Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.08.2005, 21:46   #1
Slobodan
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.08.2005
Slobodan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Pytań pare ...

A więc Serdecznie Witam Fomurowiczów

Nagrywarke posiadam już jakiś czas 2 lata bedzie , nigdy nie zastanawialem sie jaka plyte kupuje , prawde mowiac myslalem ze sie malo czym roznia a najbardziej cena ;-)

Moje pytania brzmia

Jaka najlepiej kupic plytke do archiwizowania zdjec z cyfrówki ? Tak aby za lat 50 wlozywszy ja do cd mogl sobie je obejrzec bez zadnych przykrych niespodzianek ;-) ??

Co oznaczaja te wykresy w KProbe C1 i C2 ??

Ostatnio wlozylem plytke na jednym oscylowalo w granicach 700 na drugim tez , i jaka jest Norma takiego wykresu ?!

Jaka jest najbardziej optymalna predkosc nagrywania ?? Mam Lite-on'a 32 12 40

No i to tyle , wiem ze bylo juz napewno na ten temat na tym forum , ale nie latwo jest sie dokopac do interesujacych mnie zagadnien , poniewaz niektoree tematy maja po 32 strony i sa dla mnie niekiedy malo zrozumiale ...

Pozdrawiam i czekam na odpwoedz :-)

A no i z opcja szukaj tez nie jest tak łatwo ;-)
Slobodan jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.08.2005, 23:22   #2
uuk81
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.06.2005
uuk81 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Eh, sam jeszcze nie tak dawno zadawałem podobne pytania, tyle,że o DVD Jak nagrywałem CD na moim kochanym starym Plexie, to się testami nie przejmowałem Metodą prób i błędów dobrałem sobie płytki TDK 700 MB d-view up to 52x i nie narzekałem Jeszcze mi ich trochę zostało Ad rem:
a) chyba nikt Ci nie zaręczy, że za 50 lat odczytasz płytkę CDR, a może nie będziesz miał na czym
b) błędów C2 ma nie być w ogóle (tak przy okazji dla bart_3d )
c) prędkość dobierałem według wskazań Nero, jeśli pozwalał na maxa, to dawałem maxa, który i tak był dużo niższy niż 52x Pozdro

PS. Jeśli miałbyś ochotę - poczytaj cierpliwe odpowiedzi bart_3d na moje pytania odnośnie interpretacji testów
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=53717
uuk81 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: