![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.11.2005
![]() |
![]()
Witam.
Ciekawa sprawa. Kolega kupił płytkę blupop DVD-R 4X max za 95groszy i powiedział ze mam mu wypalić film. Biorę płytkę do ręki patrzę na nadruk a spod niego przebija znajoma faktura. Faktura płytki Verbatim Digital Movie (były takie fajne niektórzy pewnie znają w dużym pudełku przezroczystym wielkości takiej jak dvd z filmami oryginalne i nadrukiem imitującym szpulę taśmy filmowej) postanowiłem sprawę zbadać jako że jestem dociekliwy. Nagrałem koledze co chciał na mojej płytce a blupop-a zostawiłem do testów. Zacząłem się dokładnie przyglądać nadrukowi pod różnymi kontami i dostrzegłem zarys charakterystycznego logo verbatima jakież było moje zdziwienie kiedy po zeszlifowaniu warstwy nadruku papierem ściernym (tak wiem wariat ze mnie ![]() Czyżby można było mieć dobre płytki za małe pieniądze ? Można je łatwo rozpoznać ponieważ na środku widoczny jest fragment niezadrukowanej "starej" etykiety która jest zrobiona taką sama farbą jak na wspomnianych verbatimach. Płytki są 4X maks ale jak dla mnie to raczej zaleta niż wada. Płyty która miałem od kolegi nie wypaliłem poprawnie ale to dlatego że dość mocno ją podrapałem od spodu przy szlifowaniu :/ Jutro idę kupić parę sztuk więc porobię testy. Co wy na to ? Dowody na fotce ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Obecnie coraz czesciej spotykane. To czego nie przyjal Verbatim (nie spelnialo jakis tam warunkow - nie wiem dokladnie jakich - nie znam sie tak bardzo) przyjmuje Blupop oczywiscie w odpowiednio nizszej cenie.
To samo jest w przypadku Extreme 4x. Czy to oznacza ze sa to dobre plytki - dla mnie to za duzo powiedziane. Po prostu mozna dobrze trafic, ale mozna tez trafic taka plytke z ktorej to powodu to juz wlasnie Blupop, a nie jeszcze Verbatim. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 30.11.2005 o godz. 22:57 |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2003
![]() |
Ja dziśiaj nabyłem takiego blupopa drogą kupna i zrobiłem mały teścik. Oto on.
Nagrywana x4. Ostatnio zmieniany przez panTOMas : 01.12.2005 o godz. 00:19 |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#5 |
ze Stumilowego Lasu
Data rejestracji: 06.11.2003
![]() |
Tak z pół roku temu kupiłem dla sprawdzenia 3 dvd+r blupop'a - niestety żaden verbatim spod spodu nie wyłaził ;P
Niestety gdyż pierwsza 'rozwarstwiła' mi się w rękach na szczęście przed włożeniem do nagrywarki, druga w ogóle się ie nagrała, trzecia o dziwo tak, ale w dużą ilością PIF. Od tamtej pory trzymam się z dala od takich wynalazków. Pozdrawiam eyeore
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.01.2005
![]() |
Fajne są te przedruki płyt
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.12.2005
![]() |
![]()
drogo coś te płytki kupujecie..Blupopa mam na myśli..looknijcie na www.cdr-nosniki.pl w cennik hurtowy...cenka rewelacja jak dla mnie....ciekawe tylko jaką ilość trzeba wziąść żeby taką cenę dostać....no i przesyłka jeszcze, ale coś mi się po głowie szwęda, że i tak się opłaci
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.02.2005
![]() |
Zakupiłem dzisiaj parę sztuk tych DVD+R BLUPOP i zrobiłem teścik.
Bez rewelacji. Dodam tylko, że cena za szt - 0,78zł Ostatnio zmieniany przez ryba120 : 04.01.2006 o godz. 23:53 |
![]() |
![]() |
|
|