![]() |
Import z jpn do kupienia na allegro. Palilbym x4
|
Cytat:
f. |
Verbatim BD-R 25GB x6 Import Japan CMCMAGBA5 - 3zł
|
Czołem,
Jakie płyty 25GB możecie polecić na dzień dzisiejszy? Chodzi o jakość (trwałość zapisu) w akceptowalnej cenie. f. |
Cytat:
Takie mam, więcej nie kupowałem, bo "twin peaks" mnie nie zachwyciło. Nie mam żadnej nagrywarki BD Pioneer, przez chwilę zastanawiałem się nad S12, ale mam obecnie ważniejsze wydatki ;) |
Cytat:
wypał z Pioneera x2 i x4 :-) |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
|
Cytat:
|
W przypadku BluRay wersje Life Series są identyczne technicznie z DataLife .
|
Czy płyty BD-R printable Verbatim w pudełku ze "słonecznikiem" są ok? Czy lepsze będą DataLife?
|
W Japonii czy USA praktycznie większość nośników dostępnych na rynku jest w wersji Printable. Firmą już się nie opłaca produkować w wielu wersjach .Panasonic ostatnie wersje logo wyprodukował w 2012r....
|
Co za różnica czy do nadruku czy klasyczna, ważne aby przetrwała jak najdłużej :). Kiedys tez wolalem te klasyczne z uwagi na bardziej śliską powierzchnie, te do nadruku takie chropowate jakby leciutko gumowane.Jednak teraz chyba nie ma co wybrzydzać tylko brać z tłoczni Jap. co jest.
|
Heh, no tego to się nie spodziewałem, że to dlatego że taniej, zwłaszcza że przecież logo to dla firmy pewna forma reklamy. Zwykle spotykałem się z koniecznością dopłacania za brak logo a nie na odwrót, tak ogólnie w dziedzinie sprzedaży produktowej.
|
mich_kr
bo jest taniej, w produkcji Markowe Panasonic, Verbatim(stare modele) JVC maja logo i prędkość zapisu wygrawerowane na zew. części płyty |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:02. |