![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.06.2004
![]() |
Błąd przy odczycie płyty
Witam
moj problem jest nastepujący: otoz moj czytnik (Sony DVD RW DW-D23a <-- o taki) nie chce czytać czesci plyty. Na plycie znajduja sie 4 foldery z filmami, a on nie chce czytac tego drugiego, w ktorym sa 2 pliki (jednego w ogole nie chce odczytac, drugi z wielkim trudem, z przerwami). Sprawdzalem na innych komputerach, tam chodza bez problemu. Moze jeszcze dodam, ze plyta ta byla wypalana wlasnie na tej nagrywarce. I teraz nie wiem czy mozna z tym problemem sobie jakos poradzic bez otwierania komputera, czy tez nie, poniewaz jest na gwarancji, stad musialbym jechac do serwisu ![]() Jeszcze tylko jedno: jak nie moze otworzyc jakiegos pliku, to cos tam jakby skacze, taki dziwny dzwiek jakby cos przeskakiwalo i za chwile znowu. ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko z palonymi ma problemy, czy z oryginalnymi te***380;?
![]() Bo je***347;li to pierwsze, to mo***380;e ten palnik nie lubi no***347;nik***243;w, na kt***243;rych palisz - zmie***324; na lepsze, spr***243;buj te***380; p***322;yt palonych na innych komputerach. Je***347;li za***347; to drugie - c***243;***380;, serwis. ![]() Mo***380;na jeszcze sprawdzi***263; aspi, dma itp. ale nie by***322;bym pewny rezultatu... ![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.06.2004
![]() |
Sprawdzalem tylko na plytach wypalonych, byly to plyty Philipsa albo TDK. Slyszalem cos o plytach do czyszczenia napedow, one cos daja? I czy w moim przypadku moglyby sie sprawdzic?
|
![]() |
![]() |
#4 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najpierw spr***243;buj z p***322;ytami t***322;oczonymi (cho***263;by jakie***347; programiki z gazet komputerowych) oraz p***322;yty palone na innych kompach.
P***322;yt czyszcz***261;cych zdecydowanie nie polecam. ![]()
![]() |
#5 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
a ja polecam p***322;yty czyszczace... szczegolnie jak zalezy nam na nowym elektronicznym przycisku do papieru.... bo nie wiem co mozna jeszcze zrobi***263; z takim nap***281;dem
![]() |
![]() |
![]() |
|
|