![]() |
Ilość załączników: 1
no dobrze. a to ta sama płyta, która zgodnie z właściwościami robiła za tarczę strzelecką. ||
musiałem się zemścić :> ^_^ |
średnia 1,63 to w sumie nie tak źle... ;) :haha: ;) ;p :jezyk:
|
hałka to hałka :]
Ilość załączników: 2
no więc po ciężkim szoku jakiego doznałem oglądając w tej dyskusji testy płyt Hawk DVD+R 8x postanowiłem nabyć aż 2 (brrrrr) sztuki w MM Warszawa ul. Ostrobramska.
pierwsze wrażenie po otwarciu koperty - odpad - jakiś syf w okolicach dziury. :| http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20599&stc=1 wsadzam do nagrywarki, DVD Identifier - RITEK R003 - nie mam zaufania do tej firmy - wadliwe Platinum minus 8x. no to test i brak złudzeń Hawk to hałk :\ http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20600&stc=1 podsumowanie: :klnie: (( :podbite: |
Cytat:
Płytka po niepoprawnej weryfikacji potrafi chodzić - to fakt Anomalie zdarzają się w przyrodzie Swego czasu wiele było problemów ( i pewnie dalej są :mruga: ) przy nagrywaniu CDRów Weryfikacja nie przechodziła poprawnie, a dane z płytek dało się czytać Nie można zakładać, że program jest nieomylny i że nie robi błędów :nie: Czasami jakiś określony splot procesów może spowodować taki efekt Jednak najczęściej coś musi być przyczyną Swego czasu ja także miałem coś podobnego Dwie pierwsze płyty nagrywało dobrze zaraz po włączeniu kompa - z pozytywną weryfikacją A potem już ciągle przy weryfikacji wyskakiwał błąd Po wielu godzinach walki okazało się Że w podkręconym kompie, na płycie głównej odpięła się jedna zapinka radiatora na mostku północnym :O Chipset przegrzewał się - i stąd te błędy W przypadku DVD może być podobnie Ja osobiście raczej nie wierzę w niepoprawność weryfikacji bez przyczyny :nie: Pojedyńcze przypadki zdarzają się, i owszem Ale zapewniam cię, że w większości przypadków ScanDisk i Test Jakości Dysku potwierdzą wynik weryfikacji :taktak: Na szczęście każdy sam zapewnia sobie spokój W dowolnie wybrany przez siebie sposób I niech tak będzie :mruga: |
Cytat:
mógłbyś konkretniej... :) Cytat:
|
@dk75:
nie wywaliły się na weryfikacji, ponieważ jak już napisałem nie robię weryfikacji nie używam cdspeed, tylko kprobe'a - owszem na kprobie się pokazały takie piękne wykresy, ale na scandisku było ładnie @VIZZARD: dlatego ja nie chcę żyć w nieświadomości i każdą paloną płytę od razu po nagraniu sprawdzam scandiskiem - imo jest to lepsze niż weryfkacja, która jest do niczego nie podobna kilka razy wyłożyła mi się płytka podczas weryfkacji, bez żadnej konkretnej przyczyny, mimo to scandisk poleciał bezbłędnie, kprobe wykazał pify np. 0,02 a płytka się normalnie czytała, więc... |
Cytat:
Kilka płytek z danymi tak uchroniłem Błąd podczas weryfikacji i koszalin A tak sobie można żyć w nieświadomości Aż do momentu gdy się po taką płytkę sięgnie :> A nawet płytka uwalona i źle nagrana w kProbe sobie pójdzie :czytaj: UPDATE To tak jak by np. wymieniać spaloną żarówkę I nie sprawdzić jej od razu czy działa :mruga: |
Cytat:
Bo "mnie sie wydaje", że nie. Że sprawdzane były zdeko później. Ja pisałem, że nie ma sensu nagrywać z włączoną weryfikacją bo i tak płytka ją przejdzie pomyślnie - chyba, że podczas samego nagrywania zostanie ono przerwane jakimś błędem. Natomiast później, po nagraniu, jak ktoś chce to może sobie ją potestować i czasami się to przydaje ale weryfikacja w czasie nagrywania to marnowanie czasu. A więc raven66? Czy nagrywałeś z weryfikacją i ci się na niej wywaliły czy też dopiero później na kProbe i Nero CD-DVD Speed się okazało, że to taki "anus"? PS: Według mnie Verbatim to nie do ciemnicy ;PPPp Po tym jak Verbatim Polska wciskała na nasz rynek partie wycofane gdzie indziej z powodu dużej ilości reklamacji... no ale to dawno i nie prawda i nawet przeprosili ;> |
Cytat:
W FF, w FF, od długiego czasu ;) Dzięki, będę pamiętał. |
nie z serwera cdrinfo lub innego, na to co uploadowałeś prawym mychy i kopiuj adres odnośnika. (w FF) a męczę się bo obrazek się wyświetla tam gdzie nie chcę :D
|
Widzę "in live", że też się męczysz :)))
"link" - jaki? Względny na moim dysku czy jak? |
|
Ilość załączników: 3
Ciekawostka.
Pierwszy raz zdarzyło mi się nagrać źle TDK (TDK002). [IMG]info.jpg[/IMG] Mam płytki z jednej dużej partii. Usiadłem z pomyslałem. [IMG]bad.jpg[/IMG] Odinstalowałem jeden program który wczoraj zaistalowałem na kompie. Nagrałem kolejną płytkę. [IMG]good.jpg[/IMG] Sprawdziłem jeszcze raz - zaistalowałem, nagrałem; odinstalowałem, nagrałem. Wynik bardzo podobny, wręcz identyczny. Zgaduj-zgadula - jaki program sprawia mi takie problemy? Przepraszam za bałagan z obrazkami, ale ten system nie jest intuicyjny, jesli chodzi o umieszczanie obrazków - jak Wy to robicie? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z biosami się nigdy nie bawiłem i raczej nie przypuszczam żebym miał kiedyś się bawić z Verbatimami również nie miałem problemów, przepaliłem około setki tych płyt - cztery różne pudełka kupowane w różnych okresach czasu zawsze było ładniepięknie nie mówiąc już o CDkach - dlatego miałem wielkie bezgraniczne praktycznie zaufanie do tej firmy - do momentu |
Dlatego ciągle uważam, że weryfikacja jest dobrą rzeczą
:taktak: Tu mamy tego namacalny przykład Niby Verbatim, czytaj: palić w ciemno A tu takie :kwiatek::kwiatek::kwiatek: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:27. |