Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.04.2013, 13:55   #31
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Pierwszy raz piszesz o "hub code i stamper code" wiec nie przesadzaj z tym "ktoryms razem"
Poza tym nie dales zadnego argumentu ze ta strona jest wiarygodna.
A zdanie typu "Na pewno można na tych danych polegać ponieważ odpowiadają prawdzie" jakos mnie nie przekonuje
Na logike idac w extreme nie siedza zadne fake tylko odpadki roznych producentow i na tym skonczmy fantazje.
Co do ich najgorszej jakosci to bym nie przesadzal bo wystarczy spojrzec na to jak sie pala i wychodzi na to ze sa calkiem znosne a nawet okreslilbym ze dobre.Mam tu na mysli dvd+r i -r bo DL sa faktycznie kiepskie.

Dodatkowo dodam ze na wczoraj kupionych czerwonych extreme kod jest tak mikro ze nawet z lupa nie moge odczytac numerow

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 11.04.2013 o godz. 14:00
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.04.2013, 15:14   #32
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez dune2 Podgląd Wiadomości
Pierwszy raz piszesz o "hub code i stamper code" wiec nie przesadzaj z tym "ktoryms razem"
Poza tym nie dales zadnego argumentu ze ta strona jest wiarygodna.
A zdanie typu "Na pewno można na tych danych polegać ponieważ odpowiadają prawdzie" jakos mnie nie przekonuje
Na logike idac w extreme nie siedza zadne fake tylko odpadki roznych producentow i na tym skonczmy fantazje.
Co do ich najgorszej jakosci to bym nie przesadzal bo wystarczy spojrzec na to jak sie pala i wychodzi na to ze sa calkiem znosne a nawet okreslilbym ze dobre.Mam tu na mysli dvd+r i -r bo DL sa faktycznie kiepskie.

Dodatkowo dodam ze na wczoraj kupionych czerwonych extreme kod jest tak mikro ze nawet z lupa nie moge odczytac numerow
Są to numery na pierścieniach wewnętrznych i zewnętrznych płyt czasami występują razem czasami jest jeden z nich -wspominałem już o nich przy temacie fake TY02 łacznie z fotami i rysunkami i kodami jak i w tym temacie , również radziłem że byś porównał kody -kody są dostępne ,jest wiele stron z zestawianiami i udostępniają je producenci,samemu można odczytać z płyt etc etc ,,,nie mam zamiaru Ciebie już przekonywać skoro nie masz zamiaru korzystać z naszych rad.
Logika już dawno się w temacie optycznych nośników skończyła dziś to jest wolna amerykanka -palenie to nie wszystko -jeszcze taki nośnik musi zachować dane jak najdłużej -a że płyty zostały zakwalifikowane jako odrzuty zawsze jest jakiś powód techniczny że tak się stało kiedyś lądowały na wysypisku bądź utylizowano je -dziś trafiają do marek z pod ciemnej gwiazdy-jedne potrafią wytrzymać10 lat a inne nie potrafią roku -każdy może sobie używać jakich chce płyt -to jego sprawa i jego ryzyko

Numery płyt wszystkich legalnych tłoczni daje się normalnie odczytać a już przy użyciu lupy na 100% jeżeli jest inaczej już to jest podejrzane

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.04.2013, 15:56   #33
dune2
Wymiatacz

I tu znowu sie z Toba nie zgodze bo mam extreme ktore po 5 latach czytaja sie dobrze i jeszcze nie spotkalem takiej z ktora bylyby klopoty.
Jednak faktycznie nie ma sensu sie spierac bo Ty masz pewien utrwalony poglad ktory uwazasz za jedyny sluszny i na pewno go nie zmienisz.I podobnie jak z extereme tak i z TY02 bede sie upieral ze to zaden fake bo pieknie sie pali w plytach disney pixar
Sadze ze producenci sprzedaja swoje "wklady" mniej znanym firmom a pozniej sie do nich nie przyznaja stad te falszywe dane jakoby byly to fake
Zreszta im wiecej testuje tym blizej jestem pogladu ze kazda plyta nawet kiepsko nagrana jesli jest dobrze przechowywana i nie ma rys itd to po wielu latach normalnie dziala.I to bez znaczenia jakiej jest firmy no ale moze mam farta albo moje szafki w ktory je trzymam maja magiczna moc

te extreme jak na odpadki to pala sie niezle
Extreme dvd+r 4,7 gb

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 11.04.2013 o godz. 17:44
Stary 11.04.2013, 19:15   #34
czary2mary
Zamaskowany

czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
I tu znowu sie z Toba nie zgodze bo mam extreme ktore po 5 latach czytaja sie dobrze i jeszcze nie spotkalem takiej z ktora bylyby klopoty.
Jednak faktycznie nie ma sensu sie spierac bo Ty masz pewien utrwalony poglad ktory uwazasz za jedyny sluszny i na pewno go nie zmienisz.I podobnie jak z extereme tak i z TY02 bede sie upieral ze to zaden fake bo pieknie sie pali w plytach disney pixar
Sadze ze producenci sprzedaja swoje "wklady" mniej znanym firmom a pozniej sie do nich nie przyznaja stad te falszywe dane jakoby byly to fake
Zreszta im wiecej testuje tym blizej jestem pogladu ze kazda plyta nawet kiepsko nagrana jesli jest dobrze przechowywana i nie ma rys itd to po wielu latach normalnie dziala.I to bez znaczenia jakiej jest firmy no ale moze mam farta albo moje szafki w ktory je trzymam maja magiczna moc

te extreme jak na odpadki to pala sie niezle
Extreme dvd+r 4,7 gb
Nie musisz się ze mną zgadzać wystarczy że sobie sprawdzisz kiedy Taiyo Yuden przestał tłoczyć TY02--sprawdzisz że nie ma możliwości na tłoczni nabić numerów w innych porządku jak jest to zaprojektowane i wykonane na maszynie ,sprawdzisz sobie że Taiyo Yuden odpadów nie wysprzedaje ponieważ partie testowe są badane i testowane a nieliczne braki utylizowane a ze względu na najnowocześniejsze tłocznie na świecie (JVC-Taiyo Yuden) jest ich znikoma ilość jeżeli będziesz miał kiedyś w ręku płyty JVC to zobaczysz co to dobrze dokładnie wykonany krążek o wysokiej powtarzalności że przez to że strategia zapisu nie zmieniła się od lat nagrywają się bardzo dobrze praktycznie na wszystkim , również nie dało licencji ani nie zlecało innym zakładom wykonywania swoich nośników ,że jedyne marki którym sprzedawało swoje nośniki to Verbatim ,JVC,TDK,Plexstor i że praktycznie ze względu na obowiązujące wtedy cło 35% płyty robione w Japonii nie były praktycznie legalnie sprowadzane przez co były bardzo trudne do zdobycia w Polsce

Chyba że wierzysz że najnowocześniejsze tłocznie w Japonii tłoczą płyty dla polskich marketów żeby uszczęśliwiały polaków po 0,80gr za sztukę

Moje zdanie już znasz na temat Exstreme -to wielka loteria na wysypisku

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 11.04.2013, 19:50   #35
dune2
Wymiatacz

Wystarczy tez ze bedziesz czytal dokladniej moje testy Wyraznie nadmienilem przy plytach disney pixar ze kupilem je wiele lat temu i byly to plyty okolicznosciowe.Dlatego tez nie jest wykluczone ze znajduje sie w nich oryginalny TY02.A Disney pixar to studio ktore raczej stac na kupno oryginalnych TY02
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pixar
Mam przy sobie dwie plyty JVC i to serii pro wiec jak cos na nich nagram to zamieszcze testy.
Mysle ze nie ma co dywagowac nad tym ktore sa oryginalne a ktore fake bo dla mnie licza sie wyniki testow.
Disney Pixar maja swietne wyniki dlatego jesli jakims cudem jest to fake to doskonaly i chetnie kupilbym ich wiecej
Stary 11.04.2013, 19:59   #36
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Platinum DVD+R DL RICONJPN D01

