![]() |
Ja zawsze (prawie-niekiedy zdarza mi się szybciej nagrać) nagrywam x6 nawet płyty nominalnie oznaczone x16 :)
Na mojej nagrywarce płyty TDK ...proof w pudełku nie wypadały najlepiej i do tego są drogie więc skończyłem na verbatimach (jak mam przypływ gotówki :) ) i Sony '+' |
Mam zamir kupic 10 plyt Schartchproof TDK na "kiju". Kupował juz ktos?? Raz kupilem zykle dvd TDK i te z "kija" i sie okazalo, ze producentem byl CMC <zły> Wiec jezeli ktos kupil to prosze o napisanie czy producentem jest TDK a nie jakies CMC itp..
Pozdro |
To, że płyta jest oznaczona jest x16 nie znaczy, że jest to optymalna prędkość nagrywania. Dopiero doświadczalnie można zobaczyć jaka prędkośc nagrywania jest dla danego nośnika optymalna. W przypadku płyt DVD nie sprawdza się teoria "im wolniej, tym lepiej".
|
Czyli w moim przypadku (płyty TDK Schratchprof 1-8x, moge 4x spokojnie nagrywac tak?? obecnie nagrywalem 2,4x czyli najwolniej jak sie da ale skoro marcinez_mp mowi, ze im wolniej to wcale nie lepiej to nastepna predkoscia jest 4x i tak zaczne nagrywac). Teraz pytanie na ktore nie mam jeszcze odpowiedzi: czy ktos kupil kiedys plyty TDK Schratchproof z "kija" cake 10?? Jezeli tak to kto byl producentem tych plyt (CMC czy TDK)?? Raz juz kupilem zwykle plyty dvd TDK (nie scharchproof) z "kija" cake 10 i sie okazalo, ze producentem byl CMC a nie TDK dlatego nie wiem teraz czy te z schartchproof bedzie CMC czy TDK. Obecnie kupuje Schatchproof w pudelkach po 3.49/szt. i producentem jest TDK a nie jakies CMC. Chcialbym zeby te plyty z "kija" produkowal TDK bo pudelka mi niepotrzebne (mam kuferek alu na plyty). Czekam na odpowiedz - dla mnie bardzo wazna!!
Pozdro |
Ja kupiłem i producentem jest TDK nie CMC :)
|
Cytat:
|
TDK 8x bardzooo łatwo znalezc!!! Nigdy jeszcze nie widzialem TDK 16x!!! Ja mam 2 płyty TDK 4x i reszta to 8x. Dobra to kupie te TDK w cake 10 (z "kija") skoro kowanski pisze, że producentem jest TDK a nie żadne CMC itp. :)
P.S. kowanski mam nadzieję, że mówisz prawdę ;p;p;p :) :D |
Cytat:
witam jesli nie widziales plyt TDK 16x to kliknij na ponizszy link http://www.amazon.de/exec/obidos/ASI...168167-9395747 :) |
Nie trzeba daleko szukać. W Polsce na necie też jest ich sporo.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:15. |