![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
odzyskać stare backupy?
Witam,
Mam problem. Windows nie widzi niektórych płyt DVD ze starymi backupami, które wkładam do nagrywarki (NEC ND 3540A). A właściwie widzi je jako czyste DVD, chociaż nie mogę nic na nich zapisać. Są to dyski dosyć stare, z 2008 roku, w dodatku firmy Dysan, więc może to moja wina, zwłaszcza że Verbatimy nagrane w tym samym okresie, i wcześniejsze, są odczytywane poprawnie. Tym niemniej, chciałbym jakoś odzyskać tamte dane. Jak się do tego zabrać? Czy jest jakiś program, który miałby większe szanse by wymusić odczyt? Albo jakiś odtwarzacz lepiej radzi sobie ze starymi płytami? Próbowałem czyścić nagrywarkę DVD taką starą, czyszczącą płytką CD, z "miotełką", czy jest skuteczniejszy sposób? Jeszcze kilka miesięcy temu płyty były odczytywane poprawnie. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Czy da się odzyskać archiwa SFX? | kowalus66 | Odzyskiwanie danych | 4 | 08.08.2012 11:54 |
Płyty CD-R, a bardzo stare napędy CD-ROM(8x)... | Arnold_S. | Napędy optyczne CD | 2 | 11.08.2005 15:27 |
Zniknęły mi partycjez dysku, jak je odzyskać ?? ?? | raptor123 | Off topic | 20 | 24.05.2005 22:06 |
wiem jak odzyskać skasowaną cd-rw | Krzysiobal | Napędy optyczne CD | 36 | 11.03.2004 18:36 |
jak odzyskać zasłonięte dane ?? | Wanted | Napędy optyczne CD | 3 | 14.12.2001 11:54 |