Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.02.2006, 19:36   #22
Kazioo
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.02.2006
Kazioo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To ja coś dodam na temat PLATINUMek
Kupiłem cake chyba 50 szt. CD i wypalały się pięknie. Odrazu kupiłem cake 25 szt. DVD+R prawie rok temu (wraz z kupnem nagrywki LG GSA-4163B). Byłem bardzo zadowolony z tych płytek, bo nagrywały mi się 12x, mimo że to były płytki 8x, a w dodatku działały świetnie i były tanie. Jak mi się skończyły to od razu kupiłem kolejny cake 25x (cały czas na proline). Trochę się zdziwiłem, bo był to już inny rodzaj pudełka cake.

STARY ->,

NOWY ->

Płytki miały od spodu inny odcień i miałem wrażenie, że kanty były bardziej "pociaprane" (choć to nie ma takiego znaczenia, bo esperanze kupiłem z prefekcyjnym wyglądem, a wiadomo co to jest esperanza). W nero już nie dało się nagrywać 12x tylko max 8x (czyli płytki są "inne"). Najgorsze jest to, że jak nagram 8x to płytki chodzą tragicznie albo w ogóle nie da się odczytać. Jak nagram 4x chodzą wpasniale jak stare-dobre... dla sprawdzenia nagrywarki nagrałem coś 12x na starej platinumce, która mi została i oczywiscie płytka śmiga pięknie... Dodam, że po tym felernym cake 25 kupiłem kolejny taki sam (myślałem, ze to była taka felerna seria) i sytuacja się niestety powtarza. Podsumowując, PLATINUM robiło dobre płytki, ale się opuściło

P.S.: Dla sprawdzenia zaktualizowałem bios (na najnowszy) i to samo... (choć esperanza dała się już nagrać). Inne płytki się dobrze nagrywają - nawet activejet. Co do tych platinumek to te stare i nowe to były 8x PLUSY

POZDRAWIAM
Kazioo jest offline  

Twoje uprawnienia: