![]() |
Ilość załączników: 1
palona i testowana x8 na benq 1640
lepiej niż ostatnio - choć trochę duże PIE, jitter dosyć wysoki... ale imo znośnie - płyta ze środka cake'a :szczerb: Załącznik 52833 |
Jak widać czas jest nie ubłagany dla tych biedronek;)Płyta bez żadnych skaz widocznych gołym okiem:ysz::>
Załącznik 61982 |
Ilość załączników: 2
moje wypały z tego wątku z tym, że ten pierwszy (nieudany) zdaję się, że powtórzyłem... nie pamiętam :hmm:
Załącznik 62011 Załącznik 62012 na stacjonarce jeszcze się odtwarzają ale pewnie już nie długo :ysz: wie ktoś o co chodzi z jitterem? nie pokazuje mi go na wykresie (nie pokazywało też watrości w % ale na gle zaczęlo pokazywać...) i test staje na 99% - nigdy nie osiąga 100% - i nie można normalnie wyłączyć nero dvdcd speed... opti drive control to samo... tzn dłuuugo wiszą menadżerze zadań (tam też nie da się zakończyć zadań) system win7 64bit, mobo ga-h61m-d2-b3 poza tym nero dvdspeed (próbowałem parę wersji programu) nie potrafi odczytać ID płyty, opti drive daje radę... |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Odczyt- -07-2009 Załącznik 62018 Odczyt-- 04-2013 Załącznik 62016 |
@Pierwszy
z jitterem jest tak nie ważna jaka wersja Nero CD-DVD Speed, Nero DiscSpeed, OptiDriveControl problem z Win7 x86/x64 jest z brakiem dedykowanego sterownika w trybie AHCI dla SATA trzeba doinstalować Cytat:
np. jak płyta jest wyposażona w inny przepinasz tam DVD RW i ustawiasz na tryb IDE Nero DiscSpeed 5.0.1.250 tylko w tej wersji pokazuje ID płyty |
zainstalowałem Intel RST (ze strony gigagyte'a) i nie zauważyłem żadnej zmiany - jittera (na wykresie) nie ma nadal, zwis nero speeddisc/opti drv ctrl na 99% i niemożność normalnego wyłączenia ich po teście...
dzięki, Nero DiscSpeed 5.0.1.250 pokazuje id płyty. |
hmm no u mnie bynajmniej w tym tkwił problem domniemywam ze SATA masz ustawione jako AHCI
sprawdź te http://www.mediafire.com/?99pb9cf9p8gbb7a używam tych bo to ostatnie wydanie WHQL które wspiera ICH10R Nero CD-DVD Speed 4.7.7.16 sprawdź na tym w Zaawansowanych trzeba zaznaczyć DVD Jitter ale to chyba wiesz :-) jeśli to nie pomoże to nie bardzo mam pomysł u siebie trochę z tym "walczyłem" i analizowałem kazda opcje zaczołem od SATA na ICH10R tryb AHCI stery z Win7 x64 i nie było Jittera z racji że mam na MBO 3 kontrolery sprawdziłem na Gigabyte SATA tryb IDE jak i AHCI i Jitter był tak samo na Marvellu 6G też w trybie IDE i AHCI i kombinowałem z ICH10R aż pokusiłem się o zainstalowanie Intel RST i pomogło |
Dzięki! te sterowniki pomogły! pojawiła się nawet ich ikona w trayu i informacja o ponownym zainstalowaniu dysków i koniecznym restarcie - na sterach ze strony gigabyta tego nie było.
Wrzucam przy okazji skan płyty (oczywiście titanum dl) nagranej 11.2010 benkiem 1640 test przebiegł do końca! :jupi: Załącznik 62055 |
do usług:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:54. |