![]() |
O co wam chodzi?
|
ja tam polecam zmianę na CS02 ||
|
mieli pecha z biosami do tego sprzetu
trefna krotko mowiac serio to biosy od soniaczy poprawiaja sytuacje co do plyt - najlepiej przetestowac (jak juz bedziesz mial odpowiedni bios!) ale raczej niespodzianki nie bedzie - platinium, najlepiej od ricoha |
Panowie - napiszcie mi jasniej. O co wam chodzi z moim biosem? Jest jakiś zły?
Ja sie nie znam. Mi póki co nagrywarka działa dobrze z CS0K ( ??? tylko czasami jak nagrywam np. HAWKi to cos mi tam jakby zgrzyta. I wtedy nagrywarka hamuje plyte i rozpedza ja raz jeszcze. Czasami przy czyms takim plyta wypala sie 2 razy dluzej - ale nie wiem czy to wina dziadowskich plyt czy moze czegos innego ??? ) Pomóżcie |
KE?
I jedno jeszcze. Nie wiem co i jak ale ostatnio zrobiłem kilka testów płyt HAWK PROFESIONAL (srebrne) x4. Wypalane na x6 bo jak wypalałem na x8 to cos trzeszczały w napędzie - he he. Ale po wypaleniu x6 okazuje się że błędy to max dla PIE 70 i dla PIF to 3-4. Kurde aż się sam zdziwiłem. Jak wypalałem x8 to wyniki były znacznie gorsze. |
Ilość załączników: 1
Bierz te Platinum DVD+r na Ricohu JPNR002 - na Twoim biosie palą się nieźle - zamieszczam wykresik palonej x8 :)
Ale stanowczo polecam Verby DVD+R na MCC003 - cena ok.1,6pln (cake 25szt) PS.@pawelblu - wcale nie umoczył kupując napęd czego choćby dowodem jest ten wykres i to że dotychczas palił na takim syfie jak Hawk - zakładam że te wypalone shithawki się czytały ... ;) |
HAWKi się czytały i to bez problemu. I jak pisze wcale nie mają złych wyników. Jak na cenę 89groszy za sztukę!
|
Więc kupiłem dziś 50 sztuk Platinum x8 za 60zł.
W poniedziałek zamieszcze wykres ! |
wszyscy narzekaja na dvd hawk (a one nie sa takie złe)
ostatnio kupiłem z 5 szt. (1-4x) bo tanie , chyba 89gr wkładam do lg 4120 A116 wykrywa predkości 4-8x wypaliłem na probe jakiś film i elegancko 8 ) na kinie domowym obejrzałem ten film i zadnego zacięcia 8 ) |
Jest tylko jedno ale.
Mianowicie nagrywanie ważnych danych na Hawkach przypomina spisywanie umowy atramentem sympatycznym.... :) |
ZA WASZĄ poradą kupiłem PLATINUM x8. :bicz:
Oto co kupiłem - takie same wyniki miałem na dużo tańszych HAWKach (( |
Proszę kolejny DZIADOWSKI Platinum:
General Information Drive: LITE-ON DVDRW SOHW-1653S Firmware: CS0K Disc: DVD+R (RITEK R03) Selected speed: 4 X PI errors Maximum: 98 Average: 24.53 Total: 296722 PI failures Maximum: 5 Average: 0.10 Total: 593 PO failures: n/a Jitter: n/a Scanning statistics Elapsed time: 12:26 Number of samples: 110561 Average scanning interval: 1.11 ECC Glitches removed: 0 |
Te wykresy do najgorszych nie naleza :nie:
Plyty powinny bez problemu wytrzymac kilka lat. Oczywiscie zalezy to od sposobu ich przechowywania :taktak: Co do hawk'a to niszczeja one duzo szybciej niz Platinum, wiec nie narzekaj :) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ps.A pozatym zgadzam się w 100% z tym co napisał Boger :piwo: |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:16. |