Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.09.2003, 15:21   #1
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
NOSNIKI DVD-R/+R

Płyta MMORE DVD-R 4,7 GB

Dane z Nero CD Speed

Manufacturer : Maxell
Code : MXL RG01
Disc Type : DVD-R
Usage : General
Recording Layer : -
Recording Speed : 1 X - 2 X
Capacity : 4.38 GB
4706076672 Bytes

Pudełko : zwykły box
cena : 8,99 zł (Media Markt Breslau)
wygląd : z wierzchu srebrna, błyszcząca, napis MMORE, DVD itp.

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.09.2003, 15:49   #2
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie chce zakladac nowego Topicu, dlatego skorzystam z Twojego - Jabba, mam nadzieje ze sie nie obrazisz...

Czy ktos z Was moze wie, jaka jest srednia dlugosc zywota nosnikow DVD+R ?? Zakladajac ze jest to nosnik markowy, np. TDK,Verbatim; wypalony jest na nim film na porzadnej wypalarce, i oczywiscie odpowiednio przechowywany, ile lat moge byc spokojny o ten produkt ??

Pozdrawiam, Rafal.
Stary 14.04.2004, 11:42   #3
Sobociński
Bywalec

Data rejestracji: 13.04.2004
Sobociński w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez fido2001
Nie chce zakladac nowego Topicu, dlatego skorzystam z Twojego - Jabba, mam nadzieje ze sie nie obrazisz...

Czy ktos z Was moze wie, jaka jest srednia dlugosc zywota nosnikow DVD+R ?? Zakladajac ze jest to nosnik markowy, np. TDK,Verbatim; wypalony jest na nim film na porzadnej wypalarce, i oczywiscie odpowiednio przechowywany, ile lat moge byc spokojny o ten produkt ??

Pozdrawiam, Rafal.
Dużo zależy od warunków przechowywania nośnika i od samej nagrywarki. Jeżeli nagranie jest dobrej jakości i płytka przechowywana jest w warunkach zalecanych przez producenta to wytrzyma lata. Dlatego nie jestem zwolennikiem zawrotnych prędkości nagrywania.
hey
Sobociński jest offline  
Stary 14.04.2004, 13:13   #4
Szczota
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.08.2002
Szczota zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co jest z tym booktype wczesniej mi dzialal na tym samym systemie a teraz tylko udaje ze dziala
Szczota jest offline  
Stary 14.04.2004, 18:16   #5
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Po Roku

ESPERANZA działa tylko jedna, DOSŁOWINIE JEDNA
Princo ANI JEDNA
GigaMaster działają niektóre, ale większość Nie
Każdej z tych płyt miałem dużo ok.100x3. Ile straciłem? :o I to nie tylko że one przestały działać. One paliły sie przy nagrywaniu x2....
Proszę, nie gadajcie Tanie to dobre....xdisc, Hawk, czy jakieś szmelce noname, Dysan (cmc) też coś się tnie. TDK 25cake było Daaaawno powiedziane że NIE!!!

TDK i Verbatim kupione ponad pół roku działają

Platinum ostatnio, raczej będą działać od ricoh

Tyle odemnie
Stary 03.04.2005, 05:36   #6
Slavekx
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.12.2004
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A tak ciekawie się zaczęło... (początek topic-u, strona 1):
Cytat:
Napisany przez fido2001

Pozdrawiam, Rafal.
Ja jeszcze bym dodał (do TDK i Verbatim) n.p. Platinium x8 DVD R+, które wielu mi polecało i tych się trzymam ze względu na cenę (34 PLN - cake 25 szt.). Po przeczytaniu kilkunastu stron tego tematu zauważyłem, że w pogoni za jak najtańszym nośnikiem (Hawk i tym podobne badziewie z marketów !! ) całkiem pomija się najistotniejszą rzecz: ile to wytrzyma? Sam, jak dotąd, nagrałem raptem niewiele ponad 100 płytek DVD, z czego tylko 3 na Verbatimie, wszystkie TYLKO z prędkością x4 i weryfikacją w Nero (0 odrzutów). Mój niepokój o swoją kolekcję powoduje fakt, że nie mogłem skopiować pożyczonego filmu nagranego na Verbatimie x4 parę miesięcy temu . Pioneer 108A, Toshiba 116 nie poradziły sobie z 1/3 zawartości.
P.S.
Gorąco pozdrawiam entuzjastów płytek Princo, Hawk, Monarch i tych jeszcze bardziej... świetnych
Slavekx jest offline  
Stary 03.04.2005, 22:48   #7
OlekH
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.04.2005
OlekH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A oto obiecany test płytki Monarch DVD+R 8x, Cake 10 szt./9,99 zł z Carrefoura. Nagrana z prędkością 8x jako trzecia w kolejności. Test przebiegł bez błędów, ale wynik nie jest zachwycający.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
NOSNIKI DVD-R/+R-monarch-r-8x-3-male.jpg  
OlekH jest offline  
Stary 03.04.2005, 22:50   #8
OlekH
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.04.2005
OlekH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Test płytki Monarch DVD+R 8x, Cake 10 szt./9,99 zł z Carrefoura. Nagrana tym razem z prędkością 4x. Wynik lepszy niż przy prędkości 8x, ale również nie najlepszy.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
NOSNIKI DVD-R/+R-monarch-r-8x4x-male.jpg  
OlekH jest offline  
Stary 24.09.2003, 18:04   #9
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
fido2001 napisa***322;(a)

Pozdrawiam, Rafal.
Się nie obraże, wprost przeciwnie - cieszę się !

To pytanie Rafale fido2001 też mnie męczy. Jak długo to wytrzyma. Mam nadzieje,że kilka (nascie) latek - może wtedy będą nowe lepsze nosniki i trwalsze ?

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 24.09.2003, 20:46   #10
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pisze, poniewaz WSZYSTKIE plytki Esperanza i Princo jakie mialem nagrane ( okolo 30sztuk ), powoli przestaja sie czytac...tak, tak, dokladnie, czerwone kwadraciki w Nero CD DVD Speed, i zaciecia w stacjonarnym odtwarzaczu... Plytki firmowe, tzn. Verb. TDK, jak najbardziej - bez problemow... Ale mam teraz straszna handre, bo wlozylem w te filmy kilka miesiecy pracy, poszukiwan po wypozyczalniach, niezliczone godziny pracy CCE, itd..... :-(

Pozdrawiam....

PS. Od dzisiaj nie uzywam nic innego jak TDK lub Verbatim - DVD + R
Stary 14.04.2004, 11:44   #11
Sobociński
Bywalec

Data rejestracji: 13.04.2004
Sobociński w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez fido2001
Pisze, poniewaz WSZYSTKIE plytki Esperanza i Princo jakie mialem nagrane ( okolo 30sztuk ), powoli przestaja sie czytac...tak, tak, dokladnie, czerwone kwadraciki w Nero CD DVD Speed, i zaciecia w stacjonarnym odtwarzaczu... Plytki firmowe, tzn. Verb. TDK, jak najbardziej - bez problemow... Ale mam teraz straszna handre, bo wlozylem w te filmy kilka miesiecy pracy, poszukiwan po wypozyczalniach, niezliczone godziny pracy CCE, itd..... :-(

Pozdrawiam....

PS. Od dzisiaj nie uzywam nic innego jak TDK lub Verbatim - DVD + R

Esperanza jeżeli nie zrobi coś ze swoimi nośnikami to nie wiem czy się utrzymają - chociaż czy mogą być jeszcze gorsi Wiele osób na tą markę narzeka.
Sobociński jest offline  
Stary 13.12.2004, 18:39   #12
Aydin
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.12.2004
Aydin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question

Od niedawna mam NEC-3500A z Bios-em 2.18. Wypaliłem około 5 DVD+R Esperanza i d***a. Natychmiast przestały być widziane w napędzie. To tyle w kwestii odpowiedzi o żywotność nośników. Zawiodłem się strasznie! Może coś zrobiłem źle? Nero 6.6.0.1, NEC-3500A bios 2.18, prędkość x2,4 (jedyna możliwość), zapis dvd-rom (iso). Nagrałem konkretnie kilka filmów w divx. Pomożecie A prawidłowa odpowiedź brzmi....
Pozdrówka
Aydin jest offline  
Stary 13.12.2004, 18:54   #13
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Aydin
Od niedawna mam NEC-3500A z Bios-em 2.18. Wypaliłem około 5 DVD+R Esperanza i d***a. Natychmiast przestały być widziane w napędzie. To tyle w kwestii odpowiedzi o żywotność nośników. Zawiodłem się strasznie! Może coś zrobiłem źle? Nero 6.6.0.1, NEC-3500A bios 2.18, prędkość x2,4 (jedyna możliwość), zapis dvd-rom (iso). Nagrałem konkretnie kilka filmów w divx. Pomożecie A prawidłowa odpowiedź brzmi....
Pozdrówka
Esperanza to zły wybór nagraj może na czymś konkretnym np.VERBATIM
peterka jest offline  
Stary 13.12.2004, 19:27   #14
Mane
Bywalec

Data rejestracji: 24.02.2003
Mane w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez peterka
Esperanza to zły wybór nagraj może na czymś konkretnym np.VERBATIM
Wole Esperanzy, za duzo cdrow verbatimow wywalilem do smieci
Mane jest offline  
Stary 13.12.2004, 21:21   #15
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mane
Wole Esperanzy, za duzo cdrow verbatimow wywalilem do smieci
CDR-ów może tak ale DVD są do bani sam się o tym przekonałem co 2 Esperanza lądowała w koszu a Verbatimka ani jedna
peterka jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: