![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.10.2008
![]() |
Nagrane Płyty są czyste po 2 latach!
Siema. Mam pewien problem, nagrywam na programie dvd movie factory 6 i na nagrywarce plextor 716 a. Jakies 2 lata temu nagralem Slub dla klientow na plytach tdk DVD-R. Dzisiaj przychodza klienci i mowia ze nagle zniklo wszystko ? hehe wa***322;ek .. S***322;yszalem ze jakies 2 lata temu byla wadliwa porcja plyt wrzuconych na rynek! Czy istnieje jakas mozliwosc odzyskania tych danych z plyt? Prosze bardzo o pomoc!
Ostatnio zmieniany przez Azikos : 29.10.2008 o godz. 18:51 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuj IsoBuster lub CDRoller może coś zobaczą?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to ja.... ide przejrze***263; moje p***322;yty z kamery
z TDK zosta***322;y tam chyba tylko scratchproofy ale... kto wie.... spr***243;buj nap***281;dem samsunga |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
W sumie to dziwne troche - mi ani jedna TDK jeszcze nie padla - maja przynajmniej po 4lata albo i po 5. Uzywane codziennie i jakos nic sie nie dzieje. sa takie co kilka razy na tydzien nawet leca ( sasiedzi - nie wiem czemu jakos z Vizzem mi sie skojarzylo) Moze to zaslugo 812@832 kurde mam go do dzis - co prawda czyta tylko DVD, ale do CD mam cos innego. Inna sprawa ze od tamtych swietnych czasow TDK juz u mnie nie zagoscilo
|
|
|
|
#5 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
![]() A co z pr***243;bami samodzielnego odzyskania, programy zosta***322;y podane? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
To czyli waszym zdaniem nie ma mozliwosci?? ... Znalazlem firme ktora odzyskuje dane .. ale za plytke chca 300-500 zl ! Nie ma jakis progsow ktore odzyskaja dane z tego?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Dobrze by by***322;o spr***243;bowa***263; t***261; nagrywark***261;, na kt***243;rej p***322;yty zosta***322;y nagrane, je***347;li jeszcze jest dost***281;pna... Tym bardziej, ***380;e to Plextor i to produkowany za tych "lepszych" czas***243;w...
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
Daj nam te plytki to sie pobawimy
|
|
|
|
#9 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Sprawdza***322;em programami isobuster,cdroller ... Probowalem do stacjonarnego DVD i tez nic! Wkladam do odtwarzacza i win widzi jako czysta plyte !
Wiec raczej sie nic nie da!danych! Cytat:
Moze ktos zna jeszcze bardziej profesionalne programy do odzyskiwania |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Cytat:
*nie gwarantuje że dane będą odczytywalne w części lub /i w całości po pewnym czasie bla bla bla
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Troszke ten temat mnie zaskoczył. Nie wiedziałem, że płyty moga działać tylko jakiś okres czasu. Obecnie nagrywan moje stare VHS-y na płyty DVD - różne i obawiam sie o ich los. Co bedzie za kilka lat jak zechce obejrzeć jakis film? Co proponujecie abym nie został niemile zaskoczony? Jakich płyt najlepiej mam używać i czy istenieje jakiś rankig płyt?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Istnieje taki ranking, i to nawet w tym dziale.
![]() Najlepiej (moim zdaniem) wypał na kilku różnych nośnikach + backup na DVD-RAM i HDD. ![]() Oczywiście wiąże się to z kosztami - pytanie na ile wyceniasz wartość filmów zapisanych na VHS.
|
|
|
|
#13 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Dzieki za odpowiedź. Nie chciałbym trzymać moich filmów na HD. Jednoczesnie chcę aby przynajmniej aby oryginał był bezpieczny przez np 10 lat, bo i tak robie druga kopię.![]() Szukam więc w tym dziale, ale jak na razie to każdy ma inne prefernecje i dalej nic nie wiem.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
HDD i tak jest najtanszym nosnikiem do archwizacji
duuuuzo tanszym niz DVD wiec do bacupow jak najbardziej wskazany przeciez nikt nie kaze trzymac swoich filmow na HDD z kompa mozna wazne dane nagrac na HDD podpiananny kabelkiem i wrzucic go do sejfu/pawlacza/piwnicy zaleznie od wartosci danych jak cos na plycie padnie - wyciagamy i robimy kopie...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Może to i dobry pomysł. Muszę się nad tym zastanowić. Tylko co będzie z dyskami np. za 10 lat? Wczesniej były ATA teraz SATA itd. Jak kiedyś kupię kolejną płyte główną to się okaże, że nie obsługuje ona mojego dysku HDD. Chyba, że bedę przegrywał dysk na nowy model. przy jego wymianie.W takim razie jeszcze jedno pytanko - co z trwałością dysków HDD? Czy one też się w jakiś sposób starzeją? W jaki sposób je nejlepiej przechowywać abym po kilku latach mógł odpalić takiego staruszka? |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Płyty LightScribe już są a nagrywarki ? | tstanczyk | Napędy optyczne CD | 15 | 28.04.2005 19:17 |
| Pranie #@$%*& ! | mr_spock | Off topic | 55 | 06.09.2004 13:01 |
| 9 11 | Air | Off topic | 18 | 06.07.2004 23:38 |
| Pojęcia z sieci p2p (filmy) | Jabba the Hutt | Off topic | 14 | 22.06.2004 20:00 |