![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2004
![]() |
Lite-ON SOHW-1653S i TDK DVD-R
Witam
Czy komus udalo sie zrobic tak by liteon nagrywal i widzial poprawnie plyty TDK DVD-R? Byl topik ale to byl off-topic i zadnej solucji w nim nie znalazlem. TDK+ smigaja bez zarzutu, natomiast - to roznie (kiedys mialem takie, ktore tez smigaly jak trza, a teraz mam takie, na ktorych raz nagra, raz nie nagra, zwlaszcza Nero). Tak btw, jaki BIOS jest najlepszy dla SOHW-1653S? Uzywam tego patched z codeguys ale moze jest jakis, ktory jest bardziej spoko? Ostatnio zmieniany przez cruzolo : 06.01.2006 o godz. 12:40 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
litek i "minusy"
![]() staraj sie palic na plusach |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Tak tez zrobie ale chcialem tez wykorzystac paczke, ktora kupilem. Myslalem, ze beda spoko. Kupowalem w Tesco, po tej samej cenie ale 2 miechy pozniej i juz nie smigaly tak samo, mowie o -.
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie wszystkie partie sa z tej samej lini produkcyjnej tego samego producenta, mozna trafic ze to "ta" sama plytka ale producent nosnika jest inny (nie chodzi mi o to pod jaka nazwa handlowa pozniej sa sprzedawane np.: tdk, verbatim itd.)
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
oj coś sie dzieje litki 1653S sie psują wałek?? to po prostu nie wypał jakaś pomyłka od lite-on-a oczywiście nie wszystkie 1653s to chłam zdarzająsie "normalne" któe chodzą do dziś
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Mam litka zrobionego z 1673 na 1693 i nie mam wiekszych problemów z tymi płytami, no może są malutkie problemy przy samym rozpoznawaniu płyty (dłużej szuka i odgłosy jakieś takie dziwne dochodzą z nagrywarki
![]() ![]()
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Ja tam na swojego nie narzekam, bo poza tymi - nie mam problemow. Czytalem, gdzies w komentarzach, ze ktos uzywa BIOSU TDK i nie ma problemow. Ktos w komentarzach napisal, ze na BIOS'ie "P" wypala TDK minus bez problemow. Zaraz zobacze czy u mnie pomoze
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Wrocilem do wersji "P" i nic nie pomoglo. Jak nie wypalal tak nie wypala TDK DVD-R. Straszny kwas jest z nimi i ta nagrywara, chcialbym zeby chlopaki z Lite-ONa to naprawili.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2003
![]() |
ja mam liteon-a 1633 czyli to prawie ta sama kupa umnie jest podobnie z tym ze nagrywa te tdk-r ale z błedami ale tylko filmy z grami jakos idzie ogólnie nie polecam minusów dla szitka najlepsze plyty jakie sa obsługiwalne to te co robi ricoh dawne platinumy teraz robi takie biale czyste do nadruku
|
![]() |
![]() |
|
|