![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NOSNIKI DVD-R/+R
Płyta MMORE DVD-R 4,7 GB
Dane z Nero CD Speed Manufacturer : Maxell Code : MXL RG01 Disc Type : DVD-R Usage : General Recording Layer : - Recording Speed : 1 X - 2 X Capacity : 4.38 GB 4706076672 Bytes Pudełko : zwykły box cena : 8,99 zł (Media Markt Breslau) wygląd : z wierzchu srebrna, błyszcząca, napis MMORE, DVD itp. Jabba |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Nie chce zakladac nowego Topicu, dlatego skorzystam z Twojego - Jabba, mam nadzieje ze sie nie obrazisz...
Czy ktos z Was moze wie, jaka jest srednia dlugosc zywota nosnikow DVD+R ?? Zakladajac ze jest to nosnik markowy, np. TDK,Verbatim; wypalony jest na nim film na porzadnej wypalarce, i oczywiscie odpowiednio przechowywany, ile lat moge byc spokojny o ten produkt ?? Pozdrawiam, Rafal.
#3 | |
Bywalec
Data rejestracji: 13.04.2004
![]() |
Cytat:
hey |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Co jest z tym booktype wczesniej mi dzialal na tym samym systemie a teraz tylko udaje ze dziala
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Po Roku
ESPERANZA działa tylko jedna, DOSŁOWINIE JEDNA
Princo ANI JEDNA GigaMaster działają niektóre, ale większość Nie Każdej z tych płyt miałem dużo ok.100x3. Ile straciłem? :o I to nie tylko że one przestały działać. One paliły sie przy nagrywaniu x2.... Proszę, nie gadajcie Tanie to dobre....xdisc, Hawk, czy jakieś szmelce noname, Dysan (cmc) też coś się tnie. TDK 25cake było Daaaawno powiedziane że NIE!!! TDK i Verbatim kupione ponad pół roku działają ![]() Platinum ostatnio, raczej będą działać od ricoh Tyle odemnie
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
A tak ciekawie się zaczęło... (początek topic-u, strona 1):
Cytat:
![]() ![]() P.S. Gorąco pozdrawiam entuzjastów płytek Princo, Hawk, Monarch i tych jeszcze bardziej... świetnych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2005
![]() |
A oto obiecany test płytki Monarch DVD+R 8x, Cake 10 szt./9,99 zł z Carrefoura. Nagrana z prędkością 8x jako trzecia w kolejności. Test przebiegł bez błędów, ale wynik nie jest zachwycający.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2005
![]() |
Test płytki Monarch DVD+R 8x, Cake 10 szt./9,99 zł z Carrefoura. Nagrana tym razem z prędkością 4x. Wynik lepszy niż przy prędkości 8x, ale również nie najlepszy.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To pytanie Rafale fido2001 też mnie męczy. Jak długo to wytrzyma. Mam nadzieje,że kilka (nascie) latek - może wtedy będą nowe lepsze nosniki i trwalsze ? Jabba |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Pisze, poniewaz WSZYSTKIE plytki Esperanza i Princo jakie mialem nagrane ( okolo 30sztuk ), powoli przestaja sie czytac...tak, tak, dokladnie, czerwone kwadraciki w Nero CD DVD Speed, i zaciecia w stacjonarnym odtwarzaczu... Plytki firmowe, tzn. Verb. TDK, jak najbardziej - bez problemow... Ale mam teraz straszna handre, bo wlozylem w te filmy kilka miesiecy pracy, poszukiwan po wypozyczalniach, niezliczone godziny pracy CCE, itd..... :-(
Pozdrawiam.... PS. Od dzisiaj nie uzywam nic innego jak TDK lub Verbatim - DVD + R
#11 | |
Bywalec
Data rejestracji: 13.04.2004
![]() |
Cytat:
Esperanza jeżeli nie zrobi coś ze swoimi nośnikami to nie wiem czy się utrzymają - chociaż czy mogą być jeszcze gorsi ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.12.2004
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrówka |
![]() |
![]() |
#13 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Bywalec
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |