Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.04.2005, 16:51   #1
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
CD-RW normal, high, ultra speed i us+

witam
wiem, że nie da sie nagrać płyty US w napędzie HS
ale

czy w napędzie US będzie sie dało nagrać US+ ?

bo mam nagrywarę US (cdrw 16-24x) i zastanawiam sie czy wypali mi ona VERBATIMA US+ 32X ...

Znając życie to nie będzie go wogóle widziała ...

Ghost_mode jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.04.2005, 16:58   #2
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
znajac zycie......

skad ty wziales plyte cdrw 32x
a i 650 czy 700
Stary 19.04.2005, 16:59   #3
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Pawel_k
znajac zycie......

skad ty wziales plyte cdrw 32x
a i 650 czy 700
Byłem dziś w media i były verbatimy 700 US+ (32x)
(niestety nie 16-32 ani 24-32 a miały oznazcenie tylko 32X)

Ghost_mode jest offline  
Stary 19.04.2005, 17:21   #4
smykus_likas
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2003
smykus_likas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bo sa wlasnie TYLKO dla nagrywarek RW 32x . Napedy rw Ultra Speed (bez plusa) nie zapisza plyty tej z plusem czyli 32x.
Normal 1-4
High 4-10(12)
Ultra 16-24
Ultra+ 32
Stary 19.04.2005, 19:56   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Ghost_mode
Byłem dziś w media i były verbatimy 700 US+ (32x)
(niestety nie 16-32 ani 24-32 a miały oznazcenie tylko 32X)
Zgadza sie, sa juz od dosc dawna takie plyty, poki co tylko verby sa dobre a na reszte szkoda kasy. Mozna je palic 16-24-32x, ale niestety nie dla twojej nagrywarki.
To jest kolejny prog w standardzie, tak jak np pomiedzy HS a US.
Stary 19.04.2005, 20:53   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
hm, w zasadzie to moglbys sprobowac...
dlaczego? bo:
na nagrywarce dvd liteon'a z cdrw max 24x nagrywam us+ 32x tyle ze z predkoscia 16x (taki wykrywa max dla tego rodzaju plyt
nie jest to odosobniony przypadek - sam plyt verbatima us+ mam 10, pozatym na forum juz kiedys z kims wyjasnialem jak to jest

no, ale to chodzilo o nagrywarki dvd z opcja zapisu cdrw24x - jak to bedzie w zwyklym cd to nie recze
generalnie - wez jedna na probe, powinno sie dac
nimal jest offline  
Stary 20.04.2005, 11:07   #7
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez nimal
no, ale to chodzilo o nagrywarki dvd z opcja zapisu cdrw24x - jak to bedzie w zwyklym cd to nie recze
generalnie - wez jedna na probe, powinno sie dac

no jak próbowałem US nagrać w moojej 2giej nagrywarce 16x10x40 to wykrywało jako 4x ale jak wypalałem to jarało w nieskończoność - coś jak zwiecha...

moze i kupię tego verbatima i spróbuję ... (tylko verbat 6zł = 2x dysan 16-24x po 3zł )

Ghost_mode jest offline  
Stary 20.04.2005, 11:48   #8
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie porownuj tych przypadkow
chciales wypalic us na nagrywarce hs - to jest niemozliwe
natomiast us+ na nagrywarce us to inna bajka na dvdrw sie da, wiec warto sprobowac na cdrw
nimal jest offline  
Stary 23.08.2005, 14:24   #9
Matestor
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.05.2004
Matestor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam,
nie chcę zaczynać nowego posta o płytach CD-RW, więc dopisuję sie do tego:
Jakie znaczenie na trwałość, bądź jakość ma kolor nośnika. Zwykle jest szary, ale spotkałem także oferty z zielono-złotym?
Matestor jest offline  
Stary 23.08.2005, 15:55   #10
smykus_likas
Wyjadacz ;)

Zielono-zlote RW? Co to za plytka (producent)? Kolor jest pochodna materialu i jako taki nie ma zadnego znaczenia. Laser nie rozroznia kolorow, a o trwalosci plytek bylo juz wiele razy na forum. Poszukaj
Stary 23.08.2005, 23:51   #11
blejs
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.04.2003
blejs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez smykus_likas
Zielono-zlote RW? Co to za plytka (producent)? Kolor jest pochodna materialu i jako taki nie ma zadnego znaczenia. Laser nie rozroznia kolorow, a o trwalosci plytek bylo juz wiele razy na forum. Poszukaj
nie do konca, jest roznica w yyyy załamaniu swiatla? Pamietam roznow kolorowe plytki TDK i roznie to wygladalo z jakoscia,zolte plytki sa najgorzsze, ale i najtansze, zreszta ogolnie wiadomo ze np czarne plytki sa trwalsze. moge cos pomieszac, kilka dni pod rzad w pracy wiec wybaczcie jak pokrecilem

Pozdrawiam.
Stary 24.08.2005, 07:34   #12
Matestor
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.05.2004
Matestor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak wcześniej napisałem to nie jestem pewien czy koles się nie kopnął.
Ale podaję aukcje i dane płytki:

Kolor nośnika: złoto - zielony
Typ nośnika: CD-RW
Pojemność: 700 MB / 80 min (STANDARD)
Prędkość nagrywania: 4 - 12 X
aukcja Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60708806.

Co do koloru nosnika wiadomo, że w CD-R zależy od użytego pierwiastka, czy składnika.
Natomiast pierwszy raz spotkałem się z tym przy płytach RW.
Pytałem więc, czy może ten nowszy (złoto-zelony) skoro jest nowszy - to może jest lepszy. Ale z poprzednich wypowiedzi zaczynam w to wątpić.

Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie.
Matestor jest offline  
Stary 24.08.2005, 16:41   #13
smykus_likas
Wyjadacz ;)

@Matestor
Koles w opisie sie walnal. To "zwykle" rw.

@blejs
Kolor nie ma tu zadnego znaczenia, mozna spod plytek zafarbowac na kazdy mozliwy kolor (kiedys chyba samsung wypuscil serie takich plyt- czerwone, niebieskie, itp). A kto powiedzial, ze czarne plyty sa trwalsze niz "nie-czarne"?

Twoje uprawnienia: