![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.05.2005
![]() |
DVDRW błędy
jakies 3 tygodnie wstecz kupiłem płyte dvd+rw firmy dysan, nagrałem ja moze 20-30 razy i po dwóch tygodniach przy nagrywaniu zaczeły wyskakiwać błedy (przy 60%) cóż pogodziłem sie z tym kupiłem płyte dvd+rw emtec tez pochodziła tydzien i zaczeły wyskakiwac błedy pod koniec płyty 90 kilka procent
![]() wam też tak sie rypią płyty dvdrw? jak kiedys kupiłem cdrw verbatim to do dzisiaj działa, dzisiaj kupiłem tdk zobbaczymy jak długo bede z niej korzystał moze po prostu miałem pecha? albo przerzuce sie na dvdram nagrywarka LG GSA 4163B |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Wg mnie na płytkach DVD nie ma co oszczędzać, jednak co Verbatim to Verbatim, no ew. TDK. Ja mam DVDrw Verbatima juz ze 4 miechy, co prawda nagrywałem na niej ok 15 razy ale jak do tej pory spisuje się dobrze.
Przykładowo nagrałem sobie kiedyś kilka rzeczy na DVD Hawk, to mogłem je odczytać tylko 2 razy potem płyta w kosz ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
jeśli chodzi o dvdr to prawie wszystkei filmy mam na Mantach
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko ciekawe ile czasu będą chodzić... Ku przestrodze - na początku mojej historii z DVDR kupiłem nośniki Datex, 20szt. i zgrałem na nie kopie filmów. Sprawdziłem, wszystko chodziło pięknie. Niestety, nie za długo. Po 1,5 miesiąca wyrzuciłem ostatnią z płytek - nie chciała się już czytać ani w kompie, ani na stacjonarnym. Od tego czasu palę tylko na TDK lub Verbatimach. Czytają się wszystkie, a najstarsze mają już prawie 2 lata.
A ceny tych nośników znacznie spadły. Żeby dalego nie szukać: kupując w sklepie CDRinfo.pl cake 25 szt. Verbatima wychodzi ci za sztukę 1,70 zł - przy cake 25 szt. TDK - 1,54 zł/szt. Więc IMO nie warto się nawet zastanawiać... |
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 14.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.08.2005
![]() |
Płyte rw trzeba kupić dobrej marki jak verbatim, czy tdk ale to nie wszystko!! Bardzo ważny jest też program którym taką płytke 'czyścimy'. Ja nie używam żadnego tam clona, nero czy inny dziwny program. Od tego mam B.H.A , jak dotąd bardzo dobrze wymazuje dane z płyt, robi to dość długo, ale naprawde dokładnie. Kiedyś używałam clona czy też nero ale potem pojawiały sie błędy właśnie gdzieś w połowie płyty, czy pod koniec. Tak jak by była przepalona, widać było na niej miejcse w którym wyskakuje błąd (dobrze widoczna grubsza linia)
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.12.2002
![]() |
A ile trwa to "dosc dlugo"?
#8 |
Bywalec
![]() |
@anciol może masz racje, bo tamte płyty czysciłem czymkolwiek dvd x copy, clone dvd, nero itd. co to za program b.h.a? skad go wziąc ?
jakby nie było cdrw czyściło sie wszystkim (włącznie ze szzotką drucianą ![]() może dvd za krótko jest na rynku żeby doszło do perfekcji ? ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Czyszczenie płyty dvd trwa od 20 d0 chyba 60 min. taki czas jest podany w tym programie i mniej więcej tyle to trwa, średnio koło 30 min. Nie wiem czy to jest dla Ciebie długo, ale nie wiem czy dobrze pamiętam, że w tych clonach i innych trwa to troche krócej, poniżej 20 min. Cytat:
Cdrw też oczywiście w nim czyszcze ![]() //PPP Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 11.08.2005 o godz. 10:27 |
||
![]() |
![]() |
#10 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Witam
Płytka Verbatim DVD+RW nagrywana na DVDDECRYPTER zatrzymana w połowie. nie moge jej skasować ? W alcoholu 120% wyskakuje coś takiego: płytka do wyrzucenia ? czy da sie cos jeszcze zrobić ? Na DVDDECRYPTERZE wyskoczyło "brak dostepu" ? ![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Obawiam sie, że niestety, ale płyte możesz wyrzucić
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
Witamy Panią na forum
![]() Jeszcze zobacze w nero... moze to coś da a jak nie to pobawie sie wiatrowką ![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#13 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
edit: wysuń płytę nie trzeba ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
niee , pierwszy raz widze takie okienko...
![]()
![]() |
![]() |
|
|