![]() |
Cytat:
|
Ilość załączników: 5
moje 3 testy (wszystko razy 4 na przerobionym 451)
3 rodzaje plyt, tak jak podpisane pliki axe (z mbi) princo hawk (mcc) EDIT: testy sa zrobione nieprawidlowo, zapomnialem przestawic speeda na 4 i jest max, wiec przy predkosci x4 byloby chyba nieco mniej bledow, szczegolnie na koncu plyty |
Cytat:
http://zabrze.net.pl/nadkanalem/esie...%20at%208x.png Zobaczymy tylko ile pożyją ;p narazie wszystko smiga :) |
Ja teraz kupuje platinumy sa tanie a dobre. Trafiaja sie ricochy i wypale 8x. Przynajmniej lepsze od esperanz :> Zamieszczam fotke z kprobe z taka plytka. Testy robilem na predkosci max odczytu (wszystko domyslnie)
|
Ilość załączników: 1
TDK DVD+R 1-4X
Nagrana x4 na 401s@811s HS0P Mod4 :) |
Platinum DVD-R x8 - testował ktoś?
Witam,
Kupiłem po 4 zł. Niestety nie chcą współpracować z Sony DW-U10A. :( Na pewno Ritek G05. |
Ilość załączników: 2
PLATINUM DVD+R x8 SPEED
Pierwsza nagrana x6, druga x8 - na 401s@811s HS0P Mod4 :) |
A sprobuj teraz wgac spowrotem stary bios i poleciec przez ta platke na starym biosie.
|
PlatinumDVD+R x8 bios USON
Po zmianie na najnowszy biosik dla SOHW-812S na tej samej płytce co wyżej następujące wyniki :) Czyżby Lite-On coś zrobił w nowym biosie ??? :zeby:
|
Cytat:
|
Nie wiem jak jest u was , ale u mnie ilosc bledow zalezy od obciazenia lacza z netem . Jak cos sciagam to PI dochodzi do 500-600 , a jak nic nie sciagam to PI jest 10x mnijsze.
Zauwazylem tez ze mam mniejsze wartosci PI i PO jak nagrywam szybciej. Przy nagrywaniu 2x iest gorzej nix 4x (ta sama plyta Xdisc DVD-R) . |
LiteOnDVD-Rx8
Za to ten nośnik co był dołączany z SOHW812S jest całkiem całkiem (hmm... może dlatego że nagrywał się x4 bo tak go SMART-BURN ograniczył ??? ):
Drive Type = DVD DUAL Disc Type = DVD-R (Single Layer) Disc MID = 52 49 54 45 4B 47 (RITEKG) Disc TID = 30 34 00 00 00 00 (04....) Nominal Capacity = 4.38GB Manufacturer Maybe = RiTEK Corporation SMART-BURN Speed Limit = 4.0X (Write) |
Jak na Ricoha padaczka ... To ze troche na poczatku nie za ciekawie raczej bym nazwal - az 10% plyty jest powyzej normy, co w przypadku ricoha nie jest normalne.
|
PlatinumDVD+R x8
Co sądzicie o tej płytce i o jej wykresie po nagraniu:
Drive Type = DVD DUAL Disc Type = DVD+R (Single Layer) Disc MID = 52 49 43 4F 48 4A 50 4E (RICOHJPN) Disc TID = 52 30 32 (R02) Nominal Capacity = 4.38GB Manufacturer Maybe = Ricoh Company Limited SMART-BURN Speed Limit = 8.0X (Write) Trochę na początku nie za ciekawie ale potem to chyba już ok :) |
Testowal ktos juz moze DVD-R Platinum x8 widzialem z pojawily sie w piatek w ofercie cena okolo 3,40-3,50 + vat. w slimie.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:20. |