![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.12.2008
![]() |
Płyta cd z danymi widziana jako vcd
Witam !
Mam problem z odczytem danych nagranych na płytach z warstwą AZO w stacjonarnym dvd. Ostatnio nagrałem płytę z filmem o rozszerzeniu avi na płytę Verbatim Medi Disc za pomocą nagrywarki lieon iHAP322. W komputerze płyta działa normalnie ale po włożeniu jej do stacjonarnego odtwarzacza na ekraniku dvd pokazuje się napis vcd a ekran pozostaje czarny. Do tego w głośnikach słychać trzeszczenie podobne do tego jak po włożeniu płyty z mp3 do zwykłego odtwarzacza cd który nie czyta mp3. Myślałem, że to wina tych płyt więc nagrałem ten sam film na Verbatim Crystal super azo dl+ za pomocą tej samej nagrywarki i dalej to samo. Zmieniłem taktykę i włożyłem starą nagrywarkę liteona ltr-52327s nagrałem film na Verbatima Medi Disc i dalej to samo ![]() Ostatnio nagrałem ten sam film na tych 2 nagrywarkach na najzwyklejszym cd verbatima (extra protection) i w odtwarzaczu działa normalnie ![]() Nie mam pojęcia co jest grane filmy które nagrywałem na verbatim crystal super azo rok czy kilka lat temu działają bez zarzutu a te które nagrywam ostatnio odczytuje mi jako vcd ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Za pomoca jakiego programu nagrywasz te plyty i napisz dokladnie co robisz podczas ustawien nagrywania
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Płyty nagrywałem programem CDBurnerXP 4.2.7.1801 oraz Nero 6 dokładnego numerka nie pamiętam bo już go wywaliłem. W CDBurnerXp nagrywam na standardowych ustawieniach jako dysk z danymi a w Nero też dysk z danymi tylko trochu pozmieniałem ustawienia, jak pamiętam ustawiłem iso9660+joilet oraz iso poziom 1 nagrywałem z prędkościami 16x oraz 24x.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
A ten odtwarzacz czyta divx ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Oczywiście czyta. Zapomniałem dopisać, że dzisiaj nagrałem płytę cd ze zdjęciami też czyta ją jako vcd, była to płyta Verbatim Medi Disc. Cały problem wygląda tak jak by czytał vcd tylko przy płytach z warstwą AZO, ale nagranych ostatnimi czasy bo AZO z poprzednich lat czyta normalnie zdjęcia jak i filmy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Włożyłem nagrywarkę do innego PC i dalej to samo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Płyta CD RW KONTRA wieża | romangos | Napędy optyczne CD | 6 | 11.01.2004 11:49 |
uszkodzona płyta cd | kari. | Off topic | 2 | 16.11.2003 11:40 |
Zabezpieczona płyta Audio Cd tzw Enhanced CD | beaviso | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 4 | 31.07.2003 11:32 |
MP3 jako VCD ??? | tezer | DVD-Video | 2 | 06.01.2003 08:01 |
Montowanie .iso jako hdd a nie cd | Konlin | Napędy optyczne CD | 2 | 13.11.2002 14:18 |