![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.09.2007
![]() |
Błedy po nagraniu plyty
Witam
Jestem tu nowy i nigdzie nie moglem znalezc odpowiedzi na moje pytanie. Otoz chcialem sie dowiedziec co oznaczaja bledy PI ERRORS i PI FAILURES. Te niebieskie i zolte podczas testowania programem nero cd dvd speed oraz co to jest jitter. Chcialem tez zapytac jaki powinien by optymalny stosunek tych bledow aby plyty te byly odtwarzane bez problemu, tzn ile tego srednio maksimum i calosc. Jak to powino wygladac aby moj bardzo czuly na bledy odtwarzacz dvd nie przycinal?? PS. Jak zmniejszyc predkosc nagrywania do 2,4 bo ja mam minimalnie 4X i mnie nie mozna?? Z gory dzili za odpowidzi na moje pytania Pozdro |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Najpierw zajrzyj do FAQ, pozniej pytaj http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=67090
Wolniej nie znaczy lepiej i aby dane byly dobrze odczytywane potrzebna jest firmowa plyta np Verbatim, Sony |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.09.2007
![]() |
Dzieki
![]() A czy zasyfiony komp ktory zamula wplywa na jakosc nagranej plytki?? Po przeinstalowaniu windowsa nagrywarka lepiej pali?? |
![]() |
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Nie, zasyfiony system raczej nie ma wp***322;ywu na jako***347;***263; nagranej plyty, chyba ze dysk jest tak pofragmentowany ze nie jest w stanie dac odpowidnie ilosci danych podczas zapisu wtedy jakosc moze sie pogorszy***263; no i oczywi***347;cie czas zapisu ale sa to raczej ekstremalne przypadki, a pogorszenie jaklosci bedzie znikome poniewa***380; nagrywarki posiadaj***261; systemy ochrony zapisu
|
![]() |
![]() |
|
|