Stawiam ze te plyty obrsndowane Disney Pixar, ktore trafily do nas to ordynarne podrobki i wywornia papy Walta nie miala z nimi nic wspolnego...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.04.2013, 20:06   #37
dune2
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Stawiam ze te plyty obrsndowane Disney Pixar, ktore trafily do nas to ordynarne podrobki i wywornia papy Walta nie miala z nimi nic wspolnego...
Dokladnie a markety typu Leclerc i Real kupily je zapewne na rynku smiejac sie z kontroli legalnosci

No ale najwazniejsze co powie wyrocznia czyli http://ez647.sk/
To gwarant prawdy hehe
Stary 11.04.2013, 20:49   #38
czary2mary
Zamaskowany

Cytat:
Wystarczy tez ze bedziesz czytal dokladniej moje testy Wyraznie nadmienilem przy plytach disney pixar ze kupilem je wiele lat temu i byly to plyty okolicznosciowe.Dlatego tez nie jest wykluczone ze znajduje sie w nich oryginalny TY02.A Disney pixar to studio ktore raczej stac na kupno oryginalnych TY02
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pixar
Mam przy sobie dwie plyty JVC i to serii pro wiec jak cos na nich nagram to zamieszcze testy.
Mysle ze nie ma co dywagowac nad tym ktore sa oryginalne a ktore fake bo dla mnie licza sie wyniki testow.
Disney Pixar maja swietne wyniki dlatego jesli jakims cudem jest to fake to doskonaly i chetnie kupilbym ich wiecej

Jak coś piszesz to najpierw sprawdź żebyś takich głupot nam tu nie wstawiał-płyty te wydał i dystrybutorem jest Platinet
Chcesz żeby chłopaki z CD Projekt padły ze śmiechu

http://platinet.pl/

Co do testów tych płyt to są nie pełne więc trudno oceniać /

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 11.04.2013, 20:58   #39
dune2
Wymiatacz

Glupoty to piszesz ty i widze ze nie masz pojecia o tych plytach.
W reku ich nie miales a sie wypowiadasz to tylko swiadczy o twojej wiedzy.
Sadze ze wiekszosc twoich madrosci to fantazje.
Baw sie dalej specjalisto od fantazjowania i bawcie sie dalej bez moich glupot hehe
ciao
Stary 12.04.2013, 04:33   #40
czary2mary
Zamaskowany

Cytat:
Glupoty to piszesz ty i widze ze nie masz pojecia o tych plytach.
W reku ich nie miales a sie wypowiadasz to tylko swiadczy o twojej wiedzy.
Sadze ze wiekszosc twoich madrosci to fantazje.
Baw sie dalej specjalisto od fantazjowania i bawcie sie dalej bez moich glupot hehe
ciao
Oczywiście że ich w ręku nie miałam ba nawet nie widziałem ani nawet pojęcia nie miałem że istnieją - bo Disney Pixar nie wydał ani nie dystrybuował nigdy żadnej czystej płyty a jedynie udziela licencji na wizerunek swoich bohaterów innym firmą (gadzety ,przybory szkolne ciuchy itp itd)
.Sam Pixar ma wąską specjalizacje zajmuje się jedynie filmami i animacją i efektami specjalnymi -ale jak widzę dla Ciebie zrobił wyjątek i wydał kilka płyt -jestem pod wrażeniem

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 14.05.2014, 11:40   #41
czary2mary
Zamaskowany

Platinum DVD+R DL RICONJPN D01
Pioneer BDR-209EBK fw.1.10
ImgBurn 2.5.8.0 x2,4( jedyna dostępna prędkość zapisu tego nośnika)

część 1 Mix
Pioneer BDR-209\S09 BD-R x16
część 2 PlexTools TA
Pioneer BDR-209\S09 BD-R x16

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: