Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.08.2005, 12:30   #1
bass98
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.08.2005
Posty: 9
bass98 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
TDK DVD+R 8x 4.7GB

Drive Type = DVD DUAL
Disc Type = DVD+R (Single Layer)
Disc MID = 43 4D 43 20 4D 41 47 00 (CMC MAG.)
Disc TID = 45 30 31 (E01)
Nominal Capacity = 4.38GB
Manufacturer Maybe = CMC Magnetics Corporation
SMART-BURN Speed Limit = 8.0X (Write)

Mam nagrywarke LiteOn SOHW-1693S KS09

i te plyty TDK co seria to gdzie indziej produkowane, mialem plyty wczesniej z innej tłoczni tej samej marki i wymiatały, teraz kupiłem 7 sztuk i chodzą ze o boze a gadałem potem z gosciem w sklepie ze te z CMC sa duzo lepsze od tamtych poprzednio, wiec uaktualniłem bios bo byl starszy na KS09, i dalej to samo, kolejna spalona plyta!:/ palic sie pala ale z odtworzeniem totalne bajery:/ Poszedlem jeszcze raz do sklepu i powiedzial takie oszczednosci jakie ja zrobilem to sa zadne oszczednosci<nie robilem oszczednosci bo puki mialem nagryware cd to lubialem ta marke> i powiedzial ze z Verbatimami nigdy nie mialbym takich problemów, chodzi o to ze TDK ma jakies inne nosniki teraz które nie wykrywa moja nagrywarka jakos jak trzeba choc plyta jest do 8x i moge ja nagrac do 8x nagrywałem 6x i chodzi tak ze lepiej ja w kosz wyrzucic:/

WIec pytanie, pewnie msuze poczekac na jeszcze nowszy bios zeby reszty plyt TDK nie wyrzucic w kosz?
bass98 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.08.2005, 16:03   #2
Ricki
Guru
 
Avatar użytkownika Ricki
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rawicz
Posty: 1,270
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nagrywam też na tych płytach znajomym. Nośnik pakowany po 25 szt. wychodzi 1.40 zł/szt. Nagrywarka to Benq 1625 lub 1620 i obie nagrywają go ok. jakość ok 94-96% Qscan pozwala je palić x4 ale i tak wypalam na max czyli x8 i jest ok. Może pomoże zmiana strategii zapisu na jakiś inny kod z CMC?
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2005, 16:09   #3
bass98
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.08.2005
Posty: 9
bass98 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W tym problem ze nie mam długo nagrywaki DVD i jeszcze nie zdazyłem tego systemu rozpracować. W nero mam tylko opcje 6x, 8x i nie moge wolniej niestety:/ Moze WinOnCD zainstalowac? ale nie wiem czy to cos rozwiaże bo one sa źle nagrane i źle czytane i predkosc nie ma tu nic do rzeczy bo wczesniej nagrywałem tez na TDK i wymiatały
bass98 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 10:39   #4
bass98
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.08.2005
Posty: 9
bass98 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
TDK 1-8x palone 6x LiteOn 1693s fajny wynik

Hmm nie ma to jak kupowac od niesprawdzonych importerow, teraz TDK co kupicie to inny dostawca ta plyta jest z CMC i takich 7 sztuk pojdzie mi w kosz
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
TDK DVD+R 8x 4.7GB-fajny-wynik.jpg  
bass98 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 12:10   #5
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika pawelblu
 
Data rejestracji: 17.01.2003
Lokalizacja: Wawa
Posty: 5,272
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie wiem tylko po co zakladasz nowy temat skoro sam zalozyles juz jeden o TDK (patrz zasady dzialu).

Temat dolaczylem tutaj. Prosze nastepnym razem bardziej przymyslec zakladanie nowych tematow.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 12:27   #6
slawekj
Guru
 
Avatar użytkownika slawekj
 
Data rejestracji: 12.07.2004
Posty: 5,308
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez bass98
Hmm nie ma to jak kupowac od niesprawdzonych importerow, teraz TDK co kupicie to inny dostawca ta plyta jest z CMC i takich 7 sztuk pojdzie mi w kosz
Można inaczej.
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=264

slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 12:40   #7
Popielaty
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika Popielaty
 
Data rejestracji: 24.01.2004
Lokalizacja: GDYNIA
Posty: 603
Popielaty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja trafiłem na "te dobre" TDK
Popielaty jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 12:42   #8
slawekj
Guru
 
