![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Mam jeszcze jednego pastela. Spale go na x32, jak proponujesz. Zobaczymy. A co z tymi szpilami? Norma, czy odchyl?
Marek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... jeśli ci chodzi obłędy C2, to nie powinno ich być w ogóle, taki jest standard dobrego palenia, nie spotkałem jeszcze tak źle nagranej płyty od TY, albo walnięta partia, albo podróbka.
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Rzuccie jeszcze okiem na wykresy nastepnego pastela. Nagrany x32. Wszystko super gdyby nie te szpile. A w nero speed ladniutko. O co tu chodzi?
Marek |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Te moje problemy chyba juz wykraczaja poza temat watku, ale kontynuuje go tutaj, zeby nie zasmiecac forum kilkoma watkami na jeden temat.
Zrobilem kolejny test: Verbatim DataLifePlus CD-RW 8x-10x 700 SERL, nagrany przy x4 (tyle pokazal nero (uzywam 6.3.1.20), oprocz x10). Wynik w zalaczniku. Kopara opada na widok takiego wykresu (gdyby odrzucic szpilki). KProbe chodzi na SPTI, ASPI nie moge wlaczyc mimo, ze nero info tool pisze, ze aspi jest skonfigurowane poprawnie. aspichk z pakietu forceaspi 1.7 pokazuje niezgodnosc wersji 4.60 (1021) vs. 4.711 (0). Odpialem juz nawet dysk z tasmy na ktorej jest nagrywarka. Nie widze wiekszej roznicy. Moze jest mniej bledow (coraz to inne plyty i predkosci stosuje), ale piki zostaly. I to takie do nieba, po kilkaset jednostek. Ma ktos jakis pomysl na to? Jutro biegne do serwisu pogadac z "fachowcami". Moze wymienia od reki na inny egzemplarz? A moze bedzie dalej to samo? Jakis kosmos te LiteOn'y. Niby ok, a jednak nie. ![]() Pozdr, Marek [edit] Nagralem tego Verbatima pod Linuxem (MDK 10.1). Wynik na wykresie. Wszystko cacy, poza szpila. To chyba nagrywarka jest winna. Na 99.999%. [/edit] Ostatnio zmieniany przez 0marek0 : 10.01.2005 o godz. 23:24 |
![]() |
![]() |
#5 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... testy CD-RW nie mają sensu, to jest inny rodzaj płyty niż CD-R, będzie zawsze duzo błędów, szczególnie po kilku, kilkunastu kasowaniach. Pastel nagrany x32 ma rzeczywiście dobry wynik, ta szpilka to może być przypadek trzeba potestować inne nośniki i pod innymi programami niż Nero.
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie wiem jak masz podłączone wszystkie urządzenia Ale zasada raczej jest taka: Primary IDE - dyski twarde Secondary IDE - napędy optyczne ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Nagrywarka jest podlaczona sama do drugiego kanalu.
Nagrywalem tez pod Linuxem (k3b, czyli cdrecord). Szpilka tez jest (zwykle kolo 30. min.). Z tego co zauwazylem, to ten moj verbatim cd-rw wcale nie ma wielu bledow. Ma nawet mniej niz nie jeden cd-r. Zobacze co mi powiedza w serwisie. Tzn. pewnie nic nie powiedza, ale moze dadza inny egzemplarz (lepszy). Marek |
![]() |
![]() |
#8 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jest on zazwyczaj na CDRach U mnie dzieje się tak około 37 min. - jeden wielki pik C2 Należy to olać - sprawdzałem na czterech spawarkach ![]() Podobno to błąd chipu Mediatek na którym jest Litek ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
dziwny problem z nagrywaniem Audio CD | cherrythomas | Napędy optyczne CD | 29 | 26.03.2004 22:31 |
Czy da sie odzyskac dane z CD z blednym "spisem tresci"?? | Kaz202 | Napędy optyczne CD | 3 | 12.02.2004 13:22 |
Nagrywanie CD Audio | neptun | Napędy optyczne CD | 3 | 11.02.2004 07:47 |
Nagrywanie obrazow bin/cue/img/nrg/mds/mdf/EAC APE... | -Sid-The-Rat=> | FAQ | 1 | 11.01.2004 10:36 |
CD text? - A może nie CD text??? | Aniaaaaa | Napędy optyczne CD | 12 | 29.07.2003 15:11 |