Jechowy a może Jehowy-pies wie jak to sie pisze ? Strasznie namolne dwie stare raszple łazikują u mnie co niedziele, i co tydzień ok. 10.00 rano ( czyli w środku nocy
) mam dzwonek do domofonu.Punktualnie jak w zegarynce.Koszmar
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
A ja zawsze mówię dziękuję i koniec ! Trochę kultury się należy Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
kumple ich kiedys grzecznie zaprosili do domu, po czym trzymali ok 4h i grzecznie o wszystko pytali (podchytliwie), podwazali ich racje itd.... watpie zeby po kilkugodzinnym maglu zechcialo im sie wracac, inna sprawa ze trzeba troche czasu stracic
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Też widać chwila konsternacji, bo dopiero po kilku sekundach zaczęła mnie gonić, że ten prezent to jednak nie tak do końca prezent ![]() @ ro29 Z pefrumami też miałem podobną sytuację, ale przy jakimś targu, a nie w domu. Zaczępiła mnie dziewczyna, czy wezmę udział z badaniu, promocji itp. itd. Akurat dobry nastrój miałem, plus dziewczyna była sympatyczna więc się zgodziłem. Najpierw tam historia, że firma ta i tak prosi o opinię i tak dalej, potem próbka pefrum, co o nich sądzę itp. Ja tylko potakuję i czekam na część właściwą, do której naturalnie doszliśmy. Zestaw taki, normalnie kosztujący tyle, ja mogę kupić za tyle - właściwie dwa zestawy. Ja obejrzałem, stwierdziłem, że ładny, ale nie jest mi w tym momencie potrzebny, więc dziękuję. Dziewczyna trochę się zdziwiła, bo widocznie po wcześniejszej rozmowie stwierdziła, że jestem bardzo zainteresowany i po odpowiedniej przepowie, wszystko kupię (a akurat dość dobra była w tym całym opowiadaniu).Potem stwierdziła, że w takim razie może ewentualnie, ale tylko jeśli nikomu nie powiem (ile ja już razy coś takiego słyszałem ) sprzedać mi jeden komplet za promocyjną cenę. Na co również się nie zgodziłem, bo właściwie tylko jedna rzecz z kompletu mnie interesowała. Co zresztą powiedziałem.. Na to dziewczyna, że absolutnie wyjątkowo może mi ją ewentualnie sprzedać, ale w ogóle to grozi jej to wylaniem z pracy itp. Zapropowała cenę, ja stwierdziłem, że to za drogo i dam tyle, to stwierdziła, że to niemożliwe, ale ostatecznie się zgodziła I tak za 15 złotych kupiłem sobie flakon całkiem przyjemnej wody po goleniu. Kij, czy ona w drogerii kosztuje zgodnie z tym, co dziewczyna mówiła 70 złotych, czy 10. Ważne, że mi się podoba i za 15 złotych byłem skłonny to kupić
|
|
|
|
#15 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja powiedziałem kiedyś babom, świadkom Jehowy, że jestem wyznawcą szatana
i od tamtej pory mam spokój, gorzej jest z "daj", właśnie przed chwilą miałem "daj" na chore dziecko - zamykam drzwi bez słowa. (opcja gdy jestem spokojny)
|
|
|
|
![]() |
|
|