Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.01.2006, 12:38   #1
cruzolo
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.09.2004
cruzolo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite-ON SOHW-1653S i TDK DVD-R

Witam

Czy komus udalo sie zrobic tak by liteon nagrywal i widzial poprawnie plyty TDK DVD-R? Byl topik ale to byl off-topic i zadnej solucji w nim nie znalazlem. TDK+ smigaja bez zarzutu, natomiast - to roznie (kiedys mialem takie, ktore tez smigaly jak trza, a teraz mam takie, na ktorych raz nagra, raz nie nagra, zwlaszcza Nero).

Tak btw, jaki BIOS jest najlepszy dla SOHW-1653S? Uzywam tego patched z codeguys ale moze jest jakis, ktory jest bardziej spoko?

Ostatnio zmieniany przez cruzolo : 06.01.2006 o godz. 12:40
cruzolo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.01.2006, 12:53   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
litek i "minusy"

staraj sie palic na plusach
Stary 06.01.2006, 13:01   #3
cruzolo
Nowy na forum

Tak tez zrobie ale chcialem tez wykorzystac paczke, ktora kupilem. Myslalem, ze beda spoko. Kupowalem w Tesco, po tej samej cenie ale 2 miechy pozniej i juz nie smigaly tak samo, mowie o -.
cruzolo jest offline  
Stary 06.01.2006, 13:11   #4
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie wszystkie partie sa z tej samej lini produkcyjnej tego samego producenta, mozna trafic ze to "ta" sama plytka ale producent nosnika jest inny (nie chodzi mi o to pod jaka nazwa handlowa pozniej sa sprzedawane np.: tdk, verbatim itd.)
Stary 06.01.2006, 15:34   #5
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

Data rejestracji: 22.11.2005
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
oj coś sie dzieje litki 1653S sie psują wałek?? to po prostu nie wypał jakaś pomyłka od lite-on-a oczywiście nie wszystkie 1653s to chłam zdarzająsie "normalne" któe chodzą do dziś
Stary 08.01.2006, 21:06   #6
rork
Guru

Data rejestracji: 28.07.2002
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mam litka zrobionego z 1673 na 1693 i nie mam wiekszych problemów z tymi płytami, no może są malutkie problemy przy samym rozpoznawaniu płyty (dłużej szuka i odgłosy jakieś takie dziwne dochodzą z nagrywarki ) ale jak już znajdzie to wypala dobrze (jeszcze nie trafiłem na taką która by się nie dała odczytać/rozpoznać), a jeszcze dodam, że kupuję w Tesco

rork jest offline  
Stary 10.01.2006, 22:46   #7
cruzolo
Nowy na forum

Ja tam na swojego nie narzekam, bo poza tymi - nie mam problemow. Czytalem, gdzies w komentarzach, ze ktos uzywa BIOSU TDK i nie ma problemow. Ktos w komentarzach napisal, ze na BIOS'ie "P" wypala TDK minus bez problemow. Zaraz zobacze czy u mnie pomoze
cruzolo jest offline  
Stary 11.01.2006, 10:25   #8
cruzolo
Nowy na forum

Wrocilem do wersji "P" i nic nie pomoglo. Jak nie wypalal tak nie wypala TDK DVD-R. Straszny kwas jest z nimi i ta nagrywara, chcialbym zeby chlopaki z Lite-ONa to naprawili.
cruzolo jest offline  
Stary 11.01.2006, 15:48   #9
widmo
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.11.2003
widmo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam liteon-a 1633 czyli to prawie ta sama kupa umnie jest podobnie z tym ze nagrywa te tdk-r ale z błedami ale tylko filmy z grami jakos idzie ogólnie nie polecam minusów dla szitka najlepsze plyty jakie sa obsługiwalne to te co robi ricoh dawne platinumy teraz robi takie biale czyste do nadruku
widmo jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: