Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.07.2005, 19:01   #1
programmer
programm€r

Data rejestracji: 26.11.2004
programmer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z CD-Audio

Mam problem z pewną płytą z muzyką. Kiedy słucham jej na discmanie/kompie/stacjonarnym DVD itp. wszystko gra. Ale kiedy wrzucam ją do swojej wieży to płyta nie chce grać poprawnie dłużej niż 5 sekund (czasami nawet tyle nie wytrzyma). Przeskakuje o 10-15 sek w przód albo w tył. Problem występuje tylko na tej wieży (ale inne płytki chodzą na niej jak trzeba). Płyta była nagrana nagrywarką LG (nie pamiętam jaki model, bo już jej nie mam). Nie ma zbyt wielu zarysowań. Wykonałem w nero testy na mojej nagrywarce (liteon sohw 1633). Płyta prawdopodobnie (?) była nagrywana prędkościa 8x. Wyniki testów poniżej.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problem z CD-Audio-ekran_na_koniec.jpg  
programmer jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.07.2005, 19:46   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja też mam taki probiem:

mam marną płytę, marnie nagraną, na marnym nośniku i marną nagrywarką.

i co
ed hunter jest offline  
Stary 26.07.2005, 23:27   #3
programmer
programm€r

Data rejestracji: 26.11.2004
programmer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napiszę jeszcze że to jest esperanza cd-r 700mb oznaczona 56x. Mam też inny problem z innym CD-audio - nie chodził z płytki na której go dostałem, więc przy użyciu kompa nagrałem to jeszcze raz (na esperanzie) - nie poszło. Użyłem jeszcze TDK i Verbatima i jakbym się nie starał, wieża prawie nigdy ich nie chce zobaczyć. Jak je wykryje to odtwarzanie idzie bez problemu, ale trzeba płytkę co chwila z napędu wyjmować i tak dopiero za 10 razem wchodzi.
programmer jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: