Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.08.2005, 16:54   #1
stabilob
Bywalec

Data rejestracji: 24.05.2005
stabilob w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVDRW błędy

jakies 3 tygodnie wstecz kupiłem płyte dvd+rw firmy dysan, nagrałem ja moze 20-30 razy i po dwóch tygodniach przy nagrywaniu zaczeły wyskakiwać błedy (przy 60%) cóż pogodziłem sie z tym kupiłem płyte dvd+rw emtec tez pochodziła tydzien i zaczeły wyskakiwac błedy pod koniec płyty 90 kilka procent

wam też tak sie rypią płyty dvdrw? jak kiedys kupiłem cdrw verbatim to do dzisiaj działa, dzisiaj kupiłem tdk zobbaczymy jak długo bede z niej korzystał moze po prostu miałem pecha? albo przerzuce sie na dvdram

nagrywarka LG GSA 4163B
stabilob jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.08.2005, 18:37   #2
sc0rpi0
Kibic żużla :)

Data rejestracji: 07.12.2004
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wg mnie na płytkach DVD nie ma co oszczędzać, jednak co Verbatim to Verbatim, no ew. TDK. Ja mam DVDrw Verbatima juz ze 4 miechy, co prawda nagrywałem na niej ok 15 razy ale jak do tej pory spisuje się dobrze.

Przykładowo nagrałem sobie kiedyś kilka rzeczy na DVD Hawk, to mogłem je odczytać tylko 2 razy potem płyta w kosz
Stary 06.08.2005, 18:43   #3
stabilob
Bywalec

jeśli chodzi o dvdr to prawie wszystkei filmy mam na Mantach (hawk i manta to niby ten sam produkt, jednak jakos hawka nie lubie) płyty są całe niebieskie z jakims ledwo widocznym wzorem po 1,40 zł -1,70 chodzą naprawdę dobrze
stabilob jest offline  
Stary 06.08.2005, 19:15   #4
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tylko ciekawe ile czasu będą chodzić... Ku przestrodze - na początku mojej historii z DVDR kupiłem nośniki Datex, 20szt. i zgrałem na nie kopie filmów. Sprawdziłem, wszystko chodziło pięknie. Niestety, nie za długo. Po 1,5 miesiąca wyrzuciłem ostatnią z płytek - nie chciała się już czytać ani w kompie, ani na stacjonarnym. Od tego czasu palę tylko na TDK lub Verbatimach. Czytają się wszystkie, a najstarsze mają już prawie 2 lata.
A ceny tych nośników znacznie spadły. Żeby dalego nie szukać: kupując w sklepie CDRinfo.pl cake 25 szt. Verbatima wychodzi ci za sztukę 1,70 zł - przy cake 25 szt. TDK - 1,54 zł/szt. Więc IMO nie warto się nawet zastanawiać...
Reetou jest offline  
Stary 08.08.2005, 20:09   #5
81gucio
Bywalec

Data rejestracji: 14.12.2004
81gucio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sc0rpi0
Wg mnie na płytkach DVD nie ma co oszczędzać, jednak co Verbatim to Verbatim, no ew. TDK. Ja mam DVDrw Verbatima juz ze 4 miechy, co prawda nagrywałem na niej ok 15 razy ale jak do tej pory spisuje się dobrze.

Przykładowo nagrałem sobie kiedyś kilka rzeczy na DVD Hawk, to mogłem je odczytać tylko 2 razy potem płyta w kosz
Nie oszczędzam na płytach DVD. Kupiłem TDK DVD-RW x4 i po 5 nagraniach można ją wyrzucić do kosza.
81gucio jest offline  
Stary 10.08.2005, 18:29   #6
anciol
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.08.2005
anciol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Płyte rw trzeba kupić dobrej marki jak verbatim, czy tdk ale to nie wszystko!! Bardzo ważny jest też program którym taką płytke 'czyścimy'. Ja nie używam żadnego tam clona, nero czy inny dziwny program. Od tego mam B.H.A , jak dotąd bardzo dobrze wymazuje dane z płyt, robi to dość długo, ale naprawde dokładnie. Kiedyś używałam clona czy też nero ale potem pojawiały sie błędy właśnie gdzieś w połowie płyty, czy pod koniec. Tak jak by była przepalona, widać było na niej miejcse w którym wyskakuje błąd (dobrze widoczna grubsza linia)
anciol jest offline  
Stary 10.08.2005, 19:37   #7
bratpit
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.12.2002
bratpit w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ile trwa to "dosc dlugo"?
Stary 10.08.2005, 21:25   #8
stabilob
Bywalec

@anciol może masz racje, bo tamte płyty czysciłem czymkolwiek dvd x copy, clone dvd, nero itd. co to za program b.h.a? skad go wziąc ?

jakby nie było cdrw czyściło sie wszystkim (włącznie ze szzotką drucianą ) i chodziło bardzo długo

może dvd za krótko jest na rynku żeby doszło do perfekcji ?
stabilob jest offline  
Stary 11.08.2005, 05:49   #9
anciol
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez bratpit
A ile trwa to "dosc dlugo"?

Czyszczenie płyty dvd trwa od 20 d0 chyba 60 min. taki czas jest podany w tym programie i mniej więcej tyle to trwa, średnio koło 30 min. Nie wiem czy to jest dla Ciebie długo, ale nie wiem czy dobrze pamiętam, że w tych clonach i innych trwa to troche krócej, poniżej 20 min.

Cytat:
Napisany przez stabilob
@anciol może masz racje, bo tamte płyty czysciłem czymkolwiek dvd x copy, clone dvd, nero itd. co to za program b.h.a? skad go wziąc ?

jakby nie było cdrw czyściło sie wszystkim (włącznie ze szzotką drucianą ) i chodziło bardzo długo

może dvd za krótko jest na rynku żeby doszło do perfekcji ?
Ja ten program B.H.A. dostałam razem z nagrywarką LG GSA 4081B. Jest to program do nagrywania kopi dvd ale ja używam go tylko do czyszczenia bo co do pozostałych funkcji to niestety ale nie kopiuje płyt zabezpieczonych hehe.
Cdrw też oczywiście w nim czyszcze

//PPP

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 11.08.2005 o godz. 10:27
anciol jest offline  
Stary 18.09.2005, 13:24   #10
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Witam
Płytka Verbatim DVD+RW nagrywana na DVDDECRYPTER zatrzymana w połowie. nie moge jej skasować ? W alcoholu 120% wyskakuje coś takiego:
płytka do wyrzucenia ? czy da sie cos jeszcze zrobić ? Na DVDDECRYPTERZE wyskoczyło "brak dostepu" ? Da sie uratować plytke ?
Dołączone obrazki
-blad.jpg 

"One World, One Web, One Program" Microsoft slogan
"Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitle
r
Oktawian89 jest offline  
Stary 21.09.2005, 16:45   #11
anciol
Stały bywalec ;)

Obawiam sie, że niestety, ale płyte możesz wyrzucić Jeśli masz inny program do czyszczenia płyt rw to spróbuj jeszcze nim, może to coś da.
anciol jest offline  
Stary 21.09.2005, 17:03   #12
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Witamy Panią na forum
Jeszcze zobacze w nero... moze to coś da a jak nie to pobawie sie wiatrowką

r
Oktawian89 jest offline  
Stary 21.09.2005, 17:13   #13
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Oktawian_15
Witam
Płytka Verbatim DVD+RW nagrywana na DVDDECRYPTER zatrzymana w połowie. nie moge jej skasować ? W alcoholu 120% wyskakuje coś takiego:
płytka do wyrzucenia ? czy da sie cos jeszcze zrobić ? Na DVDDECRYPTERZE wyskoczyło "brak dostepu" ? Da sie uratować plytke ?
a Ustawiłeś wszystko w Alkoholu tak jak trzeba?

edit: wysuń płytę nie trzeba
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-clipboard01.jpg  
ed hunter jest offline  
Stary 21.09.2005, 17:47   #14
Oktawian89
Wiszę sobie ...

niee , pierwszy raz widze takie okienko...

r
Oktawian89 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: