![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
PROBLEM z AUTOSTARTEM.....
od pewnego momentu zauważyłem, że po włożeniu płyty do napędu nie otwiera się jej zawartość automatycznie jak to bywało kiedyś (oczywiście w przypadku tych samych płyt ). Co spowodowało tą zmianę i w jaki sposób przywrócić autostart.
Nie wiem czy używam prawidłowego słownictwa ponieważ nie siedzę zbyt głęboko w temacie komputerów. PROSZĘ O POMOC !!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
W przypadku Windows 98 => prawym klawiszem myszy MÓJ KOMPUTER -> wybrać WŁAŚCIWOŚCI -> następnie zakładka MENADŻER URZĄDZEŃ -> znaleźć CDROM - i kliknąć na odpowiedni napęd (ten który zazwyczaj używasz - albo po po kolei każdy) -> następnie WŁAŚCIWOŚCI - i sprawdzić czy zaznaczona jest opcja - AUTOMATYCZNE POWIADAMIANIE O WKŁADANIU - jeśli nie to zaznaczyć ją i OK, a jeśli nawet jest, to dla pewności odznaczyć i zaznaczyć ponownie - a następnie OK. Podejrzewam, że w Windows XP jest analogicznie. Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w winxp (2k3 itp) prawy klik na ikonie napedu (np w exploratorze windows albo w totalcommanderze albo czymkolwiek) i wlasciwosci
druga zakladka to autoodtwarzanie - wybierasz ustawienia dla poszczegolnych rodzajow plyt i juz jak chcesz zedytowac dostepne opcje (np dodac jakies programy do listy) to uzyj darmowego microsoftowego tweakui |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
dzięki za pomoc !
|
![]() |
![]() |
|
|