![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2004
![]() |
Jak interpretować wyniki z DVDInfoPro???
Witam!!!
Najnowsza wersja CD-DVD Speed coś nie za dobrze radzi sobie z Pioneerem DVR-111D - niby jest możliwość wybrania prędkości testu, ale w praktyce nie leci wiele szybciej niż 2x... Dlatego jakoś nie ufam wynikom, może koljena wersja coś zmieni. Tymczasem znalazłem program DVDInfoPRo, który ponoć nadaje się do robienia testów pod tym napędem. Włączam go, wybieram ikonkę PI PO i rozpoczynam test... Widzę to i pierwsze co mi przychodzi na myśl, to "what the hell ![]()
NEC ND-4571A (Firmware Version: 1-02), Pioneer DVR-111D (Firmware Version: 1.29), LiteOn 812S (Firmware Version: USOS; podłączany przez USB2IDE), LG CGE-8526B (Firmware Version: 1.05; podłączany przez USB2IDE), Sempron 2500+, Abit NF-7, 768 MB DDR RAM, HDD 250 GB Samsung, Windows XP SP2 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2004
![]() |
A da się pod tym DVDInfoPro zrobić zwyczajny test na PIE/PIF?
Wyszło mi coś takiego? Co to ma zanczyć? Czemu te dwa wykresy są [prawie] idntyczmne ![]() I co to za quality rating ![]() ![]()
NEC ND-4571A (Firmware Version: 1-02), Pioneer DVR-111D (Firmware Version: 1.29), LiteOn 812S (Firmware Version: USOS; podłączany przez USB2IDE), LG CGE-8526B (Firmware Version: 1.05; podłączany przez USB2IDE), Sempron 2500+, Abit NF-7, 768 MB DDR RAM, HDD 250 GB Samsung, Windows XP SP2 Ostatnio zmieniany przez Atlantis : 22.05.2006 o godz. 20:06 |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
Zarówno wartość PIE jak i PO nie może przekraczać na wykresie liczby 280, błędów PIF nie widzisz. Nigdy nie używałem DVDInfoPro więc nie powiem Ci czy wystarczy tylko coś włączyć aby zrobić odpowiedni test, czy po prostu się nie da. Przyznaję, że człowiek przyzwyczajony do KProbe może się nieco zamyślić, gdyż tam wykres PO oznacza tak naprawdę nie skorygowane błędy PI czyli PIF, a tu masz prawdziwy wykres PO (mam nadzieję, że moja interpretacja jest słuszna, jeśli nie to proszę o korektę). Radzę robić wszystkie testy na Litku, gdyż jest on do tego stworzony ![]() Pozdrawiam
![]() |
|
|