![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#376 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2003
![]() |
otoz czy ktos przetestowal juz rzekome Phlipsy dvd+ sprzedawane z kija - we wroclawiu na gieldzie za 4zl/szt
![]() sam jestem ciekaw co to za cudo.. i czy chociaz sa swiadome swojego napisu philips ![]() pozdr Szo Philipsy + z boxu25 maja nosnik CMC, ale na litku 401@811 pala i czytaja sie bardzo dobrze. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#377 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() |
ludzie masakra padla mi 1 płyta Verbatim dvd-r!!!!pomocy:-)
nie no to prawda że mi padła po pewnym czasie ale to jedna płyta na ok 100 to średnia raczej jest dobra:-)
#378 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.09.2003
![]() |
Nośniki DVD-R/+R
CZeść, czytając ten wątek nie zauważyłem żeby ktoś z Was używał płyt Prodye Version 2.0. Ja właśnie dostałem kilka tych płyt i nie wiem czy zrzucić coś na nie czy się nie bawić nimi. Są to płytki chyba niemieckiej firmy, jeśli jednak znajdzie się ktoś kto zgrywał na nie filmy niech da znać jak się sprawują. Pozdrawiam.
#379 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
VAkossy z geanta
No właśnie nie wiem dlaczego, może konsumpcyjna atmosfera w rzeczonym Geancie mnie skusiła, ale kupiłem DVD-R Vakossa x4 za 5 PLN. Leżał, leżał aż wczoraj nagrałem na niego Lost in translation i zapuszczam K-PRobe. Ico? I zadna płyta wliczając TDK, EMTEC, Verbatim plusy czy minusy nie nagrała mi się tak ładnie, PI - głównie 2-3, przez pierwszą część płyty 7-10, jeden skok do 58, PO - głównie 0 max 4 i oczywiscie skok w tym samym miejscu do tez koło 50. Nie mówię oczywiście o trwałości a o jakości zapisu. Skąd? przypadek? taka partia? Taki egzemplarz?
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#380 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.08.2003
![]() |
A co powiecie na temat przechowywania plyt DVD, CD do tej pory przechowywalem w kopertach by zaoszczedzic miejsce, a moze DVD sa zbyt delikatne by je wkladac do kopert??
-- dingdong |
![]() |
![]() |
#381 |
przeklina i nabija posty
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
tdki sie strasznie rysuja jak sie po nich dowodem jezdzi
![]()
#382 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
straszny chaos zrobil sie w tym watku ;/
ciezko cokolwiek znalezdz ... sux w markiecie Car****ur kupilem plytki po 3.69,- dwa rodzaje ..: Media-Store DVD-R "Bialo/Niebieskie" Unique Disc Identifier : [DVD-R: Dvsn A001] -------------------------------------------------------------------------- Disc Type : [DVD-R] Manufacturer ID : [Dvsn A001] Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose] Recording Speeds : [1x - 2x - 4x] Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3 MB = 4.38 GB] -------------------------------------------------------------------------- ... u mnie na NEC'u nagrywaja sie x2.1, sux ... ale wygladaja na mocne Media-Store DVD-R "Perla" Unique Disc Identifier : [DVD-R:VDSPMSAB 01] -------------------------------------------------------------------------- Disc Type : [DVD-R] Manufacturer ID : [VDSPMSAB 01] Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose] Recording Speeds : [1x - 2x - 4x] Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3 MB = 4.38 GB] -------------------------------------------------------------------------- ... te sa mocne ;], ida x4 ... tez maja tfardy wierzch (test na cif'a ![]() pozdrowienia |
![]() |
![]() |
#383 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.02.2004
![]() |
Axe
AXE w slimie. Co prawda moja Yamaha go bez problemu czyta, ale patrząc po wykresie nie polecam.
Pawel |
![]() |
![]() |
#384 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.02.2004
![]() |
Esperanza
Teraz za to Esperanza DVD+RW. Po wykresie .......
|
![]() |
![]() |
#385 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Cytat:
ja przechowywalem do pewnego czasu plyty w pudelkach slim ale gdy zaczelo ich przypywac w szybkim tepie to zabraklo miejsca w szafie przesiadlem sie na segregatory ( w jedymy miesci sie 208 plytek a sa wieksze nawet po 320 ale ciezko je kupic rzadko spotykane ) podobny plan ma w stosunku do DVD tez bede przechowywal w segregatorach tzn napewno duzo wolniej beda przybywac wiec jeden segregator starczy na dluuugi okres ![]() a co do kopert hmmm....... tez o tym myslalem ale wole segregatory ( na jednej polce miesci mi sie 4 segregatory czyli 4x208=832 plyty - wynik dobry ) wybor pozostawiam tobie |
|
![]() |
![]() |
#386 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#387 |
Stały bywalec ;)
![]() |
dobra informacja kupilem sobie nosnik DVD-R marki TDK ma palnik Nec i nero wykrywa mi go jako speed 8x choc markowany jest jako 4x
![]() teraz widac co znaczy dobry nosnik ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
tu mozesz zobaczyc o czym mowie i jak te segregatory wygladaja -- to sa takie "walizeczki" zamykane na suwka bardzo estetycznie wykonane i dobrej jakosci ( w warszawie na gieldzie sa po 35zl ) polecam |
|
![]() |
![]() |
#389 |
przeklina i nabija posty
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
Nie no musze sie wypowiedziec ****A JEGO MAC co za chujnai te dvd sa. 4,7 gb to jest w bitach liczone czyli po przeliczeniu wychodzi 4490 mb i mi sie ****a nie da nagrac 4,42 gb na plyte masakra. Ja *******e.
#390 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() -- dingdong |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |