![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
jak nagrac 6,5 GB?
mam pytanko, jak nagrac obraz plyty 6,5 GB? zaznaczam ze to braz gry a nie film.czy tylko na plytach DL moge to nagrac czy istnieje inna opcja?
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.11.2007
![]() |
można jeszcze podzielić plik na 2 i nagrać na dwóch płytach SL.
aby otworzyć obraz trzeba znowu plik połączyć w jeden na dysku twardym kompa i otworzyć z jakiegoś wirtualnego napędu |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
dzieki sliczne ale potrzebuje to na jednej plytce...czyl;i wynika z tego ze tylko plytki DL mi zostaja?
|
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Tak tylko plyty DL
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.11.2007
![]() |
Można jeszcze zrobić z gry tzw. rip, ale jak to nie pytaj bo nie wiem.
Czasem można takie gry pościagać z tąd lub owąd, potrafią być wielokrotnie mniejsze niż oryginał. Polega to mniej wiecej na tym, że taka gra zajmujaca jakąś określoną objetość w celu jej zmniejszenia jest kompresowana, tyle że nie jakimś tam rarem itp. bo to w takim przypadku daje marny efekt, lecz każdy element gry kompresowany jest właściwą dla niego metodą, np. wszystkie dzwięki zawarte w grze (oryginale) zapisane w formacie np .waw są kompresowane do np mp3 - ich pojemność zmniejsza się powiedzmy 10-krotnie, przy np. 1GB dzwięków daje to zysk 900MB, wszystkie textury zapisane w formacie bitmapowym są kompresowane do np. jpg - efekt jak wyżej itd. Wszystkie tak skompresowane komponenty są połączone w jedną całość w taki sposób, że rozpoczęcie instalacji np. gry powoduje automatyczne wypakowanie lub przekonwertowanie wszystkich elementów gry do pierwotnych formatów. Ale to już nie dotyczy forum nagrywania płyt a raczej hackingu, crackingu itp. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
|
|