![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.09.2009
![]() |
![]()
Witam,
Piszę w sprawie opinii na temat dwuwarstwowych płyt dvd - DVD+R DL o pojemności 8,5 GB. Do tej pory używałam płyt jednowarstwowych, jednak teraz muszę nagrać sporą partię materiału i pomyślałam, że przydałaby mi się właśnie płyta dwuwarstwowa. Słyszałam, iż np. filmy nagrane na płytach dwuwarstwowych mają ok. 1 sekundową przerwę, a to uderza w jakość, na czym mi zależy. Chciałam więc zapytać, czy przerwa ta jest słyszalna i widoczna dla oka, i czy są jeszcze inne wady/ułomności takich płyt np. błędy podczas nagrywania itp. Z góry dziękuję za opinie. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Na PC i odtwarzaczu. Co do błędów i ułomności. Ma dokładnie takie same jak SingleLayer ![]() Spróbuj Verbatima. Nagrywałem na Platinium i Titanium DL+R, nie widzę żadnych różnic ![]() Do PC lepsze jednal sa DL-R.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Oczywiscie jakosc nagrania drugiej warstwy jest nizsza, a taka plyta jest tez bardziej wrazliwa na uszkodzenia.
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.09.2009
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zależy od nagrywarki i (głównie) użytego nośnika. Przy dobrych nośnikach DVD+/-R DL nie powinno być problemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
panowie, a na takiej płycie dwuwarstwowej to mogę nagrać jeden plik 8.5giga , tak?
a UDF to jakie ma w ogóle ograniczenie wielkości pliku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Głupi Yasio
8 543 666 176 bajtow - 8,5GB (w systemie dziesietnym) - 7,957GiB (w systemie dwojkowym)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Թ
Cytat:
![]() W życiu nie miałem takiej płyty, to nie mam jak sprawdzić i nie wiem jak nagrywarka to widzi - jako dwie płyty czy jedną? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Głupi Yasio
Yeah!
Widzi jako jedna plyte ![]() Rozumiem, ze chodzi ci o to czy wejdzie jeden duzy plik? Największy plik ktory nagralem na plyte, to byl pojedynczy mpg o wadze 4,35 GB. Jakos nie mialem potrzeby nagrywac nic wiekszego ![]() Moze inni maja jakies doswiadczenia w tym wzgledzie.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Թ
Tak. Przydałyby mi się takie duże pliki dla volumenu TrueCrypt. Niestety nie potrafi TC szyfrować dysku CD/DVD podobnie do partycji hdd, a szkoda. Podejrzewam, że nie zaimplementowali tego, z uwagi na korekcję błędów, no ale to inny temat.
A w temacie: Głowę dam, że ktoś tu kiedyś na forum miał taki problem, był długi wątek i dobrzy ludzie mu poradzili co z tym fantem zrobić. Ostatnio zmieniany przez pali : 08.10.2009 o godz. 23:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TC bardzo dobrze szyfruje partycje hdd jak i całe dyski hdd więc nie wiem skąd takie informacje ?!
![]()
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.09.2008
![]() |
Ale jej chodzi o to, że TC nie potrafi dobrze szyfrować płyt CD/DVD tak jak HDD (przynajmniej tyle zrozumiałem).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko co to ma wspólnego z tematem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Թ
pomijając wszystko inne
![]() Ktoś mi w końcu powie czy na płycie Double Layer mogę nagrać w całości jeden plik 7GB ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Tak ale tylko w UDF.
![]() |
Tagi |
dvd, dwuwarstwowa, płyta |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Kopiowanie DVD - ciekawy problem | Coppermine | Napędy optyczne DVD | 8 | 09.03.2009 19:32 |
Czy warto teraz kupić nagrywarkę dvd? | mnz | Napędy optyczne DVD | 26 | 15.05.2005 05:58 |
Czy warto kupić combo? A jeśli tak to jakie? | Stanley88 | Napędy optyczne CD | 17 | 19.07.2004 21:25 |
Czy warto uzywac nagrywarki DVD do odtwarzania filmow? | bbombel | Napędy optyczne DVD | 17 | 17.06.2004 22:26 |
Planuję kupić UPS. Czy warto i czy pomoże? | Prześladowca | Off topic | 35 | 15.03.2003 20:43 |