Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   NOSNIKI DVD-R/+R (https://forum.cdrinfo.pl/f28/nosniki-dvd-r-r-25947/)

mario20035 29.10.2004 15:08

gigamaster

Cześć dawno tu nie zaglądałem może ktoś mi pomoże i napisze z jakiej fabryki pochodzą płytki gigamaster dvd-r x4.

pawelblu 29.10.2004 13:07

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
...

I po co to *******enie o dupie Maryni w co trzecim temacie?

"Testy są niewiarygodne!"

"Tylko testami się zajmujecie!"

A potem wszyscy i tak testy robią i tak ^_^

Więc po co te głupie dysputy?

...

Po co - po to zebyscie mieli swiadomosc ze to co robicie (nawet robimy), jest zabawa w nagrywanie i testowanie, a nie, niewiadomo jakim testem plyt i napedow.

I jako przyklad podam tu madrzenie sie o nietrzymaniu parametrow zapisu przez esperanze, bo sie czasem zle wypala na litku. Jakis liteonowiec, zapeleniec testow, odpala kproba i widzi ze espa ma wysokie PI - co to znaczy - nie trzyma parametrow i jak drugiemu liteonowcowi np. wogole sie nie wypali, to dostanie wykres od tego pierwszego liteonowca, ze espa jest do dupy bo ma duze PI (no powiedzmy az 100 ||). No ale jest tez jakis NECowiec ktoremu nagrywaja sie te espy co nie trzymaja parametrow w ilosci bardzo duzej bez problemow - pojawia sie wiec pytanie - czy jednak espy trzymaja te parametry i liteon je psuje czy NEC jest taki genialny i wypala tak dobrze na plytach ktore nie trzymaja parametrow.

Takze te tesciki moze i jest sens robic dla siebie, ale podniecanie sie nimi na forum publicznym jest smieszne (narazie, pozniej moze zaczac byc zenujace).

EDIT:

@slawekj: No widzisz GSC001 palone na litku ma 6x wiecej bledow (max) niz GSC001 palone na NECu, a podejrzewam ze obie plyty beda dzialaly tak samo dobrze i dlugo.

slawekj 29.10.2004 13:04

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez rufi01
wykres dla płytki nagranej 13 miesięcy temu na pioneer 106d - płytka nie ma błędów i dane czyta się z niej bez problemu
pozdrawiam

Dobre porównanie: Płytka na tym samym nośniku GSC001 Mint -R x4 palona x4 na LiteOn 1633S bios BS0K

:)

rufi01 29.10.2004 10:53

Cytat:

Napisany przez wojwar
Poczekamy zobaczymy - a możesz wrzucić wynik Kprobe dla esperanzy ?

wykres dla płytki nagranej 13 miesięcy temu na pioneer 106d - płytka nie ma błędów i dane czyta się z niej bez problemu

małe pytanko - w kprobe na samym dole wyświetla się nazwa producenta nośnika a przed nią w nawiasie liczba /widziałem 17 i 20/ - co ona oznacza ?

pozdrawiam

VIZZARD 29.10.2004 09:54

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Teraz mozemy porownac wykres espy GSC z LiteOna (jak nie chcecie to sam zrobie :) , chociez wiecie jaki mam stosunek do tych smiesznych testow)

Cytat:

Napisany przez pawelblu
prawdziwy hardcore zaczyna sie przy predkosci 12/16. Juz ustawilem w omni x16 dla espy z AML (szkoda ze nie mozna podniesc predkosci minusow powyzej 8 ... narazie) - zobaczymy jak to wyjdzie (standardowo ten nosnik ma tylko predkosc x4 w biosie !!). Zaczne od x8 (na NECu osemka na AML wychodzi ladnie), potem x12 i x16 jak tylko zlapie jakis material do nagrania.

A więc jednak o hardcore tu chodzi :>

Wcześniej wydawało mi się , że chodzi o jakość :idea:

Więc jednak to wszystko ma coś wspólnego ze sportami wyczynowymi

Żeby tylko sprawdzać, sprawdzać, sprawdzać ...

A czymże sprawdzać, jak nie wykresami? :>

I po co to *******enie o dupie Maryni w co trzecim temacie?

"Testy są niewiarygodne!"

"Tylko testami się zajmujecie!"

A potem wszyscy i tak testy robią i tak ^_^

Więc po co te głupie dysputy?

Powiedzmy sobie w końcu szczerze:

"Testami to forum stoi"

I nic ani nikt tego nie zmieni :nieee:

Bo inaczej moglibyśmy sobie pogadać tylko

O wyższości czerwonej diody palącej się światłem ciągłym

Nad zieloną migającą

Lub odwrotnie ^_^

:czar:

mensir67pl 29.10.2004 00:08

Cytat:

Napisany przez slawekj
"On" z dużej litery to z szacunku dla Kprobe.

Najważniejsze dla mnie to nie prędkości tylko jakość. Nie ma takiego napędu, który dobrze wypala na tanich nośnikach. Nie mam nic do innych napędów.
Prośba o kilka dobrze wypalonych płytek. I nic więcej.

DATEX 1.20 pln ale jakosc plyty jej wykonanie i warstwa nosna to tez nie doceniany fakt i na tanim mozna co wypaic wmiare dobrze

slawekj 29.10.2004 00:00

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Poza tym zrobiles blad - 'On' z wielkiej po przecinku, drugi wiersz :)

"On" z dużej litery to z szacunku dla Kprobe.

Najważniejsze dla mnie to nie prędkości tylko jakość. Nie ma takiego napędu, który dobrze wypala na tanich nośnikach. Nie mam nic do innych napędów.
Prośba o kilka dobrze wypalonych płytek. I nic więcej.

pawelblu 28.10.2004 23:37

Prosze bardzo. Ta sama dyskusja:

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1618

Teraz mozemy porownac wykres espy GSC z LiteOna (jak nie chcecie to sam zrobie :) , chociez wiecie jaki mam stosunek do tych smiesznych testow). Tylko nie mowcie ze Espa nie trzyma parametrow zapisu x4 bo to 'troche' smieszne (x6 wypala sie rownie ladnie jak x4, wiec to niezly nosnik).

@slawek - myslalem ze stac cie na cos wiecej, ale po tym wierszyku widze ze jednak na niewiele:

'Po co pytać jaki napęd? Litek to najlepszy napęd.
I do tego król KProbe, On Ci zawsze prawdę powie.
A problemy rzecz normalna po to jest LiteOn'a stajnia.
Więc nie zwlekaj, kup od razu i do tego dobre płytki, żeby wykres nie był brzydki.
A na koniec zimne żeby Wszystkim dobrze było. '

Poza tym zrobiles blad - 'On' z wielkiej po przecinku, drugi wiersz :)

Co do wypalania z duzymi predkosciami. To sa wlasnie testy !! nagrywac x4 i x6 to se mozna film z wesela dla rodziny, prawdziwy hardcore zaczyna sie przy predkosci 12/16. Juz ustawilem w omni x16 dla espy z AML (szkoda ze nie mozna podniesc predkosci minusow powyzej 8 ... narazie) - zobaczymy jak to wyjdzie (standardowo ten nosnik ma tylko predkosc x4 w biosie !!). Zaczne od x8 (na NECu osemka na AML wychodzi ladnie), potem x12 i x16 jak tylko zlapie jakis material do nagrania.

Jakbym mial Neca 3500 i litka 1633 (tego juz mam) to w testach nie schodzilbym ponizej x12 (w wyjatkowych przypadkach x8).

Zreszta za jakis tydzien powinien przyjsc plex do slawkaj, do mnie rowniez przyjedzie za tydzien tylko ze zza zachodniej granicy i zobaczymy jak sie przeklada kprobe na bolesna rzeczywistosc.

slawekj 28.10.2004 23:14

Cytat:

Napisany przez Esiek
Po co?? Ano z czystej ciekawości, wolny kraj;p
Co do 16x to mam zamair wlasnie spróbowac plytke benq x8 podobno idzie jako 16x wiec specjalnie dla ciebie postaram sie test owej płytki zamiescic :)

Ale szybciej :P

Mam prośbę. Czy możesz wypalić dowolną płytkę z certyfikowaną prędkością.

Esiek 28.10.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez slawekj
Faktycznie napędy są po to żeby wypalać. Ja bym spróbował jeszcze x16. Ręce opadają. I po co takie eksperymenty. :)

Po co?? Ano z czystej ciekawości, wolny kraj;p
Co do 16x to mam zamair wlasnie spróbowac plytke benq x8 podobno idzie jako 16x wiec specjalnie dla ciebie postaram sie test owej płytki zamiescic :)

Cytat:

Napisany przez slawekj
Przecież nie jest lepiej tylko gorzej.

Ale szybciej :P

slawekj 28.10.2004 22:19

Faktycznie napędy są po to żeby wypalać. Ja bym spróbował jeszcze x16. Ręce opadają. I po co takie eksperymenty. Przecież nie jest lepiej tylko gorzej. A ja chciałbym zobaczyć dobrze nagraną a nie czytaną płytkę na Nec'u. Wielka prośba. :uklon:

pawelblu 28.10.2004 21:40

Jak na kaszaniasta espe 8x nagrana 12x to wynik bardzo dobry.

Wynik przespieszonego Paltinuma tez niezly.

No ale przede wszystkim wazne ze wykresy odczytu sa gladkie.

VIZZARD 28.10.2004 21:34

Cytat:

Napisany przez Esiek
Witam, postanowiłem sobie zrobic testy wypalania plytek x8 predkoscia x12
Nagrałem platinum dvd+r x8@x12 i esperke dvd-r x8@x12 na nec 3500a
Co do wyników to cóż sami zobaczcie, jak na x12 to mysle ze niezle ale zachwycac sie tez nie ma czym(szczegolnie PO na paltinumku) . Najwazniejsze ze chodza ładnie na stacjonarce :)

No!

Nie powiem! Nie powiem!

Rewelacja raczej żadna

Ale źle też nie jest :mruga:

Esiek 28.10.2004 20:19

Witam, postanowiłem sobie zrobic testy wypalania plytek x8 predkoscia x12
Nagrałem platinum dvd+r x8@x12 i esperke dvd-r x8@x12 na nec 3500a
Co do wyników to cóż sami zobaczcie, jak na x12 to mysle ze niezle ale zachwycac sie tez nie ma czym(szczegolnie PO na paltinumku) . Najwazniejsze ze chodza ładnie na stacjonarce :)

Platinumek
http://zabrze.net.pl/nadkanalem/esie...d+r x8 x12.png
http://zabrze.net.pl/nadkanalem/esie...ek cdspeed.png
Esperka
http://zabrze.net.pl/nadkanalem/esie...nza x8 x12.png
http://zabrze.net.pl/nadkanalem/esie...ka cdspeed.png

Krzychol 28.10.2004 18:51

Wybaczcie Państwo ,że sie wetnę w zaawansowaną dyskusję,ale kupiłem litka DVDRW SOHW-832S,mam do niego soft Nero,ale nie wychodzi mi jakoś wypalanie DVD, parę płyt już s.....łem ,może miał by ktoś chwilę czasu i ochotę by mi pomóc? litości!
mój GG 2654337

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:02.