![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
programm€r
Data rejestracji: 26.11.2004
![]() |
Problem z CD-Audio
Mam problem z pewną płytą z muzyką. Kiedy słucham jej na discmanie/kompie/stacjonarnym DVD itp. wszystko gra. Ale kiedy wrzucam ją do swojej wieży to płyta nie chce grać poprawnie dłużej niż 5 sekund (czasami nawet tyle nie wytrzyma). Przeskakuje o 10-15 sek w przód albo w tył. Problem występuje tylko na tej wieży (ale inne płytki chodzą na niej jak trzeba). Płyta była nagrana nagrywarką LG (nie pamiętam jaki model, bo już jej nie mam). Nie ma zbyt wielu zarysowań. Wykonałem w nero testy na mojej nagrywarce (liteon sohw 1633). Płyta prawdopodobnie (?) była nagrywana prędkościa 8x. Wyniki testów poniżej.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja też mam taki probiem:
mam marną płytę, marnie nagraną, na marnym nośniku i marną nagrywarką. i co ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
programm€r
Data rejestracji: 26.11.2004
![]() |
Napiszę jeszcze że to jest esperanza cd-r 700mb oznaczona 56x. Mam też inny problem z innym CD-audio - nie chodził z płytki na której go dostałem, więc przy użyciu kompa nagrałem to jeszcze raz (na esperanzie) - nie poszło. Użyłem jeszcze TDK i Verbatima i jakbym się nie starał, wieża prawie nigdy ich nie chce zobaczyć. Jak je wykryje to odtwarzanie idzie bez problemu, ale trzeba płytkę co chwila z napędu wyjmować i tak dopiero za 10 razem wchodzi.
|
![]() |
![]() |
|
|