![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2008
![]() |
Twój stary szlifuje płyty dvd papierem ściernym
Gdzie na płycie dvd są zapisywane dane ? Na tym kawałku "srebrnego gówna", który jest otoczony przezroczystym tworzywem, right ? Czy w tym tworzywie ?
Pożyczylem kumplowi oryginalny nwn2:motb i wrócił z odrobiną kleju na spodniej części, a ja głupek nie mogąc tego zmyć płynem do monitora użyłem rozpuszczalnika, który się wżarł w płytę. Teraz się zastanawiam nad zeszlifowaniem drobnym papierem ściernym (wodnym) tego tworzywa, a potem wypolerowaniem tego ![]() Wiem, że w gram.pl mi wymienią nośnik, tylko gdzieś mi się karteczka od rejestracji produktu zapodziała i łatwiej będzie naprawić płytę w przydomowym garażu niż przeszukiwać wszystkie szafy i segregatory ![]() PS 1. I made your day PS 2. Kumpel radził mi rozgrzać płytę nad palnikiem i rozwałkować xD He made my day ! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dlaczego właśnie w tym momencie pomyślałem o neostradzie ?
Wklej fotke płytki
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja pomyslalem o czym innym.
Ale w dzisiejszych czasach, wyrazanie swoich opinii na publicznym forum jest, no powiedzmy niebezpieczne. DVD ma zapis w "srodku", miedzy dwom warstwami plyty. Ale nie szoruj, nie scieraj, nie myj w kwasach, zasadach, benzynach oraz nie uzywaj dynamitu, mlotka i innych niebezpiecznych narzedzi. Najbezpieczniej i pewnie jest wymienic plyte. Kombinowanie z pastami, nawet w przyzadzie, to ostateczna ostatecznosc, gdy plyta jest jedynym, ostatnim egzemplarzem na swiecie i tez tylko po to, aby ja przekopiowac!. I to by bylo na tyle.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wrzuć ją do blendera, rozmiksuj na pył, potem rozpuść go w Kubusiu, wypij...i sam zobaczysz zawartość
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Taka piękna oryginalna płyta ;/
![]() ![]() A oto jej problem: ![]() Jutro zamierzam się przejść po grubszy papier ścierny, bo tym P1000 to mogę szlifować do rana ![]() PS. 1 Patrix: Dziecko 56k faxmodem oraz SDI w czasach gdy 115kbit oznaczało jeszcze "Szybki Dostęp do Internetu" (później nazwa została przemianowana na "stały (...)" PS. 2 yahol: ja cię nie pozwę xD PS. 3 ed hunter: A wtedy będę miał taką minę jak pani z twojego av. Dziękuję za takie rozwiązanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Głupi Yasio
Zacytuje klasyka:
Cytat:
Nawet gdybys chcial, mam dobrego prawnika ![]() I dobra rada, bo nic nie kosztuje i jest dobra: nie kombinuj - wymień dopóki możesz! PS: obejrzałem obrazek - koszmar to malo powiedziane - IMHO - nie wymienia ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! Ostatnio zmieniany przez yahol : 17.12.2008 o godz. 22:21 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Wymieniają cokolwiek byś im nie wysłał (dożywotnio: pęknięte, pogryzione przez psa, czy cokolwiek - nie wnikają). Dlatego nie miałem oporów szlifować. Płacisz tylko 16 zł (koszt pakowania, pudełka i wysyłki). Będę musiał poszukać tej karteczki z kodem rejestracji. Jak nie znajdę to w sumie też nie wielka strata - teraz 40 zł, a w lutym pewnie jak wyjdzie SoZ to komplet będzie za grosze w porównaniu z samym SoZ'em)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pingwin specjalista.
przeciez ta plyta jest zajechana na amen !
![]()
![]() |
#9 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Napisz do nich czy mozesz sama plyte wyslac. Jakies zdjecie pudelka moze pomoze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Głupi Yasio
Cytat:
![]() Samo zdjecie jednak narobi tylko smaku, najesc sie tym nie da ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Pingwin specjalista.
![]() Cytat:
Oddając taką płytę ewidentnie Cie nie szanuje ! Ja bym tej płytki nie przyjął i poprosił o odkupienie - gdy odmówi - masz z głowy wypożyczanie mu czegokolwiek i kiedykolwiek ! Szok. Trzeba być fleją... To nielogiczne jakim cudem ten klej się tam znalazł.
![]() |
![]() |
#13 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie przypominam sobie, aby polerowanie kiedykolwiek mi pomogło. Może raz.
Ale polerowanie specjalną pastą, a nie broń Boże papierem ściernym ![]() Papierem zmatowienie murowane - płyta do kosza ![]() nawet pastą trzeba uważać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Hmm ? Moze za wczesnie i nie kumam. Sie mnie rozchodzi ze zamiast szukac nie wiadomo ile jakiejs karteczki czy co tam bylo, mozna od raz zaczac dzialac celem dostania plytki przed koncem roku. Dane od rejestracji nie powinny ich teoretycznie obchodzic. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Głupi Yasio
Cytat:
![]() Co prawda sa, specjalne pasty i płyny do polerowania płyt, ale... tylko do drobnych zadrapań. Wkłada sie płytkę w taki pojemnik, nakłada pastę i pokręca. Efekt - no szczerze - taki sobie. Przy tej płytce to nawet mistrz polerki nie da rady. Tym bardziej, ze wygląda mi na to, ze sam nośnik danych (ten miedzy) jest uszkodzony. A dodatkowo ten papier ścierny - sadze ze wątpię ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
polerka dvd, szlif papierem ściernym, szlifowanie dvd |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z otworzeniam płyty orginalnej DVD na nagrywarce Lite_On show 1633s | Bulletoss | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 1 | 18.08.2005 16:38 |
DVD nie nagrywa z płyty na płytę | daro27 | Napędy optyczne DVD | 1 | 08.08.2005 16:10 |
nagrywaniu płyty dvd w locie komunikat "nie można skopiować tego dysku DVD! | smyr14 | DVD-Video | 7 | 11.02.2005 09:07 |
Sony DRU-710 i płyty DVD Sony Pictures - blokada kopiowania ? | imola | DVD-Video | 0 | 31.01.2005 13:52 |
Czyste płyty DVD......... | muzik21 | Napędy optyczne DVD | 8 | 28.11.2002 13:02 |