![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2006
![]() |
problem z filmem na DVD-RW (8 cm) - jak odzyskać dane ???
Byłem nieszczęśliwym posiadaczem kamery DVD Samsung VP-DC 161. Nagrywałem cały dzień podczas wycieczki. Na noc podłączyłem kamerę do ładowania. Na drugi dzień chciałem rozpocząć dalej nagrywanie ale kamera poinformowała mnie, że nośnik jest pusty i zaproponowała formatowanie. Nic nie dały kolejne próby uruchomienia nagrania. Przełożyłem płytę na drugą stronę i dalej już normalnie nagrywała. Po powrocie do domu próbowałem odzyskać cokolwiek w płyty takimi programami jak: Isobuster, Infadyne, Bad copy Pro, DiscInternals, CD DVD Data Recovery, CDroller Fobo dvdcd Data fecovery niestety bez efektu. Jedynie Bad Copy pro pokazał, że istnieje 1 ścieżka zapisu o wadze 1336MB (mam nadzieję że to są te dane). A Isobuster wyświetlił, że ostatni sektor jest uszkodzony (ale taki komunikat pojawił się tylko raz - kolejne analizy płytki nic nie wykazywały). Proszę o poradę co można zrobić domowym sposobem jeszcze i jakim programem. Myślałem o próbie zamknięcia sesji, usunięcia złego sektora ale nie znalazłem w necie żadnego tego typu programu. Proszę o pomoc każdy pomysł jest na wagę złota .. ![]() nie chcę zamykać multisesji dogrywając kolejny plik bo boję się całkiem utracić dane więc to ostateczność ![]() Pozdrawiam Odpisz |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Na pocz***261;tek:
Witam na forum ![]() A teraz mniej przyjemna sprawa... ![]() hmmm, z tego co opisa***322;e***347;, to przykro mi ale moim zdaniem Twoje nagranie przepad***322;o bezpowrotnie... ![]() mam nadziej***281;, ***380;e si***281; myl***281; i zaraz mnie kto***347; poprawi i pomo***380;e Ci odzyska***263; dane ![]()
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Hmm Owszem Bad Copy widzi Track no: ale nie potrafi (chyba) rozpoznać rodzaju danych. Bo po użyciu Rescue Mode files #1 skanowanie odnajduje 1339MB(
![]() Rescue Mode Files #2 skanuje COŚ (bo napęd nie działa w tym czasie) i wogóle nic nie odnajduje... |
![]() |
![]() |
#5 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Je***347;li w mode #2 nic nie odnajdzie po 100% skanowania, to raczej czarno to widz***281;...
![]() Pozostaj***261; jedynie firmy zajmuj***261;ce si***281; odzyskiem danych, ale nie wiem, czy opr***243;cz hdd zajmuj***261; si***281; innymi no***347;nikami, no i czy jeste***347; got***243;w za to s***322;ono zap***322;aci***263;. ![]() Chocia***380;... Na jakim nap***281;dzie pr***243;bujesz odczyta***263; p***322;yt***281;?
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Chociaż...
Na jakim napędzie próbujesz odczytać płytę?[/QUOTE] Na liteon próbowałem na IBM i jeszcze ze 2 ale bez efektu... |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No to nie jest dobrze.
LiteOny maja doskona***322;a korekcje b***322;***281;d***243;w, wi***281;c je***380;eli litek nie mo***380;e tego odczyta***263; to masz duzy problem.
|
|