Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   Płyta DVD+R i spirytus (https://forum.cdrinfo.pl/f28/plyta-dvd-r-spirytus-54939/)

Versegv 09.08.2005 22:42

Płyta nie podniosła się. Uszkodzenia na niej były trwałe, nie mogłem ich zmyć. Pozbyłem się już tego nośnika :) Następnym razem będę się głęboko zastanawiał nad kupnem Sony..

PS. Dzisiaj kupiłem 10 sztuk DVD+R firmy Dysan. Jak je oceniacie?

slawekj 09.08.2005 22:53

Cytat:

Napisany przez Versegv
PS. Dzisiaj kupiłem 10 sztuk DVD+R firmy Dysan. Jak je oceniacie?

Na jakim nośniku ?

:)

Versegv 09.08.2005 22:56

Cytat:

Napisany przez slawekj
Na jakim nośniku ?

Nie rozumiem pytania. Jeśli chodzi o producenta to CMC Magnetics.

slawekj 09.08.2005 23:00

Cytat:

Napisany przez Versegv
Nie rozumiem pytania. Jeśli chodzi o producenta to CMC Magnetics.

To zły wybór.
Dobry to Prodisc DVDVD +RS8X.0104.

Versegv 09.08.2005 23:06

Cytat:

Napisany przez slawekj
To zły wybór.
Dobry to Prodisc DVDVD +RS8X.0104.

Dlaczego zły? Co z nim nie tak?

slawekj 09.08.2005 23:08

Cytat:

Napisany przez Versegv

Nagraj i przetestuj.
Prodisc ma znacznie mniej błędów i jest równomierny od początku do końca.
Daje mniejszy Jitter.

pawelblu 09.08.2005 23:08

Cytat:

Napisany przez Versegv

Nie przesadzalbym tak od razu. DVD+R z CMC sa bardzo przyzwoite. Na wiekszosci nagrywarek nagrywaja sie calkiem dobrze.

Versegv 09.08.2005 23:18

Cytat:

Napisany przez slawekj
Nagraj i przetestuj.
Prodisc ma znacznie mniej błędów i jest równomierny od początku do końca.
Daje mniejszy Jitter.

Jak już wspomniałem, moja nagrywarka to NEC ND-3540A, więc nie mam możliwości sprawdzenia błędów Jitter.

slawekj 09.08.2005 23:34

Cytat:

Napisany przez Versegv
Jak już wspomniałem, moja nagrywarka to NEC ND-3540A, więc nie mam możliwości sprawdzenia błędów Jitter.

Ale błędy PI/PIF :taktak:

Versegv 09.08.2005 23:51

Cytat:

Napisany przez slawekj
Ale błędy PI/PIF :taktak:

No właśnie co do tego nie jestem pewien.. kiedy próbuję wykonać jakiś test w Nero CD/DVD Speed lub KProbe napęd jedynie jest rozpędzany, mija chwila i pokazuje wynik, liczba poszczególnych błędów ustawiona na 0. Czyli w ogóle nie wykonuje właściwego testu.. Co jest nie tak?

slawekj 09.08.2005 23:54

Cytat:

Napisany przez Versegv
No właśnie co do tego nie jestem pewien.. kiedy próbuję wykonać jakiś test w Nero CD/DVD Speed lub KProbe napęd jedynie jest rozpędzany, mija chwila i pokazuje wynik, liczba poszczególnych błędów ustawiona na 0. Czyli w ogóle nie wykonuje właściwego testu.. Co jest nie tak?

Jaki bios i sterowniki ?
Nec'iem można testować w Nero. KProbe dla LiteOn'a i jego oem.

Versegv 10.08.2005 00:15

Cytat:

Napisany przez slawekj
Jaki bios i sterowniki ?
Nec'iem można testować w Nero. KProbe dla LiteOn'a i jego oem.

K038
Sterowniki - nie wiem :/

Versegv 10.08.2005 17:48

Cytat:

Napisany przez Versegv
K038
Sterowniki - nie wiem :/

Dzisiaj zmieniłem firmware na 1.01e (+bitsetting) i problem z błędąmi PI/PF wciąż istnieje.. W programie KProbe test jest uruchamiany, napęd jest rozpędzany, a za chwile zatrzymywany tylko po to, żeby w rezultacie dać wyniki w postaci 0. Natomiast w programie Nero CD-DVD Speed w ogóle nie da się tego testu przeprowadzić. Po wybraniu z menu Test jakości dysku... pokazuje się okno testu, natomiast opcja "Początek" jest nieaktywna, jedynie mogę wybrać "Zakończ". Jakieś pomysły?

sonon 12.08.2005 00:28

Cytat:

Napisany przez Versegv
Dzisiaj zmieniłem firmware na 1.01e (+bitsetting) i problem z błędąmi PI/PF wciąż istnieje.. W programie KProbe test jest uruchamiany, napęd jest rozpędzany, a za chwile zatrzymywany tylko po to, żeby w rezultacie dać wyniki w postaci 0. Natomiast w programie Nero CD-DVD Speed w ogóle nie da się tego testu przeprowadzić. Po wybraniu z menu Test jakości dysku... pokazuje się okno testu, natomiast opcja "Początek" jest nieaktywna, jedynie mogę wybrać "Zakończ". Jakieś pomysły?

Możliwe, że masz zbyt starą wersję Nero CD-DVD Speed. Ściągnij najnowszą (programik jest bezpłatny) i sprawdź, czy nadal test jest niedostępny.

Versegv 12.08.2005 01:37

Cytat:

Napisany przez sonon
Możliwe, że masz zbyt starą wersję Nero CD-DVD Speed. Ściągnij najnowszą (programik jest bezpłatny) i sprawdź, czy nadal test jest niedostępny.

Dzięki za pomoc! Problem rozwiązany!
Przeprowadziłem test na jednej z pierwszych nagranych tą nagrywarką płyt. Oto i on:
http://85.219.150.93/~fazi/Snap1.jpg
Jak oceniacie taki rezultat? Dobra jakość nagrania?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:47.