![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.07.2006
![]() |
Tdk Cd-r Audio
Witam,
Kupiłem 10 sztuk płytek CD-R Audio TDK jak narazie wypaliłem 2 i obie się popsuły :/ komputer ich nie czyta... tym bardziej wieża. Mają iść do bardzo czułego sprzętu Clariona w samochodzie... a tu dupa... Nie mogę już żadnej spalić bo wziąłem tylko 2 na zapas... ![]() Wypaliłem z prędkością pierwszą: 8x drugą: 16x Nagrywałem coś koło 54 minut (płyta 80 min.) Tryb nagrywania: DAO Program: Nero BurningROM 7.0.0.0 OEM Nagrywarka: LG GCE-8481B Żeby było śmieszniej nagrałem tak samo i te same utwory na płykę BENQ (od Riteka jak się okazało) (zwykła w kopercie po 0,60 zł. z MediaMarkt) i wszytsko wyśmienicie. Błagam pomóżcie jak nagrać te płyty... Nie moge już żadnej zniszczyć (kurde 2,99 za sztukę i taki szmelc...) P.S. Też kupione w MediaMarkt wyglądają tak: ![]() Benq prezentuje się tak (Ritek to dobra firma ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Bestia : 25.07.2006 o godz. 18:16 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z***322;ote benq - bardzo dobre p***322;ytki!
![]() Z tego, co pami***281;tam, nero w wersji 7 (szczeg***243;lnie najwcze***347;niejsze wersje) bardzo ***378;le radzi sobie z audio CD. ![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
W takim razie co polecacie do nagrywania AudioCD
![]() Nero nie chciałbym odinstalowywać... moge mieć drugi program do nagrywania czy beda sie gryzly ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Zajrzyj kilka dzia***322;***243;w wy***380;ej (Nero), w dziale "audio" jest kilka temat***243;w o tym. Wielostronicowe tematy polecam czyta***263; od ko***324;ca.
![]()
![]() |
#5 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Feurio ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Burrrrn
![]()
#7 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Eac
![]()
#8 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
foobar te***380; da rad***281;.
![]()
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
To jest p***322;yta do stacjonarnych nagrywarek, gdzie pr***281;dko***347;***263; zapisu to 1x lub 2x. Te p***322;yty nie nadaj***261; si***281; do obecnych nap***281;d***243;w w komputerze, chyba, ***380;e kto***347; ma jeszcze stary cdrecorder np 1-4x
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Czyli że nie nagram tej płyty nagrywarką w komputerze
![]() Nawet prędkością zapisu x2 ![]() Poczytałem trochę na forum Nero/Audio i wychodzi na to że jest jakiś problrm między Nero7 a nagrywaniem AudioCD. Narazie spróbuje wymienić Nero na najnowszą dostępną wersję. Jeżeli ktoś wie coś więcej na temat przeznaczenia tych płyt to bardzo prosiłbym o informacje. Może one faktycznie nadają się do nagrania TYLKO na stacjonarnej nagrywarce audio ![]() Ostatnio zmieniany przez Bestia : 26.07.2006 o godz. 09:48 |
![]() |
![]() |
#11 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
p***322;yty audio r***243;***380;ni***261; si***281; od zwyk***322;ych:
1. cen***261; 2. cen***261; 3. zmienionym ATIP aby stacjonarne sprz***281;ty ***322;atwiej rozpoznawa***322;y je jako audio. w tym przypadku jeszcze wida***263; jedn***261; r***243;***380;nic***281; - to drogi syf. Z***322;ote BenQ to przyzwoite p***322;yty, ale zawsze by***322;y od Daxona... ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Wszystko już nagrane. Udało się. Zmieniłem nero na starszy (na 6.6.1.4) i pomogło. Zniszczyłem tylko jedną płytę (w zasadzie nie wiem dlaczego) wyglądało to tak że najpierw na próbę po zmianie oprogramowania nagrałem jedną benq wszystko dobrze wiec wrzucilem TDK pierwsza ok druga ok trzecia dupa! ale kolejne ok. Jedyna rzecz to to że po każdym nagraniu wyłączałem Nero i załączałem od nowa. A w przypadku trzeciej płyty nie wyłączyłem nero po nagraniu drugiej... Nie wiem dlaczeog tak sie stalo...
Teraz do rzeczy: Nagrałem trzy płyty TDK CD-R Audio, Benq (złota) i Verbatim (biała) Nagrałem to samo i tak samo (prędkość x8 [tyle najmniej pozwolily TDK], nagrywarka LG GCE-8481B, Nero 6.6.1.4, materiał (przygotowany z AudioCD do wav) programem Exact Audio Copy v0.95) Dla porównania odsłuchałem na sprzęcie Yamaha profesjonalnym (u wujka) ma cały sprzęt w domu łącznie z kablami po kilkaset złoty. Jest typowym melomanem. Sprzęt za kilkadziesiąt tysięcy. I w samochodzie z audio Clariona (cała zabudowa przygotowana w firmach - www.dobryton.pl i www.autofil.com.pl poszło w nią ładnych kilkanaśie tysięcy). Moje subiektywne wrażenia są takie (zaznaczam subiektywne bo każdy lubi o innego itd pozatym mam zwykły słuch a nie jak jakiś meloman) miejsce 1: TDK miejsce 2: Benq miejsce 3: Verbatim (co mnie zaskoczyło) Chciałem Wam wszystkim bardzo podziękować za rady. Jestem Wam bardzo wdzięczny. Pozdrawiam UPDATE zapomniałem dodać że byłem bardzo zaskoczony jakościa z jaką odtworzył z oryginlanych płyt dzwięk program Exact Audio Copy (do tej pory używałem dBpowerAMP`a). To dośc ważne każdy z 5 utworów przesłuchałem przed nagraniem (wav zripowane na dysk) odsłuch zrobiłem słuchawkami Pioneer`a HDJ-1000 (KLIK) sąsiad jest jakimś tam DJem i mi pożyczył. Co do karty dzwiękowej w kompie to mam Sound Blaster Audigy SE (KLIK) (do tego podłączone Creative Inspire P5800 [KLIK]) Ostatnio zmieniany przez Bestia : 26.07.2006 o godz. 21:26 |
![]() |
![]() |
#14 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
EAC, to jeden z najlepszych programów do tego typu zadań. Oczywiście moim skromnym zdaniem.
![]() A co do trzeciego miejsca Verbatima w Twoim rankingu, to akurat mnie nie zdziwiło ![]() Pozdrawiam ![]() i witam na forum ![]()
#15 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zamiast Verbk***243;w bia***322;ych polecam u***380;y***263; Verbatim Pastel Dics [Taiyo Yuden]
![]()
|
|