![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
poszukiwacz
Data rejestracji: 09.08.2007
![]() |
![]()
Witam.
Szukalem, ale nie znalazlem: - Ultra DMA tryb 2 (wlaczone) - ASPI zainstalowane - Najnowszy firmware - tasma 80 Komputer: Athlon x64 3800+ 1024 mb DDRAM 2 dysk 250 GB Sterowniki do plyty glownej zainstalowane, zadnych pytajnikow w menedzerze urzadzen. Wszystko niby ok ale nagrywarka mi straaaasznie wolno nagrywa plyty. Przy plytach CD nie ma problemu bo zasuwa z max. predkoscia a z plytami DVD jest mega problem . Nastawiam nagrywanie na 8x lub 16x (z reszta niewazne ile bym nastawial) a i tak predkosc osiaga 1x. Zeby nagrac plytke dvd trzeba poswiecic ok. 1,5 godziny. Juz kombinowalem na rozne sposoby i oczytalem rozne fora a problem zostal. Wczesniej mialem starszy komputer i wszystko smigalo bez problemu. W tej chwili jest to noweczka komputer ze sklepu. W razie potrzeby moge porobic screeny (tylko prosze napisac czego) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Na jakich plytach nagrywasz, chodzi mi o producenta
Sprawdz predkosc odczytu danych z dysku twardego tam gdzie wybierasz predkosc zapisu danych zaznacz "okresl maksymalna predkosc" nie musisz nawet zaznaczac aby nagrywal i nero sprawdzi czy dane sa dostarczane z odpowiednia predkoscia Masz dysk na SATA czy na ATA, jesli na ATA tez sprawdz tryb czy czasami nie wlaczyl sie PIO |
![]() |
![]() |
#3 | |
poszukiwacz
![]() |
Cytat:
Juz probowalem na roznych dyskach (BenQ, TDK,Mint, noname a teraz Verbatim) Dysk mam ATA i SATA. ATA nie mam na PIO (na innych forach czytalem tez o tym i sprawdzalem nero info i jest DMA ON. Wszystko ogolnie jest poustawiane jak w poprzednim kompie, tyle ze tu nie nagrywa tak jak w poprzednim |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Cytat:
Defragmentacja dysku tez nie zaszkodzi |
|
![]() |
![]() |
#5 |
poszukiwacz
![]() |
Witam.
MMierząc prędkość mimo ze bylo ustawione 8x predkosc z loga: Speed measurement completed: 718 KB/s z powodu zbyt małej prędkości dostarczania danych źródłowych! Nie wiem gdzie tkwi diabeł ale: Nagrywając z dysku D: (ATA) prędkość max 1x Nagrywając z dysku E: (SATA) prędkość taka jaką ustawię ...czyli tu ok Dysk ATA i nagrywarka są na jednej taśmie. Nagrywarka jest jako master, HDD jako slave (podłączalem odwrotnie ale jest tak samo) |
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no to nie mog***261; by***263; na jednej ta***347;mie
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
poszukiwacz
![]() |
A w starym kompie mogły?
W sumie nie ma mozliwosci podlaczenia inaczej bo zlacze IDE jest tylko jedno i lipa , a na starym dysku mam troszke dosyc waznych danych a tym bardziej mi go szkoda bo to 160GB.. No nic.....musze jeszcze pokombinowac troche ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Kup takie co***347; http://www.allegro.pl/item220726851_..._gigabyte.html
pod***322;***261;cz przez to dysk, a nagrywark***281; zostaw sam***261; na ta***347;mie. Dysk dzia***322;a na tym na 100%, bo ja mam tak pod***322;***261;czony systemowy i wszysto dzia***322;a bez problemu. ![]()
#9 |
poszukiwacz
![]() |
Dzieki
![]() Kupilem. Teraz czekam na dostawe i zobaczymy |
![]() |
![]() |
#10 | |
poszukiwacz
![]() |