![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Po raz kolejny powtórzę a podobne testy na różnych wersjach KProbe robiłem na LiteOn'ie, że nie ma różnic. ![]() Następny przykład: Płytka nagrywana 01.07.2005 w temacie: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...8&postcount=73 .... dla porównania dzisiaj t.j. 05.07.2005 o godz. 17.50. Jak widać bliźniacze wykresy i błędy. Nagrywanie i testowanie to nie zabawa... Już o tym nie raz pisałem. A na zakończenie pytanie ? Co robimy z płytką przed nagraniem i testowaniem. ( nie chodzi mi o sprawdzanie błędów TE/FE) ? ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 05.07.2005 o godz. 18:15 |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() EDIT: Zreszta wystarczy sobie poczytac zeby sie dowiedziec jak jest z tymi scanami ![]() http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=47793 Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 05.07.2005 o godz. 18:27 |
||
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Podobna dyskusja była z Kolegą przy testach na KProbe. ![]() Zrobiłem testy na kolejnych wersjach...xx (skany na Forum) i nie było różnic. Różnice między PxScanem a Nero to zrozumiałe. To inne oprogramowanie. Osobiście na Forum ja i Koledzy porównywali wyniki nagranych płytek w Kprobe i Nero Disc Quality. Wyniki zaskakująco podobne. Wytłumaczenie może być tylko jedno. Inny algorytm przetwarzania danych i stąd tak różne wyniki. A różnic w skanach Nero nie ma. ![]() Dlaczego u Kolegi są. Nie będę wsadzał kija w mrowisko. Była dyskusja na temat temperatury. Dostałem cięgie ![]() A po roku BenQ 1640 wprowadza technologię Dual Cooling System (DCS). Ale wówczas to był wymysł szatana. ![]() Dlatego nie będę tłumaczył dalej dlaczego są różnice.... a może... należy zajrzeć do komputera, oprogramowania, zasilacza, obudowy, sposobu montażu napędów itp. Ja nie mam takich problemów a moje wyniki są powtarzalne. Pytanie czy Kolega stosuje UPS a jeżeli tak to jakiej firmy ? Czas na testy zamontowanych podzespołów bo tam tkwi całe zło. ![]() A może jeszcze podkręcane ? ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 05.07.2005 o godz. 18:54 |
|
![]() |
![]() |
#5 | |||||||
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Ale skoro w jednym programie plytka miesci sie w standardach a w drugim nie, to jeden z nich musi przeklamywac. Skoro test w Nero na Benq pokazuje inny wynik niz KProbe na LiteOnie to jeden musi przeklamywac ( ![]() Za to jak widac w przytoczonym wyzej linku, wyniki Kprobe i PxScan/Plextools mniej wiecej sie pokrywaja, natomiast te z Nero na Benq sa zupelnie inne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Warunki testowania byly nierozroznialne. Cytat:
2.) Skad bierze sie w takim razie masa kontrprzykladow. Cytat:
|
|||||||
![]() |
![]() |
#6 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() Odpowiadam: Czyścimy ją przy użyciu sprężonego powietrza !!! Prośba do Kolegi o ocenę odpowiedzi ![]()
![]() |
#7 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Płytkę przed nagraniem wkładam na ok 5 min do napędu. Dlaczego. Różnica temperatur. Struktura płytki ustabilizuje się, temperatura płytki jest taka sama jak wewnątrz obudowy. I zaczynam wypalanie. Zrobiłem wiele takich prób również z testowaniem. Zawsze tak samo. Może okazać się to śmieszne. Ja tak postępuje. U mnie temperatura nie przekracza wewnątrz obudowy nigdy 32 oC. Przypominam graniczna temp. dla nośników to 55oC ( napisane na opakowaniu płytki) i choć tego nie widać ulega trwale uszkodzeniu struktura nośnika. Nie wiem w jakich naprawdę warunkach są przeprowadzane testy. Jaka jest skuteczność odprowadzania ciepła itp.... Pewne jest dla mnie, że u mnie zawsze wykresy są powtarzalne. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Verbatim 16 x - 2-pln
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |