![]() |
Traxdata DVD+R DL Printable - jeśli to ten sam podkład który jest na wersji z logo, można spróbować. U mnie palą się całkiem dobrze, aczkolwiek trwałości nie mam możliwości sprawdzić, gdyż używam ich niespełna pół roku dopiero. ;)
|
a-one ma cos w sensownych pieniadzach i z nadrukiem ;) ale tutaj to czary2mary niech sie jeszcze wypowie najlepiej :)
|
witam nie wiem w jakim temacie to napisac jesli zly prosze o przeniesienie. Poszukuje sprawdzonych plyt dvd+r 8,5gb printable sprzedawanych w cake 100szt. cos innego niz verbatim. z tego co znalazlem esperanza sprzedaje w takiej ilosci, ale boje sie jakosci. mozna gdzies znalezc np hp dvd+r 8,5 100szt w dobrej cenie, chyba ze cos innego jest godnego polecenia. z gory dziekuje za odpowiedz.
|
To co na allegro chodzą po ok 3 zł sztuka ?
Jesli tak to to ich przewaga w testach na pewno nie jest warta tej ceny.Hp palą się bardzo dobrze a kosztują 0,64 zł za sztukę :) Oczywiście to tylko moje zdanie :) |
Cytat:
Natomiast w pierwszej lidze JVC DVD+R |
Najlepsze są hp dvd+r i sonda tego nie zmieni :)
|
Cytat:
Płyta ze sklepu (może być i w Kinszasie) - test - i kupujemy, albo nie. Tak, jak pisałem - dane ogólne i historyczne z sondy 2017 są jak najbardziej potrzebne i cenne. f. |
Jak dla mnie sam temat może realny ale nie do wykonania .
Niby jak ustalić co jest produkowane bieżąco w tłoczniach dla poszczególnych sprzedawców i co jest na dziś oferowane i sprzedawane w sklepach ? Nikt nie wie co jest dziś dokładnie dostępne we wszystkich sklepach czy hurtowniach czy u dystrybutorów nawet na 50% .... Zresztą oni sami nie wiedzą praktycznie nic .... więc skąd niby taką wiedzę czerpać dla takiego tematu ? |
Nie sugerowałem rezygnacji z obecnej sondy. Uważam, źe nazwa jest myląca. Widzę potrzebę i sens podobnego wątku o aktualnie dostępnych nośnikach. Kierowanie się danymi sprzed lat przy kupnie "nowych" płyt może być mylące. Jak to zrobić najlepiej, to rzecz do dyskusji.
F. |
Tak naprawdę to chyba nie da się ciachnąć Sondy i zrobić aktualny rok 2017 r ?
Wyjść z założenie że opieramy się na bieżących kodach MID z produkcji ? A skąd wziąć informacje takie ? Firmy tak często zmieniają to \ logują praktycznie wszystko ..... Czy co jest na półkach w sklepie aktualnie .. ? Trzeba by było codziennie latać ze skalpelem i nagrywarką i sprawdzać kody w sklepach ... Dziś przyszły do mnie kupione w tym tygodniu w Niemczech Verbatim DVD+R MCC004 CMC Tajwan z datą produkcji nośnika 14.12.2013r... Po drugie nie możemy brać pod uwagę tylko sklepów w PL , dzisiaj nie jest żaden problem kupienia czegoś na końcu świata ... Tu masz Verbatim DVD-R od Taiyo Yuden z MID: TYG03 http://page16.auctions.yahoo.co.jp/j...ion/u122527927 http://page19.auctions.yahoo.co.jp/j...ion/x476189401 |
Cytat:
|
@fonon - nie do końca się z Tobą zgodzę. Znam sklep, w którym bez problemu można jeszcze kupić TYG03, co prawda nośnik nie jest tani, ale zapewne głównie z powodu ceny jeszcze jest dostępny. A jeżeli płyta jest dostępna, to dlaczego ma jej nie być w liście?
|
Cytat:
f. |
Ale ciągle jest taki nośnik możliwy do znalezienia w jakiś leżakach \półkach\hurtowniach \ musimy wszystkie możliwe do spotkania nośniki \kody MID mimo wszystko uwzględniać .
|
Cytat:
Pozdrawiam, f. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:01. |