![]() |
o platinum to pisalem plusach x8, a te titanium sa dosc dobre, nie takie jak platinum, ale nie ma problemow z odczytem w stacjonarnych odtwarzaczach, i sie nie rozklejaja, nadruk jest solidny
|
chyba wezme te Platinum ;) mam nadzieje że NECowi ine będąrobić problemów ;)
|
Cytat:
Ale niech sie lepiej wypowiedza inni którzy mieli do czynienia z obydwoma nośnikami, bo ja takiej sposobnosci nie miałem. || |
Do przechowywania danych to tylko Verbatim, TDK i na końcu Platinum!!!
|
a Titanium są jakościowo/wytrzymałościowo takie same jak Platinumy??
bo wyczytałem że niektóre płyty tracą dane,rozklejają się, nie nagrywają się albo na stacjonarnych odtwarzaczach nie chodzą :/ teraz zgługiałem ;) Sorki że tak wypytuje-ale na forum jest tego za dużo , ja nagrywarke mam od paru dni i jeszcze jej do końca nie rozgryzłem ;) |
Tak plusy znacznie lepiej sie nagrywają.
Mam plusy i minusy Platinium Plusy pala sie X16 ;) A minusy X8 :fiu: A rekomendowana prędkośc (zalacana przez producenta) obydwu nośników to X8 |
aha :) masz na myśli Platinium Dvd+ czy Platinium + Dvd +?? ;)
|
Z moich doswiadczen z tanich plyt odpadaja wszystki x4, esperki moga byc ok ale x8 kosztuja wiecej niz platinum, wyjda prawie tyle co verbatimy, a jakoscia im nie podskocza.Polecam Titanium x8, sa dosc dobre, cena ponizej 1zl
|
jesli moge dorzucic cos od siebie to nie polecam nic ponizej Platinumków plus :) esperanza odpada na dzien dobry i restza pseudo plyt dvd. jesli chcesz przechowac dane przez dluzszy okres czasu to w gre wchodza tylko Verbatimy, Platinumy i TDK (choc zdazalo sie miewac miec male problemy z tymi ostatnimi) no i z wlasnego doswiadczenia wiem (przynajmniej u mnie) ze ciut lepiej wypalaja sie plusy.
|
tylko esperanzy gubią dane i sięrozklejają nie??:/
|
aha ;) chociarz szczerze ;) hehe . to co wtedy jest troszke gorsze od Platinium a jednocześine na przyzwoitym poziomie?? ;)
|
moze esperanza powinna byc tansza i moim zdaniem jest słabsza od Platinium czyli Esperanza=4
|
copyme i omegi to sobie mozesz w d..pe wsadzic, to sa shity a nie plytki do przechowywania danych
|
może copyme albo omegi??
|
a coś na 4 znasz może?? ;) tak żeby te płytki wytrzymały pare latek,a nie po miesiącu jak tu piszą się rozleciały... ;)
thx za sugestie :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:42. |