Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.07.2008, 23:47   #16
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Krzys102 Podgląd Wiadomości
Czy LG to zła marka? Uważam że LG to dobra firma i robi dobre urządzenia, tym bardziej model ten był w czołowej 5-tce Waszego rankingu (Kiedy ankieta była na stronie głównej). Chyba tysiąc osób nie może się mylić.

Wypraszam sobie takie teksty. Tak możesz się zwracać do swojego rówieśnika. Troszeczkę szacunku się należy. Mam problem i szukam pomocy, jeśli nie masz nic do powiedzenia to lepiej nie zabieraj głosu. Mówisz, zmień płyty. Dobrze, zmienię, zainwestuję znów 50zł i potem płytki znów zaczną mi padać? I co wtedy panie "mądraliński" powiesz?

Dziękuję za komplement, zawsze staram sie dążyć do sedna sprawy i z rozwagą analizować każdy problem.
A, te tysiąc osób, to co zespół nieomylnych?

Mój wiek jest podany w moim profilu, Twojego nie znam, więc...

Twój problem został rozwiązany przez innych użytkowników w poprzednich postach, tylko Ty kolego, albo nie chcesz ich posłuchać, albo...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.07.2008, 00:30   #17
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tysi***261;c os***243;b mo***380;e si***281; myli***263;, i to bardzo.

forum, by do nich nie nale***380;e***263;.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2008, 22:07   #18
mkkot
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.01.2007
mkkot zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Koledzy mają na myśli, że LG nie robi testów.

Oczywiście też polecam zmienić płyty, Platinum to nie jest najtrwalszy nośnik. LG H55N to też nie najlepsza nagrywarka, ale taka zła to ona nie jest. Również proponuję ustawić szybkość nagrywania na 8x.

A teraz zasadnicze pytania: czy płyty nie leżą na słońcu? Jak działają w innych czytnikach?
mkkot jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2008, 22:13   #19
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Tysiąc osób może się mylić, i to bardzo.

forum, by do nich nie należeć.
Tysiac moze sie mylic, ja nie
LG to sa calkiem niezle nagrywarki.
Nie warto wywolywac III Wojny Forumowej na temat LG
Platinium sa be.
Verbatimy i Sony sa cacy.
Idzcie na piwo.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2008, 09:24   #20
basic
Data rejestracji: 06.07.2008
basic w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry Problem z płytami DVD-RW

Ja też mam problem Choć nieco inny, lecz też nie widzę rozwiązania. Nagrałam płytkę DVD-RW wielosesyjnie (Nero 8.0 trial ). Gdy chcę dograć filmy, program wskazuje że płytka jest DVD-ROM i nie chce nic dograć. Jak to możliwe, czy coś zrobiłam źle? Użyłam opcji: nagraj DVD z danymi i włączyłam opcję dysk wielosesyjny. Płyty RW mozna nagrywać ok. 1000 razy, tak wyczytałam w necie. Nero jej wogóle teraz nie widzi. Sprawdziłam ją też Ashampoo Burning Studio-ten program też płytki nie widzi (czyli nie pokazuje co na niej jest i ile zajmuje miejsca), informuje mnie tylko ,że to nieodpowiednia płyta do użycia, że to płyta DVD-ROM nie DVD-RW. usunąć z niej też nic nie chce Czy ja czegoś nie rozumiem? Uprzejmie proszę o pomoc, mój mail to:sadlikb@poczta.fm . Pozdrawiam Basia
basic jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2008, 10:41   #21
yahol
Głupi Yasio

yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
1. Nero 8 - to nie jest dobry program (w kazdym razie JA go nie polecam, szczegolnie trial (dlaczego trial? a nie full 7)
2. DVD-RW padaja jak muchy na jesieni. Ich konstrukcja jest taka
3. Jezeli masz jakikolwiek program do kopiowania, klonowania, przegrywania plyt wylacz ukrywanie ATIP bylo o tym tysiac razy.
4. sprawdz plytke w innym kompie.
5. nie nagrywaj wielosesyjnych DVD-RW (celowosc takiego postepowania jest dla mnie zagadka, przy obecnej cenie plyt DVD, kupowanie zawodnej, wielokrotnie drozszej plyty DVD-RW mija sie z celem)
5. jezeli juz musisz, sprawdz czy nagrywarka obsluguje DVD-RAM, kup jedna plyte (ok. 20 zl) i bedziesz miala spokoj na kilka lat.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Stary 07.07.2008, 22:59   #22
mkkot
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.01.2007
mkkot zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
1. Nero 8 - to nie jest dobry program (w kazdym razie JA go nie polecam, szczegolnie trial (dlaczego trial? a nie full 7)
Ja mam co prawda DVD+RW, ale mi nie padają tak łatwo. Ale fakt, zawsze trzeba to przewidzeć. Dlatego paragon ze sklepu mam włożony między okładkę a plastik i zawsze z niego korzystam, gdy płyta przestaje się nadawać do użytku. Polecam, w końcu paragon to 2 lata z tytułu niezgodności towaru z umową.
mkkot jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2008, 23:53   #23
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jak by tak wszyscy trzymali te paragony i z nich korzystali reklamuj***261;c, to te p***322;ytki musia***322;yby kosztowa***263; 3x tyle.
A wtedy, kto wie, mo***380;e znowu sta***322;y by si***281; zno***347;ne jako***347;ciowo

Na szcz***281;***347;cie dla producent***243;w i importer***243;w tego ch***322;amu, ludziom gin***261; te paragony itp kwity, albo odpuszczaj***261; jazdy za, w sumie, groszowe sprawy.
Stary 08.07.2008, 08:06   #24
basic
:) co to jest"wylacz ukrywanie ATIP"

Cytat:
3. Jezeli masz jakikolwiek program do kopiowania, klonowania, przegrywania plyt wylacz ukrywanie ATIP bylo o tym tysiac razy.
4. sprawdz plytke w innym kompie.
5. nie nagrywaj wielosesyjnych DVD-RW (celowosc takiego postepowania jest dla mnie zagadka, przy obecnej cenie plyt DVD, kupowanie zawodnej, wielokrotnie drozszej plyty DVD-RW mija sie z celem)
5. jezeli juz musisz, sprawdz czy nagrywarka obsluguje DVD-RAM, kup jedna plyte (ok. 20 zl) i bedziesz miala spokoj na kilka lat.

Dzięki za odpowiedź
. Zmieniłam Nero 8 trial, jak radziłeś. Mam teraz Ashampoo Burning Studio. Na czym polega opcja wyłącz ukrywanie ATIP i gdzie to wyłączyć? Z góry thx za odp.
Stary 08.07.2008, 09:09   #25
Grześiu748
Spamerzyna

Data rejestracji: 24.09.2006
Grześiu748 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Masz mo***380;e Alcohola 120***37;
Grześiu748 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.07.2008, 21:01   #26
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez basic Podgląd Wiadomości
[...] Na czym polega opcja wyłącz ukrywanie ATIP i gdzie to wyłączyć? Z góry thx za odp.
Szukaj na forum.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.07.2008, 23:12   #27
basic
DVD-RW

Cytat:
Napisany przez Grześiu748 Podgląd Wiadomości
Masz może Alcohola 120%
Tak, mam alcohola, ale co to ma do rzeczy?
Stary 09.07.2008, 00:01   #28
yahol
Głupi Yasio

Wiec wlasnie w Alcoholu 120***37; wylacz ukrywanie ATIP.
Wlasnie to zostalo napisane.

Nie mam A120% wiec ci screena nie zapodam
Stary 09.07.2008, 09:39   #29
basic
Cytat:
Wiec wlasnie w Alcoholu 120% wylacz ukrywanie ATIP.
Wlasnie to zostalo napisane.

Nie mam A120% wiec ci screena nie zapodam
Ja to rozumiem tylko jak to zrobić , krok po kroku? Jestem początkująca, wybacz ( Screen to chyba zrzut obrazu, tak? )Tylko jak wejść w te opcje, by wyłączyć ukrywanie ATIP?Mam alcohol 52%, nie 120%, lecz to pewnie nie ma znaczenia
Stary 09.07.2008, 13:23   #30
Agusia
forumholiczka
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.11.2004
Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Prosz***281;, poczytaj i zastosuj
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/opis-...ol/strona7.php

Twoje uprawnienia: