![]() |
Cytat:
Mój wiek jest podany w moim profilu, Twojego nie znam, więc...:> Twój problem został rozwiązany przez innych użytkowników w poprzednich postach, tylko Ty kolego, albo nie chcesz ich posłuchać, albo...:sciana: |
Tysi***261;c os***243;b mo***380;e si***281; myli***263;, i to bardzo.
:czytaj: forum, by do nich nie nale***380;e***263;. :fiu: |
Koledzy mają na myśli, że LG nie robi testów.
Oczywiście też polecam zmienić płyty, Platinum to nie jest najtrwalszy nośnik. LG H55N to też nie najlepsza nagrywarka, ale taka zła to ona nie jest. Również proponuję ustawić szybkość nagrywania na 8x. A teraz zasadnicze pytania: czy płyty nie leżą na słońcu? Jak działają w innych czytnikach? |
Cytat:
LG to sa calkiem niezle nagrywarki. Nie warto wywolywac III Wojny Forumowej na temat LG :) Platinium sa be. Verbatimy i Sony sa cacy. Idzcie na piwo. |
Problem z płytami DVD-RW
Ja też mam problem ??? Choć nieco inny, lecz też nie widzę rozwiązania. Nagrałam płytkę DVD-RW wielosesyjnie (Nero 8.0 trial ). Gdy chcę dograć filmy, program wskazuje że płytka jest DVD-ROM i nie chce nic dograć. Jak to możliwe, czy coś zrobiłam źle? Użyłam opcji: nagraj DVD z danymi i włączyłam opcję dysk wielosesyjny. Płyty RW mozna nagrywać ok. 1000 razy, tak wyczytałam w necie. Nero jej wogóle teraz nie widzi. Sprawdziłam ją też Ashampoo Burning Studio-ten program też płytki nie widzi (czyli nie pokazuje co na niej jest i ile zajmuje miejsca), informuje mnie tylko ,że to nieodpowiednia płyta do użycia, że to płyta DVD-ROM nie DVD-RW. usunąć z niej też nic nie chce :( Czy ja czegoś nie rozumiem? Uprzejmie proszę o pomoc, mój mail to:sadlikb@poczta.fm . Pozdrawiam Basia
|
1. Nero 8 - to nie jest dobry program (w kazdym razie JA go nie polecam, szczegolnie trial (dlaczego trial? a nie full 7)
2. DVD-RW padaja jak muchy na jesieni. Ich konstrukcja jest taka :) 3. Jezeli masz jakikolwiek program do kopiowania, klonowania, przegrywania plyt wylacz ukrywanie ATIP bylo o tym tysiac razy. 4. sprawdz plytke w innym kompie. 5. nie nagrywaj wielosesyjnych DVD-RW (celowosc takiego postepowania jest dla mnie zagadka, przy obecnej cenie plyt DVD, kupowanie zawodnej, wielokrotnie drozszej plyty DVD-RW mija sie z celem) 5. jezeli juz musisz, sprawdz czy nagrywarka obsluguje DVD-RAM, kup jedna plyte (ok. 20 zl) i bedziesz miala spokoj na kilka lat. |
Cytat:
|
Jak by tak wszyscy trzymali te paragony i z nich korzystali reklamuj***261;c, to te p***322;ytki musia***322;yby kosztowa***263; 3x tyle.
A wtedy, kto wie, mo***380;e znowu sta***322;y by si***281; zno***347;ne jako***347;ciowo :hmm: Na szcz***281;***347;cie dla producent***243;w i importer***243;w tego ch***322;amu, ludziom gin***261; te paragony itp kwity, albo odpuszczaj***261; jazdy za, w sumie, groszowe sprawy. |
:) co to jest"wylacz ukrywanie ATIP"
Cytat:
Dzięki za odpowiedź . Zmieniłam Nero 8 trial, jak radziłeś. Mam teraz Ashampoo Burning Studio. Na czym polega opcja wyłącz ukrywanie ATIP i gdzie to wyłączyć? Z góry thx za odp. |
Masz mo***380;e Alcohola 120***37;
|
Cytat:
|
DVD-RW
Cytat:
|
Wiec wlasnie w Alcoholu 120***37; wylacz ukrywanie ATIP.
Wlasnie to zostalo napisane. Nie mam A120% wiec ci screena nie zapodam :) |
Cytat:
|
Prosz***281;, poczytaj i zastosuj
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/opis-...ol/strona7.php |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:59. |