Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.02.2007, 19:03   #1
Jerry from hell
Calibra is the best!!!

Avatar użytkownika Jerry from hell

Data rejestracji: 06.07.2004
Jerry from hell zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy pada mi nagrywarka? (lite-on 1633)

Witam. Do tej pory nie miałem problemów. Co jakiś czas sprawdzałem ile błedów robi mi nagrywarka nagrywając płyty. Niedawno chciałem powtórnie zobaczyć i niewiem czy zaczyna mi padać nagrywarka czy to wina płyt. Wszystkie nagrywane nowym alkoholem prędkośc x4 wszystkie są z obrazów płyt. Moja wypalarka to liteon 1633 z ostatnim biosem (chociaz przed ostatni palił takm samo bo sprawdzałem na sony i verbatimach)

A więc tak. Jako ze zawsze nagrywałem na DVD Verbatimach to miałem taką verbatimke DVD+R 16x (z wierzchu jest jak szpula filmowa Hehe ładnie to wygląda, pakowana była z te grubsze pudełka)

Potem kupiłem Verbatim DVD-R x16 zwykłą srebrną (ze szpindla)

Następnie Sony dvd+r

i dzisiaj TDK DVD+R taką niebieska na szpindlu, i ona mnie rozwaliła. Przeciez niektóre no name mają mniej błedów niż to co wyszło na tej tdk

Dla porównania wrzucam kilka zdjęc nie nagranych na mojej nagrywarce.

Jakaś dziwna EXTREME x8 DVD-R (z jak a prędkością nagrywana to nie wiem) Prawie jak TDk :-)

Teraz MAGNETIC DVD-R (co dziwne wyszła dobrze jak verbatim, Hłe hłe przynajmiej tak mi sie wydaje)

i na koniec TDK-R taka sama niebieska jak ta poprzednia tylko że to jest "-"

i jeszzce jedno. Własnie wyciągnąłem płtyke EMTEC nagraną jakieś półtora roku temu na mojej nagrywarce. I................

I kto mi powie co jest grane. Czy pada mi palnik czy to wina płytek (tej TDK) Kurcze nigdy nie maiłem problemu z płytkami az tu nagle. Fakt nagrywarka juz troszke ma (jakies 2-2,5 roku) ale nagrane na niej może było z 500 płyt wszystkiego. Jesli bym miał nagrywarke do wymiany to jaką kupić (to pisze tak przy okazji i żeby mnie tu nikt nie zjechał żebym sobie poszukał na forum bo na to pytanie nie trzeba odpowiadać)

A może to wina nie nagrywania tylko odtwarzania? Bo Gry które mam na tych płytkach (a sa to kopie zapasowe moich oryginalnych gier w konsoli chodza spoko bez zbędnych zacieć czy przeskakiwań.

Dla porównania tutaj wykres z orydinalnej gry Gran Turismo na ps2. (chyba dual layer) Płytka z grą z serii platinum. Niewiem tylko dlaczego pisze ze nagrana 16 stycznia 2007 i że niby nagrana na mojej nagrywarce.

Jerry from hell jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.02.2007, 19:29   #2
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Tak po jakim***347; czasie pali***322; m***243;j by***322;y nec 3551A

Pomog***322;o zmiana nagrywarki na LiteON 18A1H i pali pienknie
Stary 07.02.2007, 14:39   #3
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
O ile dobrze pami***281;tam, na litku skanuje si***281; x4, chocia***380; skany wiele lepsze nie b***281;d***261;.

1633 ju***380; swoje latka ma, czas jej chyba na zas***322;u***380;on***261; emerytur***281;.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 07.02.2007, 15:07   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dla mnie to
ed hunter jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: