![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.04.2006
![]() |
A ja stwierdziłem że pojawiły się podróbki płytek Verbatim. Jak to zauważyłem? Nagrywam płytki do odtawrzacza któr potrzebuje cienkich płytek bo jak jest normalana to pojawia się problem z wysunięciem i tak po każdym nagraniu CD musiałem spiłować pilniczkiem mojej panny przeg płytki tak aby niebył kanciasty. Od pewnego czasu zaczeły się problemy bo jak spiłowałem ranty płytki to zaczeła odchodzić srebrna warstwa płytki itak dalej zaczyna sie płytka łuszczyć. Na płytce jest srebrna warstwa a na niej naniesiona biała warstwa z logiem Verbatim. Jak się zaczełem bardziej przyglądać co sie dziej w porównaniu do starych moich płytek zauważyłem że ta co kupiłem ostatnio to jakaś podróba, srebrna warstwa jest krzywo naniesiona nierówno co do środka CD i wystaje z jednej strony bardziej niż z drugiej spod białej warstwy, druga różnica to jest na bocznej ściance płytka jest nierówno odlana ma nierówność widoczne okiem. Jak poszedłem do sklepu to facet powiedział że kupił te bo były tańsze w hurtowni.
|
![]() |
|
|