![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Calibra is the best!!!
Data rejestracji: 06.07.2004
![]() |
Czy pada mi nagrywarka? (lite-on 1633)
Witam. Do tej pory nie miałem problemów. Co jakiś czas sprawdzałem ile błedów robi mi nagrywarka nagrywając płyty. Niedawno chciałem powtórnie zobaczyć i niewiem czy zaczyna mi padać nagrywarka czy to wina płyt. Wszystkie nagrywane nowym alkoholem prędkośc x4 wszystkie są z obrazów płyt. Moja wypalarka to liteon 1633 z ostatnim biosem (chociaz przed ostatni palił takm samo bo sprawdzałem na sony i verbatimach)
A więc tak. Jako ze zawsze nagrywałem na DVD Verbatimach to miałem taką verbatimke DVD+R 16x (z wierzchu jest jak szpula filmowa Hehe ładnie to wygląda, pakowana była z te grubsze pudełka) ![]() Potem kupiłem Verbatim DVD-R x16 zwykłą srebrną (ze szpindla) ![]() Następnie Sony dvd+r ![]() i dzisiaj TDK DVD+R taką niebieska na szpindlu, i ona mnie rozwaliła. Przeciez niektóre no name mają mniej błedów niż to co wyszło na tej tdk ![]() Dla porównania wrzucam kilka zdjęc nie nagranych na mojej nagrywarce. Jakaś dziwna EXTREME x8 DVD-R (z jak a prędkością nagrywana to nie wiem) Prawie jak TDk :-) ![]() Teraz MAGNETIC DVD-R (co dziwne wyszła dobrze jak verbatim, Hłe hłe przynajmiej tak mi sie wydaje) ![]() i na koniec TDK-R taka sama niebieska jak ta poprzednia tylko że to jest "-" ![]() i jeszzce jedno. Własnie wyciągnąłem płtyke EMTEC nagraną jakieś półtora roku temu na mojej nagrywarce. I................ ![]() I kto mi powie co jest grane. Czy pada mi palnik czy to wina płytek (tej TDK) Kurcze nigdy nie maiłem problemu z płytkami az tu nagle. Fakt nagrywarka juz troszke ma (jakies 2-2,5 roku) ale nagrane na niej może było z 500 płyt wszystkiego. Jesli bym miał nagrywarke do wymiany to jaką kupić (to pisze tak przy okazji i żeby mnie tu nikt nie zjechał żebym sobie poszukał na forum bo na to pytanie nie trzeba odpowiadać) ![]() A może to wina nie nagrywania tylko odtwarzania? Bo Gry które mam na tych płytkach (a sa to kopie zapasowe moich oryginalnych gier w konsoli chodza spoko bez zbędnych zacieć czy przeskakiwań.Dla porównania tutaj wykres z orydinalnej gry Gran Turismo na ps2. (chyba dual layer) Płytka z grą z serii platinum. Niewiem tylko dlaczego pisze ze nagrana 16 stycznia 2007 i że niby nagrana na mojej nagrywarce.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak po jakim***347; czasie pali***322; m***243;j by***322;y nec 3551A
![]() Pomog***322;o zmiana nagrywarki na LiteON 18A1H i pali pienknie
|
|
#3 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O ile dobrze pami***281;tam, na litku skanuje si***281; x4, chocia***380; skany wiele lepsze nie b***281;d***261;.
![]() 1633 ju***380; swoje latka ma, czas jej chyba na zas***322;u***380;on***261; emerytur***281;.
|
|
|
#4 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dla mnie to
|
|