Avatar użytkownika slawekj
 
Data rejestracji: 12.07.2004
Posty: 5,308
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Popielaty
A ja trafiłem na "te dobre" TDK
Większe błędy PI pod koniec to wada fizyczna nośnika.
Również trafiłem na taką partię.
Wszystkie dziesięć podobnie się wypaliły.

slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 16:32   #9
uuk81
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika uuk81
 
Data rejestracji: 08.06.2005
Posty: 297
uuk81 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co do TDK+R x8 4,7 GB to zwróćcie uwagę na to, że płytki z MBI (MBIPG101 R04 (001)) różnią się od tych CMC Mag (CMC MAG E01 (000)) kolorem Te z MBI są bardziej szare, a te z CMC bardziej zielone (opakowania są identyczne )
uuk81 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 17:23   #10
Popielaty
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika Popielaty
 
Data rejestracji: 24.01.2004
Lokalizacja: GDYNIA
Posty: 603
Popielaty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czyli jak opakowania są identyczne to i tak lipa
Dopiero po rozpakowaniu stwierdzimy co za producent a wtedy to i tak można do kompa włożyć taką płytkę i obadać co to za rodzynek.
Popielaty jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 20:55   #11
eyeore
ze Stumilowego Lasu
 
Avatar użytkownika eyeore
 
Data rejestracji: 06.11.2003
Lokalizacja: Stumilowy Las
Posty: 33
eyeore w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ostatnio zakupiłem w Real'u TDK+R 8x - 10szt szpindelek.
MBIPG101R04 [Moser Baer India Limited]. Z 5 na razie wypalonych 3 poszły do kosza (film rwał zarówno w stacjonarnym, jak i w kompie). A podobno te z MBI są ok.

LiteOn 411@811 HSOP - nagrywane w Nero x4 (dane):

K-Probe:
Date : 2005-08-10 19:11:08
Model : 1-0-0-0 LITE-ON DVDRW LDW-811S HS0R
Disc : DVD+R , MBIPG101R04 [Moser Baer India Limited]
Speed : 4x
ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1
Scanned range : 0 - 2294751
Sampling count : 124947
Errors : 0
PI Max : 1341
PI Average : 774,50
PI Total : 13824054
PIF Max : 45
PIF Average : 13,69
PIF Total : 244342
Dołączone obrazki
File Type: png -TDK+R-MBI8x-4x.png (77.6 KB, 1440 oglądane)
__________________
All we see or seems is only dream in the dreams...
eyeore jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 22:27   #12
uuk81
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika uuk81
 
Data rejestracji: 08.06.2005
Posty: 297
uuk81 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak na ten nośnik (TDK+R x8 by MBIPG101R04) to słaby wynik.
Może to wynika stąd, że paliłeś na starej nagrywarce bez strategii dla tego nośnika Patrz tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=232
uuk81 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2005, 08:36   #13
eyeore
ze Stumilowego Lasu
 
Avatar użytkownika eyeore
 
Data rejestracji: 06.11.2003
Lokalizacja: Stumilowy Las
Posty: 33
eyeore w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak samo pomyslałem. TDK z MBI pojawiły się stosunkowo niedawno, tym bardziej ze TDK 001 (pisze z pamieci) pala sie rewelacyjnie (jak bede w domu do dorzuce wynik z KProbe).
I teraz się zastanawiam czy można LiteOn'a 'nauczyć' lepszej strategi zapisu na danym nośniku?
Byl chyba jakis program - ale może źle kojarzę. Bo z tego co widzę te płyty pala się naprawdę dobrze na innych napędach, a cenę maja przyzwoitą.

Taaaaaaaaaak wiem może trzeba by zmienić palarkę......
Tylko zonie ten pomysł sie nie podoba ;P

Pozdrawiam
Eyeore
__________________
All we see or seems is only dream in the dreams...

Ostatnio zmieniany przez eyeore : 11.08.2005 o godz. 08:52
eyeore jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2005, 10:25   #14
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika pawelblu
 
Data rejestracji: 17.01.2003
Lokalizacja: Wawa
Posty: 5,272
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mozna sprobowac dac strategie MCC do MBI za pomoca Omni.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2005, 10:30   #15
eyeore
ze Stumilowego Lasu
 
Avatar użytkownika eyeore
 
Data rejestracji: 06.11.2003
Lokalizacja: Stumilowy Las
Posty: 33
eyeore w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki, mam nadzieję, że jak przeszukam forum to znajdę jakiś opis Omnipatchera.

Pozdrawiam
eyeore
__________________
All we see or seems is only dream in the dreams...
eyeore jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.