![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.08.2005
![]() |
![]()
A więc Serdecznie Witam Fomurowiczów
Nagrywarke posiadam już jakiś czas 2 lata bedzie , nigdy nie zastanawialem sie jaka plyte kupuje , prawde mowiac myslalem ze sie malo czym roznia a najbardziej cena ;-) Moje pytania brzmia Jaka najlepiej kupic plytke do archiwizowania zdjec z cyfrówki ? Tak aby za lat 50 wlozywszy ja do cd mogl sobie je obejrzec bez zadnych przykrych niespodzianek ;-) ?? Co oznaczaja te wykresy w KProbe C1 i C2 ?? Ostatnio wlozylem plytke na jednym oscylowalo w granicach 700 na drugim tez , i jaka jest Norma takiego wykresu ?! Jaka jest najbardziej optymalna predkosc nagrywania ?? Mam Lite-on'a 32 12 40 No i to tyle , wiem ze bylo juz napewno na ten temat na tym forum , ale nie latwo jest sie dokopac do interesujacych mnie zagadnien , poniewaz niektoree tematy maja po 32 strony i sa dla mnie niekiedy malo zrozumiale ... Pozdrawiam i czekam na odpwoedz :-) A no i z opcja szukaj tez nie jest tak łatwo ;-) ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.06.2005
![]() |
Eh, sam jeszcze nie tak dawno zadawałem podobne pytania, tyle,że o DVD
![]() ![]() ![]() ![]() a) chyba nikt Ci nie zaręczy, że za 50 lat odczytasz płytkę CDR, a może nie będziesz miał na czym ![]() b) błędów C2 ma nie być w ogóle (tak przy okazji ![]() ![]() c) prędkość dobierałem według wskazań Nero, jeśli pozwalał na maxa, to dawałem maxa, który i tak był dużo niższy niż 52x ![]() ![]() PS. Jeśli miałbyś ochotę - poczytaj cierpliwe odpowiedzi bart_3d na moje pytania odnośnie interpretacji testów ![]() http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=53717 |
![]() |
![]() |
|
|